Shoot me, stars

Κουραστικός Μάης πέρασε, ευχάριστος Ιούνης ήρθε

Η πανσέληνος του μήνα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση κάποιων πρότζεκτ σου και κάτι καινούργιο

9 June 2017

Ο ουρανός και τ' άστρα τον Ιούνιο!

Γράφει ο Γιάννης Προκοπίου

Όταν ένας πλανήτης εισέρχεται σ' ένα νέο ζώδιο, μετά από την παραμονή του στο προηγούμενο, υπάρχει αλλαγή στον αέρα. Kάτι καινούργιο ξεκινά, γίνεσαι ενεργός και περίεργος στο καινούριο σου περιβάλλον, σαν παιδί.

Είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν ο πλανήτης εισέρχεται σε ένα ζώδιο στο οποίο έχει αξιώσεις, καθώς αισθάνεσαι πολύ καλύτερα. Πόσο μάλλον όταν ο πλανήτης προέρχεται από ένα ζώδιο στο οποίο βρισκόταν σε πτώση ή αδυναμία. Είναι σαν να επιστρέφεις σπίτι σου μετά από μια κουραστική και επίπονη παραμονή σου έξω στο κρύο.

Όλα αυτά συμβαίνουν σύντομα στην Αφροδίτη, στον Ερμή και εν μέρει και στον Άρη.

Στις 6 Ιουνίου η Αφροδίτη εισέρχεται στο αγαπημένο της ζώδιο, τον Ταύρο, [μέχρι τις 5 Ιουλίου] το ζώδιο το οποίο κυβερνά, αφού πέρασε περισσότερο από έναν μήνα στον Κριό, όπου ήταν σε αδυναμία. Μερικές μέρες μετά την είσοδο της στον Ταύρο θα είναι μια σπουδαία στιγμή για οποιεσδήποτε δραστηριότητες σχετίζονται με την Αφροδίτη, ειδικά στη γήινη, Ταυρίσια πλευρά της. Απολαύσεις, καλό φαγητό, κηπουρική, ρομαντισμό και αισθησιασμό. Η ενέργεια σου θα είναι έτοιμη για κάτι φρέσκο και καινούργιο, καθώς η Αφροδίτη θα είναι στις πρώτες μοίρες του σταθερού Ταύρου.

Πρόσθεσε τώρα ότι την ίδια μέρα ένας άλλος πλανήτης θα έχει μια παρόμοια εμπειρία καθώς ο αγγελιοφόρος Ερμής θα εισέλθει στους Διδύμους, το αέρινο σπίτι του, το ζώδιο στο οποίο κυριαρχεί [μέχρι τις 21 Ιουνίου]. Ο Ερμής μπαίνει στο σπίτι του αφού πέρασε μερικές βδομάδες στον Ταύρο (σταθερή Γη), περίοδο κατά την οποία έβαλες μεν βάσεις και έκανες επενδύσεις σε ανθρώπους και σχέδια αλλά οι εξελίξεις δεν ήταν όσο γρήγορες θα ήθελες. Έτσι, τις ίδιες μέρες, θα επωφεληθείς από ένα νέο κύμα επικοινωνίας και πνευματικής δραστηριότητας για να μελετήσεις νέα έργα, εμπορικές συναλλαγές ή να συγγράψεις.

Συνέχισε να προσθέτεις λοιπόν στα θετικά ότι οι δύο αυτοί πλανήτες, Αφροδίτη και Ερμής θα σχηματίσουν μεταξύ τους μια αρμονική όψη. Είναι μια δευτερεύουσα όψη, ένα ημιεξάγωνο, αλλά αυτοί οι δύο πλανήτες δεν σχηματίζουν πολλές όψεις, οπότε ένα ημιεξάγωνο μεταξύ τους είναι εξίσου σημαντικό με οποιαδήποτε άλλη όψη. Ο Ερμής και η Αφροδίτη θα συνδυάσουν τις ενέργειές τους. Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Όμορφα λόγια και σκέψεις, αγαπησιάρικη επικοινωνία, ευκαιρίες στο έρωτα, ευχάριστες συναλλαγές, κατανόηση και ανακούφιση είναι μερικά από αυτά.

Και αυτά, δεν είναι όλα ακόμα. Ο Άρης θα εισέλθει στον Καρκίνο στις 4 Ιουνίου [μέχρι 19 Ιουλίου]. Ο Καρκίνος δεν είναι το καλύτερο ζώδιο για τον Άρη, γιατί είσαι πολύ συναισθηματικός εκεί, αλλά δεδομένης της στιγμής που συμβαίνει και του γεγονότος ότι και οι τρεις αυτοί προσωπικοί πλανήτες θα βρίσκονται σε στενές θετικές όψεις μεταξύ τους για λίγες μέρες, δημιουργείται ένα πολύ ενδιαφέρον και ισχυρό μείγμα ενεργειών. Σε ό,τι έχει ήδη ειπωθεί για τον Ερμή και την Αφροδίτη, ο Άρης θα προσθέσει ενέργεια και πάθος.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου πραγματοποιείται η έντονη Πανσέληνος για το Μεταβλητό Σταυρό (Διδ, Τοξ, Παρθ, Ιχθ), εξαιρετικά ωφέλιμη και διασκεδαστική για Λιοντάρια, Υδροχόους, Κριούς και Ζυγούς και για όσους έχουν γεννηθεί τέλος 2ου, αρχές 3ου δεκαημέρου του ζωδίου τους, δηλαδή τους γεννημένους μεταξύ 7 και 15 οποιουδήποτε μήνα.

Ταυτόχρονα κορυφώνεται το εξάγωνο Αφροδίτης / Άρη που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα. Η όψη αυτή ευνοεί ιδιαίτερα τα ζώδια του νερού [Καρ, Σκορ, Ιχθύς] και της γης [Ταύρ, Παρθ, Αιγ]. Κοίταξε λοιπόν να εκμεταλλευτείς όποιες ευκαιρίες σου πετάξει μπροστά η τύχη, σε οικονομικά και ερωτικά ζητήματα, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου σου.

Σε αυτή την Πανσέληνο, ο Ήλιος θα λάμπει το φως και την ενέργεια του, ντυμένος με τα ρούχα της 19ης μοίρας των Διδύμων, ενώ από την αντίθετη πλευρά το ολόγιωμο φεγγάρι θα φιλτράρει αυτή την ενέργεια και θα την μετασχηματίζει ντυμένη με τα ρούχα της 19η μοίρας του Τοξότη. Ο γνωστός αστρολόγος Dane Rudhyar λέει για αυτή τη 19 Διδύμων «ένας μεγάλος αρχαϊκός τόμος αποκαλύπτει μια παλαιά γνώση. Επικοινωνία με το συλλογικό ανθρώπινο μυαλό που είναι η βάση για κάθε πολιτιστική και προσωπική νοοτροπία».

Εδώ μαθαίνουμε ότι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να αποκαλύψει τα θεμέλια της φύσης του και να αποκτήσει αυτό που μπορεί να ονομαστεί ως το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ, τη γνώση της δομής των κυκλικών και κοσμικών εκδηλώσεων της ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.

Η μάνα Σελήνη από την άλλη θα φοράει τα ρούχα της 19ης Τοξότη όπου πελεκάνοι που απειλούνται από τη συμπεριφορά και αντιμετώπιση των ανθρώπων αναζητούν ασφαλείς περιοχές για να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Η ανάγκη των ανθρώπων που ανησυχούν για το μέλλον να ανακαλύψουν ένα νέο τρόπο ζωής και ένα πιο υγιές περιβάλλον.

Η τεχνολογική μας κοινωνία μολύνει όχι μόνο το παγκόσμιο περιβάλλον αλλά και την αντίληψη και τα αντανακλαστικά των καινούργιων γενεών. Η αναζήτηση ενός νέου τρόπου ζωής θεωρείται από πολλούς επιτακτική.Εδώ υπάρχει αυξημένη η ανάγκη καταφυγίου και επιβίωσης. Μια γενιά ίσως χρειαστεί να θυσιάσει πράγματα για χάρη των απογόνων της, ακριβώς όπως ο πελεκάνος θα τσιμπούσε κομμάτια από τη ίδια του τη σάρκα για να ταΐσει τα μικρά του».

Αυτή η σκηνή μας θυμίζει το ζωδίο του Τοξότη, με το πείσμα, τη δύναμη και τη μεγαλοψυχία που χαρακτηρίζει αυτόν και τον κυβερνήτη του Δία.

Στις 21 ο Ήλιος θα αφήσει το ζώδιο των Διδύμων για να περάσει στο ζώδιο της οικογενειακής θαλπωρής, τον Καρκίνο. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο εαρινό Ηλιοστάσιο, την ημέρα δηλαδή που είναι η πιο μεγάλη του χρόνου και αποτελεί γιορτή για τους «παλαιούς».

