Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Πεντέλη - Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Περίπου 15,5 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες είναι η πυρκαγιά στην Πεντέλη.

Μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθούσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι. Πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Ο φόβος των αναζωπυρώσεων τις επόμενες ώρες πάντως, παραμένει. Ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι τις επόμενες ώρες "θα παραμείνουμε σε ένα μοτίβο ισχυρών ανέμων. Είναι η δεύτερη ημέρα ισχυρού μελτεμιού στην ανατολική χώρα και επομένως και στην ανατολική Αττική. Θα έχουμε μέσες εντάσεις ανέμων 5-6 μποφόρ, με ριπές που εκτιμώ ότι θα είναι πάνω από τα 70 χλμ/ώρα, ίσως και παραπάνω κάποιες στιγμές μέσα στις επόμενες ώρες. Μικρή αποκλιμάκωση των ανέμων περιμένουμε από αργά το βράδυ και περισσότερο αύριο αλλά έχουμε πολλές ώρες ακόμα που οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί".

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Σημειώνεται ότι τρεις εγκαυματίες μεταφέρθηκαν νωρίτερα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς" σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Ο ένας εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων με εκτεταμένα εγκαύματα. Συνολικά τριάντα άτομα έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία. Οι διακομιδές αφορούν άτομα που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρείς τραυματισμούς, μεταξύ αυτών και 3 πυροσβέστες, από τις περιοχές της Παλλήνης, του Γέρακα, της Ανθούσας και της Πεντέλης.

Πάντως έχει ήδη ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χαρτογραφική αποτύπωση της περιοχής που επλήγη από την πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι περίπου 15,5 χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

 

Πηγή 

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader