Το Ksoporti Art Foundation παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής "Mending the Wounds"

Το Ksoporti Art Foundation παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής "Mending the Wounds"

Μία έκθεση των αφαιρετικών ζωγράφων Γιώργου Ηρακλέους και Βίτο Ξενοδοχίδη

Το Ksoporti Art Foundation είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεση δύο μελών του, των αφαιρετικών ζωγράφων Γιώργου Ηρακλέους και Βίτο Ξενοδοχίδη, με τίτλο "Mending the Wounds".

Μετά το φρικτό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 10 Απριλίου 2023, όπου το κοινό εργαστήριο των καλλιτεχνών παραβιάστηκε βάναυσα, αυτή η έκθεση έρχεται να συμβολίσει ένα ταξίδι αναγέννησης και μεταμόρφωσης. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, στις 7:00 μ.μ. και θα λάβουν χώρα στο εργαστήριο των καλλιτεχνών στην οδό Ελένης Παλαιολογίνας 42, 3040, Λεμεσός. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Προϊσταμένη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, Δρ. Νάτια Αναξαγόρου. 

7

Κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, ο παραβάτης έσκισε και κατέστρεψε 35 πίνακες του Ξενοδοχίδη, μερικοί από τους οποίους είχαν τεράστια συναισθηματική αξία αφού δημιουργήθηκαν σε ένα διάστημα 15 ετών, και 5 νέους πίνακες του Ηρακλέους. Η παραβίαση άγγιξε το κοινό και προσέλκυσε μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την καλλιτεχνική κοινότητα. 

Μετά από αυτή την οδυνηρή εμπειρία, ο Ηρακλέους και ο Ξενοδοχίδης μπήκαν σε μια διαδικασία με στόχο την συναισθηματική και καλλιτεχνική επούλωση, και πήραν τη θαρραλέα απόφαση να επιδιορθώσουν τους κατεστραμμένους πίνακες ράβοντάς τις σχισμές με ζωηρά, πολύχρωμα νήματα. Η πράξη αυτή έδωσε νέα πνοή στα κατεστραμμένα έργα, υποδηλώνοντας την ακλόνητη δέσμευσής του Ηρακλέους και του Ξενοδοχίδη στην τέχνη τους. 

7

Η έκθεση "Mending the Wounds" δεν είναι εμπορική έκθεση. Σκοπός της είναι να αναδείξει την αποφασιστικότητα των καλλιτεχνών, και την δύναμη της δημιουργικότητας ως ένα θεραπευτικό μέσο για αποδοχή και εξέλιξη. 

7

Εγκαίνια: Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 │ 7:00 μ.μ. Διάρκεια Έκθεσης: 16 – 30 Ιουνίου 2023

Τοποθεσία: Ελένης Παλαιολογίνας 42, 3040, Λεμεσός, Κύπρος

Πληροφορίες: [email protected]

 

Loader