ΘΕΑΤΡΟ

«Εκκλησιάζουσες» από τους Αντι-δρώντες

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Μελίνα Μελκούρη

24 October 2017

Σε απόδοση στην κυπριακή διάλεκτο

Συνεχίζονται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στη Λευκωσία οι παραστάσεις της θεατρικής παραγωγής «Εκκλησιάζουσες».

Οι Αντι-Δρώντες ανεβάζουν τη ξεκαρδιστική κωμωδία του Αριστοφάνη, με απόδοση στην κυπριακή διάλεκτο, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Χατζηστυλλή και σε μουσική της Μικαέλλας Παπαχρυσάνθου. Στο πιάνο η Γεωργία Μαζέρη και στο βιολί η Άντρη Χατζηευαγγέλου.

Λίγα λόγια για το έργο
Στην Αρχαία Αθήνα, λίγο μετά το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου, ανάμεσα στην Αθήνα και τη Σπάρτη, οι γυναίκες αποφασίζουν να αναλάβουν τα ηνία της Αθηναϊκής Πολιτείας, καθότι η παλιά λάμψη και η δόξα του Χρυσού Αιώνα έχουν χαθεί οριστικά.

Έτσι, λοιπόν, υπό την ηγεσία μιας πολύ δυναμικής γυναίκας, της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να μεταμφιεστούν σε άντρες, να πάνε στην Εκκλησία του Δήμου και να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της πόλης. Τελικά, αφού πετυχαίνουν το σχέδιό τους, φέρνουν ένα καινούριο και ιδιαίτερα νεωτεριστικό σύστημα εξουσίας στην πόλη: αναγγέλλουν ότι όλα πλέον θα είναι κοινά, δηλαδή τα υπάρχοντα των πολιτών, η γη και τα χρήματα, θα καθορίζονται από το νόμο της κοινοκτημοσύνης.

Όλοι οι πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και ο σύζυγος της Πραξαγόρας, Βλέπυρος, ενθουσιάζονται με το νέο σύστημα και καταθέτουν όλα τα υπάρχοντα και την περιουσία τους, στο κοινό ταμείο της πόλης. Ωστόσο, στο νέο νόμο που εξαγγέλλεται, η κοινοκτημοσύνη αφορά και τη σεξουαλική πράξη, έτσι αρχίζει πλέον να δημιουργείται τεράστια σύγχυση ανάμεσα στα αρσενικά και στα θηλυκά της πόλης.

Οι κηφήνες δημόσιοι άρχοντες έχουν σηκωθεί οριστικά από τα έδρανα της Εκκλησίας του Δήμου, ωστόσο η οποιαδήποτε αλλαγή, ακόμα και με τις γυναίκες στην εξουσία, φαντάζει ανέφικτη και σχεδόν ουτοπική.

Η Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες διακρίθηκε στο 29ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ, με το πολύ τιμητικό Πρώτο Βραβείο, για τη θεατρική της παραγωγή «Ξενοδοχείον Ο Παράδεισος».

*ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €10

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 96462213 (μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 και 16:00-19:00)

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων, ωστόσο οι θέσεις δίνονται με τη σειρά προσέλευσης στο θέατρο. Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται απαραίτητα στο θέατρο μέχρι τις 8:10 μ.μ. το αργότερο, γιατί στις 8:30 μ.μ. ακριβώς κλείνουν οι θύρες.

Προγραμματισμένες παραστάσεις στις 26, 27, 28 και 29 Οκτωβρίου 2017.

Σχόλια

Κι’ άλλα ΘΕΑΤΡΟ

Όλες οι dubitanda εκδηλώσεις της εβδομάδας που μπαίνει

3 πολύ ξεχωριστά ονόματα του χώρου από την Ελλάδα και τον κόσμο παρουσιάζονται στην Κύπρο

πρίν από 1 ημέρα

5 μονόλεπτα βίντεο σέλφι από την ομάδα του dubitanda

Αυθόρμητα και χωρίς πολύ «κύριε-ελέισον»

πρίν από 2 ημέρες

Απόψε στις προβολές του dubitanda

Βάκχες από τον K. M. Grüber, μια παράσταση που είχε ανέβει στο Βερολίνο το 1974!

01.11.2017