Το σαν ζωγραφιά γραφικό χωριό που βρίσκεται στην Ελλάδα

Το σαν ζωγραφιά γραφικό χωριό που βρίσκεται στην Ελλάδα

Με μια απίστευτη ποικιλία χρωμάτων

Το Φισκάρδο βρίσκεται στην Κεφαλονιά και είναι αδιαμφισβήτητα ένας άκρως γραφικός και υπέροχος προορισμός για να ταξιδέψει κανείς στην Ελλάδα.

Χτισμένο πάνω στο κύμα, στο βόρειο άκρο του νησιού, 50 χλμ. από το Αργοστόλι, το Φισκάρδο είναι το πιο κοσμοπολίτικο και το, κατά πολλούς, ομορφότερο χωριό της Κεφαλονιάς αλλά και του Ιονίου γενικότερα.

Η πατρίδα του ποιητή της θάλασσας, Νίκου Καββαδία, «φλερτάρει» με την Ιθάκη σε απόσταση αναπνοής και τραβάει σαν μαγνήτης διάσημους και μη επισκέπτες που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της γης. Μια απίστευτη ποικιλία χρωμάτων κατακλύζει το λιμάνι, το οποίο προσεγγίζεται πεζή, αφήνοντας ο επισκέπτης το αυτοκίνητο στο δημοτικό πάρκινγκ.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Αρχοντικά σε παστέλ χρώματα, περίτεχνα μπαλκονάκια στολισμένα με μπουκαμβίλιες, ολάνθιστα δρομάκια, μικρά καλόγουστα μαγαζιά και δεκάδες σκάφη αναψυχής, που λικνίζονται μπροστά από τα αγαπημένα εστιατόρια των VIPs, μαζί με το πράσινο της πλαγιάς και το καταγάλανο της θάλασσας, δεν αφήνουν το μάτι να ξεκουραστεί ούτε στιγμή.

''

Στα σημεία αναφοράς του ο φάρος στο ακρωτήρι, καθώς και τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 6ου αιώνα στη θέση «Χτούρια». Η θέα στο πέλαγος από τα Τζαμαρελλάτα μαγεύει τους πάντες, ενώ εξαιρετικοί είναι και οι οικισμοί Βεντουράτα, Ματσουκάτα και Τσελεντάτα.

''

 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader