Το κάθε είδος καφέ έχει την ώρα του...ιδανικά
Άλλος ταιριάζει το πρωί και άλλος το βράδυ
Ο κάθε καφές είχε τη σημασία του. Το πρωί για να ανοίξει το μάτι και το απόγευμα για να χαλαρώσουμε, σε ένα ωραίο μαγαζί με καλή παρέα. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη για να διαλέξουμε. Άλλοι μας αρέσουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Ποιος καφές όμως ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας; Κι όμως, άλλος το πρωί και άλλος το απόγευμα.
Πρωινό: Καπουτσίνο
Ο καπουτσίνο συνδυάζει την έντονη γεύση του εσπρέσο με τη βελούδινη υφή από το γάλα και αφρόγαλα. Στην πατρίδα του, την Ιταλία, ο καπουτσίνο σερβίρεται κατά κανόνα το πρωί και συνοδεύεται συνήθως από μια ελαφριά σφολιάτα. Οι Ιταλοί συνηθίζουν να είναι αυστηροί με το «ωράριο» του καπουτσίνο.
Στο γραφείο: Καφές φίλτρου
Ο καφές φίλτρου μπορεί στην Κύπρο και στην Ελλάδα να είναι λίγο υποτιμημένος. Αν φτιαχτεί σωστά, όμως, έχει μια διαυγή, καθαρή γεύση και απολαυστικό άρωμα. Το γεγονός ότι μπορεί εύκολα να ετοιμαστεί σε μεγάλες ποσότητες, το ότι γεμίζει μια μεγάλη κούπα και ότι δεν χάνει τη γεύση του όταν πέσει η θερμοκρασία του, τον καθιστά ιδανικό για εργασιακούς χώρους.
Μετά το φαγητό: Εσπρέσο
Οι Ιταλοί ξέρουν τι κάνουν, όταν κλείνουν το δείπνο τους με έναν εσπρέσο. Γλυκόπιοτος, με συμπυκνωμένη γεύση, πίνεται σε μερικές μόλις γουλιές, δεν επιβαρύνει το στομάχι και έχει χωνευτική δράση. Στην πατρίδα του, είναι το καθιερωμένο κλείσιμο κάθε γεύματος, ακόμα και των βραδινών.
Απόγευμα: Cold brew
Σε Κύπρο και Ελλάδα, αγαπάμε τους κρύους καφέδες, ειδικά το καλοκαίρι. Φραπέ, φρέντο καπουτσίνο ή φρέντο εσπρέσο είναι η χαλαρή μας απόλαυση. Το ξενόφερτο cold brew κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς και μοιάζει με παγωμένο γαλλικό καφέ. Χάρη στην απαλή του γεύση, τη φυσική του γλυκύτητα και τον ελαφρύ του χαρακτήρα, είναι ο ιδανικός καφές για ένα απογευματινό coffee break.
Βράδυ: Ντεκαφεϊνέ
Μπορεί πολλοί να τον σνομπάρουν, ωστόσο αν θες να πιεις το αγαπημένο σου ρόφημα λίγο πιο αργά χωρίς καφεΐνη αλλά με γεύση και άρωμα, ο ντεκαφεϊνέ είναι η ιδανική επιλογή.
Γράφει: Κωνσταντίνα Βουλγαρελη