Το cidery που φτιάχνει μηλίτη στον Φαρμακά

Το cidery που φτιάχνει μηλίτη στον Φαρμακά

Το ελιξήριον του Σαββάτου

Το cidery που φτιάχνει μηλίτη στον Φαρμακά

"Η Νατάσα Κλεάνθους και ο σύζυγός της Νάιτζελ Ο’ Κόννορ, παρά τα διαφορετικά τους βιώματα, μοιράζονταν ένα κοινό όνειρο. Να φτιάξουν ένα ποιοτικό μηλίτη. Και πού αλλού θα μπορούσαν να το κάνουν πραγματικότητα από τον Φαρμακά, τόπο καταγωγής της Νατάσας, όπου μεγάλωσε περιτριγυρισμένη από μηλιές. Πλέον, είναι λες και πρωταγωνιστεί στο «Ο απίθανος Κύριος Φοξ», το αγαπημένο παραμύθι των παιδικών της χρόνων, που ήταν και το ερέθισμα για αυτή της την ιδέα".

Κάπως έτσι ξεκινά η συνέντευξη της Νατάσας Κλεάνθους στην Κωνσταντίνα Γεωργίου και το MyLife.

To ζεύγος Νάιτζελ Ο’Κόνορ (Αυστραλία) και Νατάσα Κλεάνθους (Κύπρος)που βρίσκεται πίσω από την έμπνευση της "Μηλίτσας", χρησιμοποιεί μόνο μήλα από τον Φαρμακά, μήλα λόρτικα και καθιστά, τα οποία είναι ενδημικές ποικιλίες και δεν χρησιμοποιούνται πουθενά αλλού στον κόσμο!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Microbreweries, gypsy- breweries και άλλα info για την μπύρα σου

Η "Μηλίτσα" είναι ένας εξαιρετικός μηλίτης, δροσερός και γεμάτος γεύση!

(embed: https://www.instagram.com/p/Bs0y-OQlk-Q/)

Μιλώντας με το ΙW, η ομάδα της Μηλίτσας μας δίνουν μερικά insights από την δουλειά τους!

Πως προέκυψε το όνομα;

Πριν μερικά χρόνια, βρισκόμασταν διακοπές στην επαρχία Αμμοχώστου. Ψάχναμε για τη λίμνη Παραλιμνίου και συζητούσαμε ιδέες για το τι όνομα θα δίναμε στον μηλίτη μας. Σταματήσαμε για οδηγίες, αφού ήταν αδύνατο να εντοπίσουμε τη λίμνη –η οποία αποξηρένεται κατά του καλοκαιρινούς μήνες- και είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ένα από τα πιο φιλόξενα και ευγενικά πλάσματα, την κ. Μηλίτσα. Προς τιμή της, για τον τόσο σεβασμό που μας ενέπνευσε, ονομάσαμε το μήλίτη μας Μηλίτσα.

Γιατί μηλίτη;

Γιατί στην Κύπρος υπάρχει διαθέσιμη άριστης ποιότητας πρώτη ύλη. Τα κυπριακά μήλα είναι πλούσια σε αρώματα και γεύση και πάντα πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να δώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην παραγωγή γνήσιου μηλίτη. O αυθεντικός μηλίτης, αποτελεί ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο ποτό, το οποίο αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον αν τοπικά παράγεται από γηγενείς ποικιλίες του κάθε τόπου. Στην παραγωγή της Μηλίτσας χρησιμοποιούνται εγχώριες ποικιλίες, όπως τα λόρδικα και τα καθιστά, που καθιστούν το προιόν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Που φτιάχνεται τον μηλίτη και ποια τα γευστικά του χαρακτηριστικά;

Το μηλιτοποιείον μας βρίσκεται στο Φαρμακά, όπου παραγωγοί του χωριού και των γύρω περιοχών (Πιτσιλιά), μας προμηθεύουν με μήλα την περίοδο παραγωγής. Τα μήλα αλέθονται και ο χυμός των μήλων ζυμώνεται και παλαιώνεται για μερικούς μήνες, ώσπου να παραχθεί ένας μηλίτης με κομψά αρώματα και ισορροπημένη, εκλεπτυσμένη γεύση.

(Embed: https://www.instagram.com/p/BtZC3QcFFUL/)

O craft μηλίτης χαίρει υψηλής εκτίμησης σε πολλές περιοχές του κόσμου, και οι Κύπριοι πάντα υποστηρίζουν τα νέα ντόπια προϊόντα, ειδικά όταν αυτά είναι τόσο ποιοτικά!

(embed: https://www.instagram.com/p/Bs04BhzFj-F/)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Πίβο

Μαζί με την craft μπύρα, ο craft μηλίτης, είναι ότι πιο trendy παίζει στο νησί αυτή την περίοδο! Ιδιαίτερα η "Μηλίτσα" πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν, που αξίζει να δοκιμάσετε!

Μάθε που μπορείς να βρεις την "Μηλίτσα" στην ιστοσελίδα τους!

Loader