Την Κυριακή πάμε στο 1ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού στην Ορούντα

Την Κυριακή πάμε στο 1ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού στην Ορούντα

Το μικρό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε δωρεάν το εκλεκτό τους πιάτο

Το μικρό χωριό της Ορούντας απέχει μόλις 35 χιλιόμετρα από την Λευκωσία και από φέτος διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραγεμωστού, του πεντανόστιμου γεμιστού δηλαδή που τόσο αγαπάμε.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στην όμορφη κοινότητα της Λευκωσίας και στόχο έχει να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο προβάλλοντας την γαστρονομία και τα προϊόντα της Ορούντας. 

Το Κέντρο Νεότητος Ορούντας, λοιπόν, θεσπίζει από φέτος το 1ο Φεστιβάλ Παραγεμωστού και Παραδοσιακών Γεύσεων Ορούντας και μας προσκαλεί στο χωριό την Κυριακή 5 Νοεμβρίου από τις 11.30-16.30.

Σημειώνεται πως το παραγεμωστό αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ορουντιώτικης κουζίνας. Ένα παραδοσιακό φαγητό που μόνο όσοι το γευτούν μπορούν να αναγνωρίσουν τη γευστική του αξία, αναφέρουν οι διοργανωτές. Πρόκειται για ένα πιάτο με βασικά συστατικά το ρύζι και το αρνί (με κανέλα και νερό) που ψήνεται για περισσότερες από 8 ώρες σε ξυλόφουρνο. Στο χωριό συνηθίζεται να παρασκευάζεται κάθε Πάσχα και κάθε Χριστούγεννα καθώς φέρει έντονο άρωμα παράδοσης.

Στο φεστιβάλ θα δοκιμάσουμε δωρεάν παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα, το φημισμένο παραγεμωστό, ζεστό τραχανά, ζιβανία, κρασί και αλλαντικά.

Θα βρεις επίσης σουβλάκια, λουκουμάδες και πουρέκια, ζωντανή μουσική, από τον Παναγιώτη Χατζηαντώνη και την παρέα του, καθώς επίσης και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Είσοδος: €5 (παιδικά κάτω των 10 δωρεάν). Προπώληση εισιτηρίων 99760907, 99085043).

9

9
Loader