Γιορτάζεται η ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία

Γιορτάζεται η ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία

Το τεράστιο πάρτυ που στήνεται στο Άμστερνταμ αποτελεί τουριστική ατραξιόν

Η γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στην Ολλανδία, γίνεται προς τιμή του Βασιλιά με αφορμή τα γενέθλιά του.

Η βασιλική γιορτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1885 προς τιμή της γέννησης της βασίλισσας Wilhelmina.

Η γιορτή ξεκινάει από την προηγούμενη νύχτα με μουσικές σκηνές και πολύ αλκοόλ, μουσική και πολλά άλλα δρώμενα, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Ολλανδίας.

Στήνεται μια τεράστια υπαίθρια αγορά που ο καθένας μπορεί να βγάλει στο πεζοδρόμιο ότι δεν χρειάζεται και το πουλάει σε συμβολικές τιμές, ενώ τα καταστήματα στήνουν τους δικούς του πάγκους.

Μπορείτε να δείτε τους δρόμους του Άμστερνταμ, τα πάρκα και τα κανάλια να ζωντανεύουν σε μια θάλασσα με πορτοκαλί χρώμα. Ο κόσμος είναι ντυμένος στα πορτοκαλί, καθώς είναι και το εθνικό χρώμα της Ολλανδίας. Η ημέρα του Βασιλιά είναι γνωστή ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολύχρωμες εορταστικές εκδηλώσεις στην Ολλανδία, και ιδιαίτερα στο Άμστερνταμ.

Παραδοσιακό τραγούδι και χορός, με παραδοσιακά ολλανδικά τραγούδια και όχι μόνο. Ροκ συναυλίες και πάρτι σε όλο το Άμστερνταμ. Ένα τεράστιο πάρτι κυριολεκτικά σε όλη την πόλη!

Τα πλοιάρια γεμάτα με ανθρώπους να χορεύουν. Τα κανάλια είναι ασφυκτικά γεμάτα με βάρκες από κόσμο πο πίνουν και χορεύουν, κάνοντας βαρκάδες με τέρμα στα ηχεία την μουσική. Techno parties με πλήθος απο Dj’s δίνουν και παίρνουν σε κεντρικά σημεία του Άμστερνταμ.

Μπορείτε να παρατηρήσετε τα περισσότερα από αυτά στο Prinsengracht, μπροστά από το σπίτι της Άννας Φρανκ.

Η Ημέρα της Βασίλισσας γιορτάζεται σε όλη την Ολλανδία, όμως στο Άμστερνταμ οι γιορτές είναι το πιο ελκυστικές! Τα Τελευταία χρόνια η δημοτικότητα της εκδήλωσης αυξάνεται αντλώντας πλήθος επισκεπτών από όλη την Ευρώπη. Προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 700 χιλιάδες επισκέπτες, με αυξανόμενο ρυθμό.

Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου του Άμστερνταμ είναι πλήρως γεμάτο την συγκεκριμένη μέρα, δεν είναι δυνατή η μεταφορά εκεί με αυτοκίνητο, οπότε αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ολλανδία την ημέρα του Βασιλιά, θα πρέπει να περπατήσετε. Δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα για την Ημέρα της Βασίλισσας στο κέντρο του Άμστερνταμ. Όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς, όπως τα τρένα κλπ, έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα για αυτήν την ημέρα.

 

Πηγή φωτογραφίας

Πηγή κειμένου

Loader