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η σύνοδος του Ερμή με τον Ήλιο, αφού και ο Ερμής περνά στο ζώδιο του Καρκίνου. Μια τέτοια σύνοδος στην αρχή ενός παρορμητικού ζωδίου είναι πολύ σημαντική. Τα νέα ξεκινήματα που θα γίνουν τώρα θα έχουν ορμή και δυναμική να προχωρήσουν μπροστά, κάτι που χαρακτηρίζει τις αρχικές μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

Από την άλλη όταν ο Ερμής συναντά τον Ήλιο νέες ιδέες γεννιούνται, παλιές ιδέες «καίγονται» και βλέπεις τα πράγματα πολύ ξεκάθαρα σε ένα «χρονικό παράθυρο» που δεν ξεπερνά τη μία μέρα. Σημείωσε λοιπόν την 21 Ιουνίου στο ημερολόγιο σου και δες τι αποκαλύψεις θα σου φέρει.

Η Νέα Σελήνη τώρα [στις 24 Ιουνίου στις 4:31 το πρωί], ενεργοποιεί την 3 μοίρα του Καρκίνου και θα είναι σε σύνοδο με τον γρήγορο Ερμή. Ευνοεί νέα ξεκινήματα, επανασύνδεση με την οικογένεια και με ότι σε κάνει χαρούμενο, παιδικό, αθώο, ελεύθερο και αυθόρμητο αλλά και επικοινωνιακό. Σχέδια που έχουν να κάνουν με μετακινήσεις - καλοκαίρι μπαίνει άλλωστε - ευνοούνται ιδιαίτερα και καλό είναι, αφού τα κάνεις, να τα προστατεύσεις κιόλας. Ο νοών νοείτω!

Για την 3 μοίρα ο Dane Rudhyar λέει, «ένας άντρας τυλιγμένος με γούνες οδηγεί ένα αναμαλιασμένο ελάφι. Η ανάγκη να ξεπεραστεί η στασιμότητα και το κρύο όταν η αντοχή σου δοκιμάζεται…

Αυτό το αινιγματικό σύμβολο ακούγεται αρκτικό. Στην Ινδία το ελάφι είναι το σύμβολο του Brahma, του Δημιουργικού Θεού. Τα κέρατα αντιπροσωπεύουν την επέκταση της νοητικής δύναμης που βρίσκεται στο κεφάλι σου. Η νέα διαδρομή αυτής της Νέας Σελήνης μπορεί να σε οδηγήσει σε ψυχρές περιοχές που απαιτούν «μόνωση» από τις σκληρές συνθήκες. Μπορεί ακόμη και να υπάρχει η επιθυμία να ξεφύγεις από νέες ευθύνες. Η θέληση οδηγεί το μυαλό προς τον πνευματικό Βορρά της ψυχής.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα 24-25 Ιουνίου παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στις 24 η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα φέρνει χρήμα και πάθος, ενώ στις 25 και 26 ο Άρης σε τετράγωνο με τον Δία και σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα αντίστοιχα ευνοεί ταξίδια και σου δίνει ενέργεια να οραματιστείς μακρινούς στόχους.

Ίσως η πιο επικίνδυνη ημέρα του μήνα είναι η 28η Ιουνίου όταν ο Ερμής θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Άρη στις 16 Καρκίνου. Πρόσεξε ιδιαίτερα τις μετακινήσεις σου, έλεγξε λάδια, ξύδια, στο αυτοκίνητο, έχε το νου σου που πατάς και που βρίσκεσαι και ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ.

Ο άντρας, τυλιγμένος με γούνες που οδηγεί το θεϊκό αυτό ελάφι της Νέας Σελήνης είναι ο καλοκαιρινός σου Άης Βασίλης, που προστατεύει με το παλτό του τα νοητικά δώρα που θα λάβεις, στην αρχή αυτού του καλοκαιριού.

Α! Και ναι!
Καλό – επιτέλους - Καλοκαίρι!

Σχόλια

Κι’ άλλα Shoot me, stars

Μα τον Δία στον Σκορπιό, μέρος δεύτερο

Ας δούμε πως επηρεάζει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά

05.11.2017

Μα τον Δία που μπήκε στον Σκορπιό

Ο μεγάλος πλανήτης μόλις μπήκε στο ζώδιο του Σκορπιού και θα στρογυλλοκάτσει για 12 μήνες

25.10.2017

Καυτός κι αστρολογικά ο Αύγουστος

Tραμπ και ΗΠΑ επηρεάζονται τα μάλα, στο παρελθόν με τέτοια όψη προκλήθηκε θάνατος

18.08.2017