Πόσο θα διαρκέσει η "λευκή" εικόνα στο Τρόοδος: Όσα είπε στην Avant Garde o Έρικ Κίτας

Πόσο θα διαρκέσει η "λευκή" εικόνα στο Τρόοδος: Όσα είπε στην Avant Garde o Έρικ Κίτας

Θα κάνουμε σκι φέτος; Τι σχολιάζει ο ίδιος

Πάνω που σκεφτόμασταν ότι φέτος δε θα δούμε τα βουνά μας στολισμένα στα λευκά, το περασμένο Σάββατο μας έκανε τη χάρη και έριξε τα πρώτα χιόνια.

Όπως αναφέρει το Kitasweather, η πρώτη παροδική χιονόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα το περασμένο Σάββατο στο Τρόοδος και κράτησε μόλις πέντε λεπτά. Ωστόσο, η χιονόπτωση συνεχίστηκε μέχρι την Κυριακή, με αποτέλεσμα το ύψος χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee να είναι στα 3 εκατοστά ενώ στη Χιονίστρα, το ύψος χιονιού φτάνει στα 10 εκατοστά.

Σήμερα η τελευταία μέτρηση του χιονιού στη χιονίστρα καταγράφηκε στις 08:40 (15/01/2024) και φτάνει τα 8 εκατοστά.

Σημερινή φωτογραφία

κιτας

Ο καιρός στο επόμενο δεκαήμερο κατά τις πρώτες μέρες θα είναι σχετικά σταθερός και  θα κυμαίνεται στους 2 - 4 βαθμούς κελσίου στη χιονίστρα, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή άνοδο. Προς το τέλος θα σημειωθεί μερική πτώση της θερμοκρασίας. Προβλέπεται ότι στις υψηλότερες περιοχές του Τροόδους θα σημειωθεί πτώση χιονόνερου και όχι χιονόπτωσης, οπότε ακόμα παραμένει άγνωστο για τους σκιερς αν θα χαρούν αρκετα φέτος το αγαπημένο τους χόμπι. Ρωτήσαμε τον κ.Έρικ Κίτα πότε θα μπορούσαμε να προβλέψουμε την έναρξη λειτουργίας των χιονοδρομικών πίστων και ο ίδιος μας είπε:

"Το πιο πιθανόν το Φεβρουάριο να ανοίξουν μερικές πίστες. Χρειάζεται μισό μέτρο χιόνι για να είναι αυτό εφικτό και όχι για όλες τις πίστες, αφού παίζει ρόλο η μορφολογία του εδάφους". Ο ίδιος σημείωσε ότι "φέτος δεν είναι καλή χρονιά για τους σκίερς. Θα έχουν ελάχιστο χρόνο να χαρούν το αγαπημένο τους άθλημα και συστήνω να μην αναβάλουν τη δυνατότητα να κάνουν σκι όταν θα παρουσιαστεί η ευκαιρία, γιατί δε θα κρατήσει πολύ. Το χρονικό διάστημα των καιρικών συνθηκών που θα είναι αυτό δυνατό, θα είναι πολύ σύντομο. Μόνο με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα μπορούν να το χαρούν περισσότερο, αλλά αυτό είναι απομακρυσμένο σενάριο, αφού συμβαίνει μία φορά κάθε 30 χρόνια".

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί προς το Τρόοδος, με την Αστυνομία Κύπρου να συστήνει μεγάλη προσοχή στους δρόμους.

 

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader