No News

Meanwhile in Cyprus 3: Ακόμα τέσσερις WTF ειδήσεις που κλόνισαν την πίστη μας στη Νήσο των Αγίων

Αλήθεια, σας είπαμε πόσο αγαπάμε την κυπριακή επικαρότητα;

Aπό Μαρίνος Νομικός • 29 October 2017

Ζει ο βασιλιάς Βγενόπουλος και άλλα τρία WTF που είπαμε αυτή την εβδομάδα

1. Πέσαμε απ’ τα σύννεφα: Ακόμα ένα κρούσμα σεξισμού στον ΔΗΣΥ!

Το όνομα Παναγιώτης Σαλαφώρης πιθανότατα δεν θα σας έλεγε τίποτα πριν ο τυπάκος ποστάρει αυτό στο Facebook:

Yeap, σεξισμός, καφρίλα και (ηλίθιο) χιούμορ της αντροπαρέας ως απάντηση στον πολιτικό λόγο της εκπροσώπου Τύπου του υποψήφιου προέδρου Σ. Μαλά από έναν έμμισθο υπάλληλο του ΔΗΣΥ, γιατί ποιος καλύτερος Λειτουργός Επικοινωνίας από έναν που δεν έχει επικοινωνία όχι μόνο με το περιβάλλον αλλά ούτε καν με τον 21ο αιώνα; Αμέσως ξέσπασε η αναμενόμενη σκατοθύελλα -γιατί, you know, έχουμε Facebook τώρα- και το πουλέν της Πινδάρου θα μπορούσε να συνεχίσει ανενόχλητος να κάνει σεξιστικά αστειάκια επιπέδου βιντεοκασέτας του Όμηρου Ευστρατιάδη από τα late 80s, εάν ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν είχε την αναλαμπή ότι οι γυναίκες actually ψηφίζουν από το 1960 κι άνωθεν κι ότι μπορεί η απερισκεψία του επιπόλαιου πιτσιρικά να βλάψει την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη. Ο οποίος, ως γνωστόν, ποτέ δεν αντιμετώπισε γυναίκα επαγγελματία με μη επαγγελματικό τρόπο.

Σε χρόνο dt ο ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδικάζει την επίθεση, εκφράζει την “θλίψη και τον αποτροπιασμό” και -μεταξύ άλλων- τονίζει ότι “τέτοιες ενέργειες και ανάλογη νοοτροπία είναι εντελώς ξένα με τα ήθη της παράταξής μας”

Πάμε πάλι: “Εντελώς ξένα...”

“...με τα ήθη...”

“...της παράταξής μας”

Κι αφού τον έκραξε όλη η πλάση ΣΥΝ το κόμμα του, τότε μόνο το νεαρό στέλεχος του ΔΗΣΥ πόσταρε την ίσως πιο half-assed απολογία από τότε που η Έφη Ηροδότου ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως ήταν καταζητούμενη για μια δεκαετία!

Όπως θα έλεγε κι ο Μάριος Πρίαμος, το “βυζί έξω και στραβό σασί” είναι κυπριακή έκφραση για την “έξυπνη και δυναμική γυναίκα”

Βέβαια επειδή αυτός ο Σαλαφώρης δεν είναι βουλευτής, πολιτευτής, κομματάρχης ή τέλος πάντων κάποιος που επηρεάζει άμεσα ψήφους, απολύθηκε από τον ΔΗΣΥ γρηγορότερα απ’ ότι το κόμμα έκανε γαργάρα την ιστορία με τα αμπελοπούλια.

Άντε πάλι, εγώ τώρα πού κολλάω;

Δεν πειράζει, είμαι σίγουρος πως ο λαμπρός αυτός νέος δεν θα χαθεί. Στο μεσοδιάστημα πάντως μπορεί να απασχοληθεί ως οδηγός ενός άλλου ομόσταυλου τέως που έσπευσε να του συμπαρασταθεί.

It takes one to know one, σωστά;

2. Στην Κύπρο μπορείς πλέον να νοικιάζεις το φέρετρο και να το επιστρέφεις (άδειο έτσι;)

Θυμάστε εκείνο το παλιό ανέκδοτο “σε περίπτωση αναστάσεως το φέρετρο επιστρέφεται”; Πλέον δεν χρειάζεται καν να γίνει ο μακαρίτης σας ανθρωποφάγο ζόμπι για να συμβεί αυτό - απλά νοικιάζετε το φέρετρο από κάποιον που δεν είναι απαραίτητα επαγγελματίας εργολάβος κηδειών, τον πάτε μέσα σ’ αυτό μέχρι τον τάφο, τον σηκώνουν οι νεκροθάφτες με το σεντόνι, τον ρίχνουν μέσα και το γραφείο τελετών παίρνει πίσω το φέρετρο αφού πρώτα βεβαιωθούν πως δεν έμεινε κανένα κόσμημα ή γυάλινο μάτι μέσα. Σύμφωνα με τον “Φιλελεύθερο” η ενοικίαση φέρετρου κοστίζει κοντά στα 100 ευρώ ενώ η αγορά από 500 έως 3000 ευρώ - το τελευταίο προφανώς θα έχει μεταξωτή επένδυση, wi-fi και 10άρα touchscreen στην οροφή για να περνάει η ώρα στο μεγάλο αυτό ταξίδι. Μάλιστα οι ενοικιαστές ως selling point λένε στους τεθλιμμένους συγγενείς πως και ο ίδιος ο Χριστός δεν θάφτηκε μέσα σε φέρετρο αλλά τυλίχτηκε σε μία σινδόνη, όπως η διαβόητη του Τορίνο.

