Τυράκι όπως πρέζα

Τυράκι όπως πρέζα

Έχω εθιστεί στο χαλούμι, τη γραβιέρα και το κασέρι

Τυράκι όπως πρέζα
Τώρα με τον 13ο μισθό να… γίνουμε με κασκαβέλι

Επιστήμονες του University of Michigan προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί κάποιες τροφές είναι πιο εθιστικές από άλλες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο λόγος που γενικά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τσιμπολογάμε τυρί είναι επειδή περιέχει ένα χημικό το οποίο εντοπίζεται επίσης σε εξαιρετικά εθιστικά σκληρά ναρκωτικά.

Χρησιμοποιώντας την κλίμακα Yale Food Addiction Scale, που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την εξάρτηση σε μία τροφή, οι ερευνητές ζήτησαν από 120 φοιτητές να επιλέξουν ανάμεσα σε 35 τρόφιμα και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο τεστ σε επιπλέον 384 άτομα.

Αυτό που συμπέραναν είναι πως τα τρόφιμα που βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων περιείχαν όλα τους τυρί.

Το τυρί περιέχει καζεΐνη, όπως και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία διεγείρει του υποδοχείς των οπιοειδών του εγκεφάλου, που με τη σειρά τους συνδέονται με τον εθισμό.

Loader