ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν ξέρω πόσοι αντιλήφθηκαν τα πληγιασμένα τους πόδια»

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Πάφος 2017 τοποθετείται για τις Τρωάδες

9 July 2017

Χθες το βράδι κάτι έγινε στην Πάφο ...

Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση της Γεωργίας Ντέτσερ

Ένα εξαιρετικής σημασίας, ένα ακόμα κομβικό έργο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 έχει φτάσει μετά από μια μακρά πορεία στην ολοκλήρωση του.

Οι Τρωάδες του Ευριπίδη σε μετάφραση Κωστή Κολώτα και σκηνοθεσία του παγκόσμια κορυφαίου Θεόδωρου Τερζόπουλου, ανήκουν πια στην ιστορία. Είμαι σίγουρη ότι για τις Τρωάδες που ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, θα γραφτούν ακόμα πολλά, θα ειπωθούν άλλα τόσα και σίγουρα θ' απασχολήσει τους απανταχού ερευνητές του θεάτρου.

Σήμερα ήθελα να κάνω μια ειδική μνεία στους ηθοποιούς της παράστασης, στην ποιότητα τους και στην υπέρβαση του καθενός από αυτούς, των εξαιρετικά δύσκολων -και σωματικά- απαιτήσεων της παράστασης. Δεν ξέρω πόσοι αντιλήφθηκαν τα πληγιασμένα τους πόδια, από την επίμονη άσκηση και επαφή με την τραχιά επιφάνεια των μαρμάρων στο αρχαίο Ωδείο. Την απόλυτη τους αυτοσυγκέντρωση και επώδυνη πολλές φορές στάση του σώματος τους, την καθημερινή σκληρή άσκηση, αλλά και την προετοιμασία τους στον ήλιο ώρες πολλές, πριν την κάθε παράσταση.

Δεν μπόρεσα ν΄ αποφύγω συγκρίσεις, να μην σκεφτώ πόσο τελικά οι ηθοποιοί ξεχωρίζουν από άλλους καλλιτέχνες και να νιώσω βαθιά ευγνωμοσύνη που δεν μετράνε ούτε τον άνεμο, ούτε τον ήλιο, ούτε τον όποιο πόνο, σωματικό και ψυχικό για να ανοιχτούν μπροστά μας και να ερμηνεύσουν αληθινά.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλους μας, κυρία Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Σοφία Χιλλ, Νιόβη Χαραλάμπους, Προκόπη Αγαθοκλέους, Ανδρέα Φυλακτού, Εβελίνα Αραπίδη Ajla Hamzic , Hadar Barabash , Sara Ipsa, Evelyn Asouant και Erdogan Kavaz.

Σχόλια

Κι’ άλλα ΘΕΑΤΡΟ

Στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα ο ανατρεπτικός Νίκος Καραθάνος

Συνάντηση μαζί του μόνο για μια βραδιά στο Θέατρο Αποθήκες

πρίν από 23 ώρες

Κέρδισε μια διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του Άμλετ

Διαγωνισμός από την AVANT GARDE

πρίν από 1 ημέρα

Απ’ τους Δελφούς στη Λευκωσία κι από το 1986 στο 2017

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου αύριο στο dubitanda

πρίν από 2 ημέρες