Cinema

Διάβασε για τις φετινές «Όψεις του Κόσμου»

Υποβλήθηκαν για συμμετοχή περισσότερες από 1.000 ταινίες από ολόκληρο τον πλανήτη!

7 June 2017

Τίγκα Ιαπωνία και ενδιαφέρουσες νέες συνεργασίες στο φετινό φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό της UNESCO για το Animation ASIFA και το Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν το επίσημο πρόγραμμα και την επιλογή ταινιών στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φετινού 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου.

Όπως μας πληροφορούν οι διοργανωτές, φέτος στο φεστιβάλ υποβλήθηκαν περισσότερες από 1.000 ταινίες από ολόκληρο τον πλανήτη κάνοντας την επιλογή αρκετά δύσκολη!

Για ακόμα μια χρονιά, την 16η στη σειρά, η επιλογή περιλαμβάνει κάποιες από τις σημαντικότερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά animation από όλο τον κόσμο: 27 ταινίες επιλέγηκαν για να συμμετέχουν στο Διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα, 20 ταινίες στο Παιδικό διαγωνιστικό και 10 ταινίες στο Εθνικό διαγωνιστικό.

Στα παράλληλα προγράμματα ξεχωρίζει το ιαπωνικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πάφος 2017 και το EU JAPAN FEST με μια επιλογή από κορυφαίες σύγχρονες ταινίες του ιαπωνικού ανεξάρτητου σινεμά, το ειδικό αφιέρωμα ρετροσπεκτίβας (έκθεση και προβολή ταινιών) του κυριοτέρου Ιάπωνα αντιπροσώπου των ημερών μας στο ανεξάρτητο Animation Κoji Yamamura καθώς και δύο μεγάλες εκθέσεις σύγχρονης και παραδοσιακής Χαρακτικής στην Πύλη Αμμοχώστου και στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια.
Παράλληλα το Διεθνές Φεστιβάλ Αnimation Κύπρου εγκαινιάζει την έναρξη μιας νέας συνεργασίας με το Animation Workshop του πανεπιστημίου του Viborg της Δανίας (VIA University College) που στόχο έχει τη διοργάνωση μιας σειράς αναπτυξιακών παιδικών εργαστηρίων βασισμένων στην κοινή εκτίμηση που έχουν τόσο για την τέχνη των κινουμένων σχεδίων όσο και για την ποικιλόμορφη εφαρμογή της ως ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό και επικοινωνιακό μέσο. Το διήμερο σεμινάριο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το γραφείο δημιουργική Ευρώπη Κύπρου και το Ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο.

«Είναι μεγάλη τιμή για το κυπριακό Φεστιβάλ που και στη φετινή διεθνή κριτική επιτροπή θα βρίσκονται μαζί μας κορυφαίες προσωπικότητες της διεθνούς κοινότητας: Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης/σκηνοθέτης Koji Yamamura, ο Φινλανδός σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του νέου Φεστιβάλ Animation της Φιλανδίας στο turku, Joni Mannisto και η Jelena Popovic παραγωγός ταινιών ντοκιμαντέρ και animation στο National Film Board of Canada. Την κριτική επιτροπή για το παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα αποτελούν οι Κύπριοι animators Ανδρέας Προκοπίου, Animator στα φημισμένα studio της Pixar, η Κατερίνα Παντέλα animator στο Cartoon Saloon της Ιρλανδίας και ο Ανδρέας Ρωσσίδης 3D freelance Artist».

Το πλούσιο πρόγραμμα του φετινού Animafest επιφυλάσσει επίσης δύο όμορφες συναυλίες. H μια στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου όπου θα εμφανιστούν στις 27 Ιουνίου πριν την έναρξη των παιδικών προβολών στις 19:45 η μπάντα Windcraft. Η πολυ-πολιτισμική αυτή ομάδα αποτελείται από περίπου είκοσι ενθουσιώδεις μουσικούς πνευστών από διάφορα μέρη του κόσμου. Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη λήξη του Φεστιβάλ στις 30 Ιουνίου στις 21:30 στο Αρχοντικό της Αξιοθέας με το ισπανικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Vigüela. Η ισπανική με ήχους φλαμέγκο μπάντα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο από την άλλη άκρη της Μεσογείου και συγκεκριμένα από τη Castilla-La Mancha, τη χώρα του Δον Κιχώτη που βρίσκεται στην καρδιά της Ισπανίας. Η συναυλία λήξης είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου και του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου και εντάσσεται στις Μέρες του Ισπανικού πολιτισμού που πραγματοποιούνται με την ευγενική στήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Κύπρο.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και λεπτομέρειες για το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ:

www.animafest.com.cy

Facebook/Animafest Cyprus

Σχόλια

Κι’ άλλα Cinema

Με πρωτότυπο πάρτι στο καρνάγιο της πόλης κάνει είσοδο φέτος το Mικρού Μήκους

Μοναδική ευκαιρία για γνωριμία μ' ένα απίθανο κτήριο σε μια περιοχή ανεξερεύνητη

10.10.2017

Έβδομο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

Φέτος δείχνει πιο οργανωμένο από ποτέ

10.10.2017

Το The Handmaid’s Tale είναι ίσως η πιο τρομακτική σειρά που είδαμε τελευταία

Για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να συμβεί

02.10.2017