Tio Restaurant: Οι γεύσεις που δοκιμάσαμε στο νέο μεξικάνικο εστιατόριο της Λεμεσού

Tio Restaurant: Οι γεύσεις που δοκιμάσαμε στο νέο μεξικάνικο εστιατόριο της Λεμεσού

Επισκεφτήκαμε τη νέα, εντυπωσιακή άφιξη της πόλης και μεταφέρουμε εντυπώσεις

Η νέα άφιξη της Λεμεσού χαρακτηρίζεται ως μεξικάνικο εστιατόριο, όμως, ουσιαστικά δεν είναι. Διαβάζοντας το μενού και αντικρύζοντας τα πιάτα συνειδητοποίησα πως πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό εστιατόριο που στηρίζεται στις μεσογειακές γεύσεις, τα ντόπια υλικά και προϊόντα χρησιμοποιώντας τεχνικές και μικρές πινελιές της μεξικανικής γαστρονομίας.

Το Tio Restaurant έκανε την εμφάνισή του πολύ πρόσφατα στην παλιά πόλη της Λεμεσού, στην οδό Ειρήνης (πλησίον στις Notes Live) και στεγάζεται σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί η πέτρα. Το εστιατόριο διαθέτει ένα πολύ μικρό, κλειστό χώρο στην είσοδό του ενώ στη συνέχεια υπάρχει μία μεγάλη εσωτερική αυλή, το μπαρ ενώ μία σκάλα σε οδηγεί στην ταράτσα για πιο prive dinners με θέα την πόλη.

9

Εκείνο που σε κερδίζεί εδώ από την πρώτη στιγμή είναι η διακόσμηση. Το μεξικανικό στοιχείο σε συνδυασμό με πορτογαλικές επιρροές είναι διάσπαρτο στον χώρο όπου εντυπωσιάζει το έντονο σκούρο ροζ χρώμα που λειτουργεί ως φόντο για τους κάκτους, έντονο στοιχείο της λατινοαμερικανικής κουλτούρας. Το Μεξικό θα το συναντήσεις περισσότερο στο εξαιρετικο ντιζάν του μαγαζιού παρά στα πιάτα όπου εκεί θα εντυπωσιαστείς από την ποιότητα και την προσεγμένη προσέγγιση σε κάθε συνταγή.   

9

Το Tio Rest, αποτελεί, αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα εστιατόρια που πήγα το τελευταίο διάστημα. Από την μία η ατμόσφαιρα του χώρου σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση κι από την άλλη οι γεύσεις που δοκίμασα. Καθίσαμε με την παρέα μου στην κάτω εσωτερική αυλή που τον χειμώνα θα κλείνει με ένα ειδικό στέγαστρο. Το μενού είναι μικρό και περιεκτικό ενώ ο σεφ του μαγαζιού, ο Alexey Bagreev που κατάγεται από την Κριμαία έχει μεγάλη εμπειρία σε σπουδαία εστιατόρια του εξωτερικού αφού έχει δουλέψει στο Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, την Κίνα και σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η δημιουργικότητα, το ταλέντο και η εμπειρία του σεφ ήταν εμφανής στα πρώτα κιόλας πιάτα.

9

9

Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά από ορεκτικά, επτά κυρίως πιάτα, δύο σούπες και τέσσερα γλυκά. Ξεκινήσαμε την βραδιά με το signature cocktail του μαγαζιού, το Pinky και παραγγείλαμε το καλαμποκόψωμο με ένα καταπληκτικό πικάντικο βούτυρο. Το ψωμί ήταν ένα από τα highlight του δείπνου γι’ αυτό πήραμε και δεύτερο. Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί. Η προσοχή μας πήγε αμέσως στο κουακαμόλε που σερβίρεται με τραγανή πίτα που μπορώ με σιγουριά να πω ότι είναι ένα από καλύτερα που έχω δοκιμάσει στην Κύπρο. Μαζί πήραμε σεβίτσε σολομού και μία πολύ δροσερή σαλάτα με κινόα, μπλε κάβουρα, μάνγκο, αβοκάντο και διάφορα βότανα. Η μεξικανική κουζίνα εντοπίζεται σε μικρές λεπτομέρειες με τις μεσογειακές γεύσεις να επικρατούν.

9

Για κυρίως πιάτα επιλέξαμε το χταπόδι σχάρας με πατάτες φούρνου και σάλτσα τσιμιτσούρι το οποίο ήταν ικανοποιητικό. Το δεύτερο όμως κυρίως πιάτο ήταν η αποθέωση. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για τους φίλους του καλού κρέατος. Μοσχαρίσιο παϊδάκι που έλιωνε στο στόμα, σε σάλτσα πιπεριάς pasilla με εξαιρετικό ψήσιμο.

9

9

Το τέλος αυτούς του upskill dinner ολοκληρώθηκε με δύο γλυκά υπόδειγμα αφού σπάνια σήμερα συναντάς νόστιμα επιδόρπια σε εστιατόρια. Δοκιμάσαμε μία τάρτα λεμονιού με μία θεσπέσια κρέμα μαρέγκας και ένα κέικ σοκολάτας με καβουρδισμένα φουντούκια που μπορώ να πω ότι είναι ίσως από τα πιο νόστιμα σοκολατένια γλυκά που έφαγα ποτέ.

9

Το Tio Rest συνδυάζει αρμονικά γεύσεις και στοιχεία του Μεξικού και τις Μεσογείου με fusion πινελιές και ένα μενού εξαιρετικών επιδόσεων αν και θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Παρόλα αυτά όμως αξίζει να το δοκιμάσεις.

9

Σύντομα το Tio θα σερβίρει και brunch ενώ προγραμματίζει και κάποιες live μουσικές βραδιές στην όμορφη αυλή του.

Info

Τρίτη-Σάββατο, 17:00-01:00, Ειρήνης 27, Λεμεσός. Τηλ: 99889990.

 

Loader