Bonus η αποτύπωση του πεθαμένου. Αν θέλετε υψηλότερη ανάλυση θα πρέπει να αγοράσετε τη σινδόνη των 3000 ευρώ

3. Ο Κουλίας επιμένει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι ζωντανός - και τα πίνει στην Τζαμάικα παρέα με τον Έλβις και τον Μάικλ Τζάκσον!

“Είμαστε σίγουροι ότι ο Βγενόπουλος είναι πεθαμένος;”. Το ψεκασμένο αυτό ερώτημα έθεσε ο άνθρωπος που έχει ringtone τη φωνή του Μακάριου σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου κατά την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ενημέρωσε τους βουλευτές για την πορεία των ερευνών για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας το 2013. Στα σοβαρά, έτσι;

“Ξέρω ότι ο Βγενόπουλος είναι ζωντανός όσο κι ότι αυτή τη στιγμή βγάζω ακτίνες από το κεφάλι μου!”

Κι επειδή δεν του αρέσει να μιλάει χωρίς αποδείξεις έκανε share τη σχετική είδηση από γνωστό σάιτ-ακρογωνιαίο λίθο της διαδικτυακής ενημέρωσης

Προφανώς το oparlapipas.gr δεν το είχε πάρει ακόμα πρέφα

4. Όταν ο Αρτέμης Σώρρας θα έσωζε την Κύπρο με 30 δισ. που βρήκε κάτω από το στρώμα της συχωρεμένης γιαγιάς του

Απ’ ότι φαίνεται το βιβλίο του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη δεν θα μείνει στο κωλάντερο της ιστορίας μόνο για τη σύνδεση του Πρόεδρου Αναστασιάδη με το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου αλλά και για την εμπλοκή του φυγόδικου μεγαλοαπατεώνα Αρτέμη Σώρρα στα πολιτικοοικονομικά της Κύπρου τη ζοφερή εκείνη περίοδο πριν το κούρεμα. Τότε που η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Αναστασιάδη προσπαθούσε να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που απειλούσε με χρεοκοπία τράπεζες, καταθέσεις, δημόσια ταμεία, θεσμούς και αξίες, ο τότε πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν πρότεινε στον Νίκαρο να μελετήσει το ενδεχόμενο να μας σώσει κάποιος Αρτέμης Σώρρας που του περίσσευαν 30 δισ. από τα 600 συνολικά που είχε στη διάθεσή του από τις περίφημες Μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής. Κι αυτή ήταν η δεύτερη χειρότερη ιδέα που είχε κάποιος με το επώνυμο Καρογιάν.

Η πρώτη ήταν φυσικά η συμμετοχή της Ροντίκας στην επιτροπή του Star Κύπρος

Γράφει ο Πανίκος στο βιβλίο του με τον boring as fuck τίτλο “A Diary of the Euro Crisis in Cyprus: Lessons for Bank Recovery and Resolution”:

«”Αν,” είπε, ”ξέρω κάποιον που έχει 30 δισ. ευρώ που θέλει να δωρίσει για να σώσει την Κύπρο;” Όλοι ήθελαν να μάθουν ποιος ήταν αυτός. Είχα ενημερωθεί για αυτό ακριβώς πριν από τη συνάντηση. Ο Πρόεδρος (Αναστασιάδης) μου ζήτησε να ακούσω προσεκτικά την πρόταση του Καρογιάν και να το εξετάσω σοβαρά. Το όνομα αυτού του “γενναιόδωρου” προσώπου ήταν ο Αρτέμης Σώρρας (...)

Θυμίζουμε πως ο Σώρρας αργότερα ίδρυσε το κίνημα Ελλήνων Συνέλευσις που κάνει την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας να μοιάζει με δεξαμενή εγκεφάλων, προέτρεπε τον κόσμο να μην πληρώνει φόρους και κοινωφελείς οργανισμούς και στο τέλος καταδικάστηκε -ανάμεσα σε άλλα- για απάτη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ ο ίδιος και η γυναίκα του παραμένουν άφαντοι εδώ και μήνες.

Αλήθεια, τι σας κάνει να μην με εμπιστεύεστε;

Σχόλια

Κι’ άλλα No News

Πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε για τον φασισμό μέσα μας

Γιατί αν υπάρχει κάτι χειρότερο από τον εκδηλωμένο αυτός είναι αναμφίβολα ο κρυφός

πρίν από 1 ημέρα

Tα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Σε κάνουν να φαίνεται γέρος πριν την ώρα σου

πρίν από 2 ημέρες

Φωτιές σε κάδους, ναρκωτικά και υποκουλτούρα στην Έγκωμη

Η «dodgy» πλευρά της Λευκωσίας;

πρίν από 3 ημέρες