Αν δεν έχετε επισκεφθεί το Πάρκο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας, ήρθε η ώρα να το κάνετε

Αν δεν έχετε επισκεφθεί το Πάρκο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας, ήρθε η ώρα να το κάνετε

Τέχνη, Πολιτισμός, Φύση, όλα σε ένα γραφικό τοπίο

Το Πάρκο Γλυπτικής είναι ένα σημείο αναφοράς και στολίδι της πόλης της Αγίας Νάπας, το πρώτο στο είδος του στην επαρχία Αμμοχώστου που αξίζει να επισκεφθεί κανείς, ειδικά αυτή την περίοδο του χρόνου.

Στόχος της δημιουργίας του Πάρκου Γλυπτικής υπήρξε η προώθηση των Τεχνών και του Πολιτισμού.

Προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες του, ανάσες πολιτισμού κι ένα αξιοζήλευτο χώρο, τον οποίο χαίρονται και απολαμβάνουν όσοι βρίσκονται εκεί! 

figures

Βρίσκεται στην περιοχή “Στροτζιυλοβούναρο”, πλησίον του Παλαιοντολογικού Σπηλαίου Ιπποπόταμων, στη διασταύρωση των λεωφόρων Κάβο Γκρέκο και Κρυού Νερού, σε μια θαμνώδη περιοχή μεγάλης έκτασης, με άγριο πέτρωμα, απίστευτη φυσική ομορφιά και πανοραμική θέα.

Το Πάρκο έχει μία μοναδική συλλογή γλυπτών που συγκεντρώνεται σε μία πελώρια έκταση 20,000 τετραγωνικών μέτρων. 

snake

Εγκαινιάστηκε το 2014 και διαθέτει περισσότερα από 250 γλυπτά, τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει Κύπριοι και ξένοι καλλιτέχνες. 

Στο «Πάρκο Γλυπτικής Δήμου Αγίας Νάπας» συνυπάρχουν αρμονικά η άγρια ομορφιά της φύσης και η τέχνη. Γλυπτά που απεικονίζουν τέρατα, θεούς, ζώα, σχήματα, γλυπτά με απροσδιόριστους σχηματισμούς και πολλά άλλα πρωταγωνιστούν στον χώρο, ενώ παράλληλα μαγνητίζουν επισκέπτες με την ιδιαιτερότητα του περιβάλλοντος που τα φιλοξενεί.

dogs

Πηγή φωτογραφιών

Loader