No News

Χάππι πέρτεϊ, Βουλήηη!

Κάνουμε απολογισμό και δεν τα βλέπουμε πολύ καλά τα πράγματα

Aπό Βασιλεία Κατράκη • 15 June 2017

Από τις 12 υποσχέσεις, τηρήθηκαν οι 4. #NotASuccessStory

Η λατρεμένη μας Βουλή, με τους αξιαγάπητους, εξαίρετους, άριστους 56 βουλευτές της, γιορτάζει ήδη ένα χρόνο από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα! Ουάο! Not.

Όταν ανέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, υποσχέθηκε 12 αλλαγές για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη, παραγωγικότερη, ορθότερη και δεν συμμαζεύεται λειτουργία της ολοτζαίνουρκας, άπαννης, με τα νάυλα της Βουλής. Έγιναν αυτές οι αλλαγές; Εμμ... περίπου. Έγιναν μέσα σε ένα χρόνο, άρα 12 μήνες, άρα 365 μέρες, οι... 4 από αυτές.

Πάμε να δούμε τι δεν έγινε:
-Δεν έγινε αυστηρότερος έλεγχος στις απουσίες των βουλευτών, ούτε και έγινε ταμείο για να καταχωρούνται τα έσοδα από τις περικοπές του μισθού όσων βουλευτών απουσιάζουν. Αυτό που έγινε, μόλις προχθές, είναι το ότι ενοχλήθηκε ο κύριος Συλλούρης επειδή συνάδελφος του έγραψε στο Facebook ότι στην αίθουσα της Ολομέλειας βρίσκονταν μόνο 21 βουλευτές την ώρα που συζητούνταν σημαντικά θέματα. Δεν τον ενόχλησε η απουσία, αλλά το ότι κάποιος το είπε. Oook...

-Δεν εφαρμόστηκε η εξαγγελία περί εκπροσώπου Τύπου της Βουλής, για να υπάρχει διαφάνεια στις σχέσεις μεταξύ βουλευτών και ΜΜΕ. Το κονδύλι υπάρχει εκεί και κάθεται.

-Δεν μειώθηκε ο χρόνος των πανηγυρικών εκδηλώσεων, αλλά ούτε και αυξήθηκε ο ουσιαστικός διάλογος με τους πολίτες για τα δρώμενα της Βουλής. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, ως συνήθως #nonews.

-Ο ενδυματολογικός κώδικας που θα τηρούσαν οι βουλευτές μας στα πρότυπα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων μάλλον χάθηκε στο βεστιάριο του ετοιμόρροπου γείτονα της Βουλής.

-Η αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας της Βουλής στα πρότυπα των κοινοβουλίων άλλων χωρών δεν έγινε ποτέ, αφού δεν έγινε καν η συζήτηση με τον αρμόδιο υπουργό.

-Είχε εξαγγελθεί ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή και τη Γενική Λογίστρια. Ένα χρόνο μετά, καμιά μελέτη δεν εκπονήθηκε για την εξοικονόμηση ενέργειας στη Βουλή και τη μείωση των δαπανών για τα ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό και η στενή συνεργασία για το θέμα αυτό μάλλον δεν είναι πολύ στενή.

-Η απλούστευση στην καταγραφή των νομοθεσιών με εγκυκλίους, ώστε να είναι πιο κατανοητές από τους πολίτες και να μην παρατηρούνται φαινόμενα πολυνομίας και κακονομίας δεν ήρθε ποτέ.

-Η Νομική Υπηρεσία της Βουλής για την ορθότερη σύνταξη των σχεδίων νόμου παραμένει ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό.

Με απλά λόγια, η Βουλή μας, όπως πάντα φακκά γυρούς του ράουνταπαουτ, nothing to write home about. Sad, που λέει και ο Πορτοκαλένιος.

Πηγή: Offsite

Σχόλια

Κι’ άλλα No News

«Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουμε ότι έχουμε επιρροή»

«Εν είσιε περάσει ποττέ που τον νού μου ότι εν παράνομες, αφού γίνουνται συνέχεια»

πρίν από 2 ημέρες

Το κινητό σου σε καταλαβαίνει. Απ' το πρόσωπο.

Δεν χρειάζεται πια το δακτυλικό σου αποτύπωμα

πρίν από 3 ημέρες

Κολλημένος με την εικονική πραγματικότητα ο Mark Zuckerberg

Μία συναρπαστική συσκευή εικονικής πραγματικότητας

πρίν από 3 ημέρες