Πεντέλη: Ο χάρτης με τα μέτωπα της φωτιάς - Προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού

Πεντέλη: Ο χάρτης με τα μέτωπα της φωτιάς - Προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού

Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα πύρινο πέταλο γύρω από τις περιοχές με τις διάσπαρτες εστίες

Συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα στην Πεντέλη και στις γύρω περιοχές με την κατάσταση να χρήζει άμεσης βοήθειας, από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ενεργά μέτωπα είναι:

-Ανατολικά στα όρια των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι

- Ενα μικρό μέτωπο εξελίσσεται δυτικά του Ντράφι

- Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στην Ανθούσα

- Διάσπαρτες δυνάμεις υπάρχουν και κατά μήκος της Λ. Μαραθώνος.

- Στη βόρεια βορειοδυτική και δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, η κατάσταση βελτιώνεται και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής 485 πυροσβέστες, 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο χάρτη από την ενημέρωση της πυροσβεστικής, αλλά και με το χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το meteo διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα. 

''

Η εξάπλωση των θερμών σημείων από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης προς τα νότια αποκαλύπτει την μεγάλη εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς η οποία όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας καθοδηγείται από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους, αναφέρει το meteo.

Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα. Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. 

 

Πηγή

 

Κεντρική φωτογραφία:  AP Photo/Thanassis Stavrakis

Loader