Ελλάδα: Στη μάχη της κατάσβεσης και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Ελλάδα: Στη μάχη της κατάσβεσης και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις του στρατού που επιχειρούν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη

Με την κατάσταση να παραμένει ανεξέλεγκτη, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας της Ελλάδας, ενημέρωσε ότι πέντε αεροπλάνα Καναντέρ διατίθενται για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πεντέλη.

Ήδη από χθες έχουν τεθεί στη διάθεση  της ελληνικής πυροσβεστικής, δύο ομάδες «Δευκαλίων» από τη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και το 575 Τάγμα Πεζοναυτών και δύο τροχοφόροι φορτωτές.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και 6 ομάδες με συνολικά 61 άτομα, ενώ υπάρχουν 13 μηχανήματα με το υποστηρικτικό προσωπικό τους στο 725 Τάγμα Μηχανικού. Επιπλέον, είναι διαθέσιμα 28 λεωφορεία των 50 θέσεων αλλά και 20 minibus των 6 έως 14 θέσεων.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Ακόμη, σε δίωρη ετοιμότητα βρίσκονται και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού  90 άτομα, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού  30 άτομα καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας άλλα 30 άτομα.

Έπειτα από αίτημα της πυροσβεστικής, οι ένοπλες δυνάμεις προχωρούν σε 7 επιπλέον περιπολίες σε Πάρνηθα (δύο από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου και δύο από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) και Υμηττό (δύο από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και μία από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

 

Πηγή

 

Κεντρικής Φωτογραφία:  AP Photo/Thanassis Stavrakis

Loader