Fabulous

Χατζηγιάννη για πες, θάρρος ή αλήθεια;

Μερικές φορές, καλύτερα να τραγουδάς παρά να μιλάς

12 October 2017

Η αλήθεια είναι πως θέλει θάρρος να παραδεχτείς τις λάθος επιλογές σου.

Αν ήταν να κρατήσουμε δύο σημεία σταθμούς για το κυπριακό γίγνεσθαι απ' το 2013 αυτά θα ήταν:

[1]. Η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου.
[2]. Η κυκλοφορία του άσματος "Πρώτη Κυριακή" του Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, το σημείο 2 αφορά σε αυτό:

Τα δύο συμβάντα μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να μην συνδέονται το ένα με το άλλο γιατί αφενός ο νυν ΠτΔ δεν καπάρωσε την θέση απ' την "Πρώτη Κυριακή", αφετέρου ο Θάνος Παπανικολάου -που 'χει δώσει τον στίχο "Κρύψ’ το στον ήχο της σιωπής" στον Χατζηγιάννη και την "Πρώτη Κυριακή"- δεν υπονοούσε κάτι για μυστικά και καλά κρυμμένα παζάρια που ενδεχομένως να αφορούν στο κούρεμα.

Το γεγονός ότι οι δυο άντρες, Αναστασιάδης-Χατζηγιάννης, συναντήθηκαν μία Κυριακή -κι ας μην ήταν η πρώτη- στον ίδιο χώρο είναι πάσης γνωστό.

Οι δύο αυτές προσωπικότητες λοιπόν, του καλλιτεχνικού και πολιτικού χώρου -και βάλτε τον καθένα σε όποιον χώρο θέλετε- είχαν συναντηθεί σ' ένα κατάμεστο [εδώ το καλό δημοσιογραφικό cliché] Τάσσος Παπαδόπουλος με τον ένα να τραγουδάει στον άλλο τα επινίκεια γιορτάζοντας χαρωπά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα.

Μέχρις εδώ καλά.

Που να 'ξερε όμως ο Μιχάλης που τραγουδούσε σε επίσημη πρώτη την "Πρώτη Κυριακή" του το 2013, και μια άλλη Κυριακή τραγουδούσε τα επινίκεια, πως θα ερχόταν μία τρίτη Κυριακή, αυτή της 17ης Μαρτίου, όταν και θα μετακινούνταν τα χέρια από ψηλά και θα έμπαιναν στις τσέπες των καταθετών, μαζί και στον λογαριασμό αποταμιεύσεών του.

Τα χρόνια πέρασαν κι επειδή οι επόμενες εκλογές -που πάντα γίνονται Κυριακή- σιμώνουν, βγήκε χθες Τετάρτη ο Μιχάλης [χαλώντας μας το κυριακάτικο μοτίβο] και δήλωσε πως το κούρεμα "μας μείωσε την ποιότητα ζωής, μας ψαλίδισε το μέλλον, μας καταπάτησε την αξιοπρέπεια. Μια άλλη κατοχή εκ των έσω, όπου τιμωρούνται τα θύματα κι όχι οι αυτουργοί".

Στις δηλώσεις του δε, ανέφερε μεταξύ άλλων πως "είμαστε θύματα του ίδιου μαζικού εγκλήματος".

Και θα παραμείνουμε εδώ. Ευελπιστούμε ολόψυχα ο Μιχάλης και οι υπόλοιποι κουρεμένοι καταθέτες να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Και ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής να μην χρειαστεί να κάνει περαιτέρω celebrity endorsement για να διεκδικήσει τα δίκαιά του. Κι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, μιας και βγήκε απ' τα booth ηχογράφησης, τις πίστες και τα προσωρινά στημένα εκλογικά stages και πήρε θέση πολιτική, να την πάρει all the way και να τον ακούσουμε -έτσι, για τον Αίσωπο ρε γαμώτο- να λέει πως την ψήφο, την υπογραφή και το άλλο σου πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις για να μην χρειστείς ύστερα να... κράζεις.

Σε άλλη περίπτωση, τα λούζεσαι.

Και λες κι ένα τραγούδι.

-Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής θα πραγματοποιήσει παγκύπρια συνέλευση στις 18 Νοεμβρίου στη Δημοσιογραφική Εστία στις 10:00 για να πάρει απόφαση ποιον υποψήφιο στηρίξει στις εκλογές του '18. Υποπτευόμαστε ότι το Συνέδριο δεν θα ανοίξει με το πιο κάτω άσμα, "Πάρ τα όλα δικά σου", οπότε τον έναν υποψήφιο θεωρούμε πως δεν θα τον έχει στην λίστα.

Σχόλια

Κι’ άλλα Fabulous

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο των Flat Earthers

Εδώ όπου το ψέκασμα καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ

πρίν από 1 ημέρα

Ο αραβικής καταγωγής μπαρμπέρης μου στη Λευκωσία δεν έχει τατουάζ μανίκια

H τέχνη του όμως είναι διαχρονική σαν το μαχαλεπί. Δεν είναι frozen yoghurt

πρίν από 3 ημέρες

Ιδιοκτήτης barber shop κινεί αγωγή σε μπαρμπέρη στη Λεμεσό*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news, είναι boring.

πρίν από 3 ημέρες