Ο δεύτερος υψηλότερος ουρανοξύστης του πλανήτη βρίσκεται στην Μαλαισία 

Ο δεύτερος υψηλότερος ουρανοξύστης του πλανήτη βρίσκεται στην Μαλαισία 

Φέρει το όνομα Merdeka 118 

Ο ουρανοξύστης έχει ύψος 678,9 μέτρων και μέσα ενοικιάζονται γραφεία. 

Στον ουρανοξύστη υπάρχουν επίσης καταστήματα λιανικής πώλησης και ξενοδοχείο. Στη βάση  ένα υδάτινο πάρκο αναψυχής και έχει εμβαδόν 16.000 τετραγωνικά μέτρα. Η είσοδος αυτοκινήτων δεν είναι επιτρεπτή.  

Το Merdeka 118 πρόκειται να γίνει το δεύτερο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο με την ολοκλήρωσή του τον επόμενο χρόνο, αφήνοντας πίσω τον Πύργο της Σαγκάης. 

' '

Σε ένα ιστορικό μέρος της Κουάλα Λουμπούρ, ο ουρανοξύστης έχει θέα στο Στάδιο Merdeka, όπου ο πρώην ηγέτης Tunku Abdul Rahman κήρυξε την ανεξαρτησία της Μαλαισίας το 1957. Ο Ismail Sabri, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός τον Αύγουστο, είπε την Τρίτη ότι το γλυπτικό σχέδιο «αντανακλά την εικόνα του Rahman που σήκωσε το χέρι του για να φωνάξει «merdeka!» (ανεξάρτητο!) πριν από έξι και πλέον δεκαετίες.  

Διάβασε Επίσης: Έρευνα: Η επένδυση σε τουβλάκια Lego αποδείχθηκε πιο κερδοφόρα από επένδυση σε χρυσό 

«Είμαστε απίστευτα υπερήφανοι που συμβάλλαμε στην κατασκευή αυτού του κτηρίου και της πληθώρας κοινοτικών αγαθών του που εμπλουτίζουν μια από τις πιο πολιτιστικά σημαντικές τοποθεσίες στη Μαλαισία» είπε ο συνιδρυτής του αυστραλιανού αρχιτεκτονικού γραφείου Karl Fender. «Πρωτίστως, η προτεραιότητά μας ήταν να σεβαστούμε την τοποθεσία και να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να κατασκευάσουμε έναν πύργο που εμπλουτίζει την κοινωνική ενέργεια και τον πολιτιστικό ιστό της πόλης. 

 Με συνολικό εμβαδόν 288.000 τετραγωνικά μέτρα, ο ουρανοξύστης διαθέτει χώρο γραφείων προς ενοικίαση με εμβαδόν 158.000 τ.μ.. Περιλαμβάνει διάφορες εγκαταστάσεις για λιανική και κατοίκηση αλλά και ξενοδοχείο και πλατφόρμα παρατήρησης που αναμένεται να είναι η υψηλότερα ευρισκόμενη στη Νοτιοανατολική Ασία.  

' '

 Στη βάση του υπάρχει ένα υδάτινο πάρκο αναψυχής με εμβαδόν 16.000 τετραγωνικά μέτρα, σχεδιασμένο από το με έδρα τη Βοστώνη γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου Sasaki• στον χώρο δεν θα επιτρέπονται αυτοκίνητα. 

Η πολυεδρική εξωτερική επιφάνεια του ουρανοξύστη αποτελείται από τριγωνικά υάλινα επίπεδα, το μοντέλο των οποίων εντοπίστηκε στη μαλαισιανή τέχνη και χειροτεχνία, όπως επεσήμαναν από το Fender Katsalidis. 

Πηγή βίντεο από anb519 

Πηγή

Loader