Θυμόμαστε ξανά τις θρυλικές Κυπριακές Αερογραμμές μέσα από μία ενδιαφέρουσα έκθεση

Θυμόμαστε ξανά τις θρυλικές Κυπριακές Αερογραμμές μέσα από μία ενδιαφέρουσα έκθεση

Άξιο αναφοράς το φιλμάκι διάρκειας 55 λεπτών που θα προβληθεί το βράδυ των εγκαινίων

Έκθεση για την 68χρονη ιστορία των Κυπριακών Αερογραμμών φιλοξενεί η Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας από τις 9 μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, αναφέρει δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, ημέρα που το 2015 έκλεισε τα φτερά για πάντα ο κρατικός αερομεταφορέας. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα «Παλιά Αγορά Παλλουριώτισσας».

Προστίθεται ότι στην έκθεση που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 και 16:00-19:00, θα παρουσιαστεί φωτογραφικό υλικό ως επίσης και αντικείμενα που φέρουν το λογότυπο της εταιρείας. Μερικά από αυτά αποτελούν σπάνια εκθέματα που το κοινό θα δει για πρώτη φορά.

Άξιο αναφοράς το φιλμάκι διάρκειας 55 λεπτών που θα προβληθεί το βράδυ των εγκαινίων, το οποίο αγγίζει άγνωστες πτυχές της πολυετούς προσφοράς των υπαλλήλων με καταθέσεις ψυχής και συγκλονιστικές λεπτομέρειες από γεγονότα που σημάδεψαν ζωές, όπως η έκρηξη αεροσκάφους το 1967, το ατύχημα στην Άγκυρα το 1961, η τελευταία προσγείωση της 20ής Ιουλίου 1974 και η κατάληψη αεροσκάφους από τρομοκράτες στη Βηρυτό το 1985.

Η έκθεση έχει χορηγό τον Δήμο Λευκωσίας και θα εγκαινιαστεί από τον Δήμαρχό της, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, αναφέρεται.

Τόσο η έκθεση, όσο και η έρευνα και το φιλμάκι, αποτελούν δημιουργίες του παραγωγού Αλέξη Σοφοκλέους, ο οποίος υπηρέτησε στις Κυπριακές Αερογραμμές ως αεροσυνοδός για διάστημα 25 χρόνων, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Loader