ΘΕΑΤΡΟ

Συνεχίζεται και φέτος το lipasma του Mιτος

Για μικρά παιδιά, ενήλικες και επαγγελματίες ηθοποιούς

21 September 2017

Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο στο παλιό Ξυδάδικο

To Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ συνεχίζει για 4η χρονιά τη λειτουργία του θεατρικού εκπαιδευτικού του προγράµµατος, lipasma.

Τα µαθήµατα πραγµατοποιούνται στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεµεσό και αφορούν στην περίοδο Οκτώβριος 2017 µέχρι Μάιο 2018.

Οι οµάδες που θα λειτουργήσουν είναι

Παιδικό Τµήµα για ηλικές 5 – 7 χρόνων. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι ενθαρρύνεται η δηµιουργικότητα, η έκφραση και η οµαδικότητα. Τα µαθήµατα θα γίνονται κάθε Σάββατο, στις 11:00 – 12:00, µε δίδακτρα 30€ το µήνα. Εµψυχώτρια η Κωσταντίνα Peter (θεατρολόγος/ δραµατουργός)

Παιδικό τµήµα για ηλικίες 7 – 10 χρόνων. Ένα θεατρικό ταξίδι µε στόχο την εξερεύνηση του προσωπικού κόσµου των παιδιών, την ανάπτυξη της δηµιουργικότητας και την δυναµική της οµάδας. Για την φετινή χρονιά, το µυθιστόρηµα “Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ” του Σουίφτ Τζόναθαν, αποτελεί την αφορµή για το θεατρικό παιχνίδι για δραστηριότητες, αναπαράστασεις σκηνών και παιχνίδι ρόλων. Τα µαθήµατα θα γίνονται κάθε Σάββατο, στις 10:00 – 11:00, µε δίδακτρα 30€ το µήνα. Εµψυχώτρια η Κωσταντίνα Peter (θεατρολόγος/ δραµατουργός).

Εφηβικό τµήµα για ηλικίες 14 – 17. Για αυτό τον κύκλο µαθηµάτων, η εφηβική οµάδα θα δουλέψει, µέσα από κείµενα της κλασσικής και σύγχρονης δραµατουργίας, πάνω στην εξερεύνηση της έκφρασης και της κίνησης. Η οµάδα θα επικεντρωθεί στο κτίσιµο προσωπικών δράσεων αλλά και στην εξέλιξη οµαδικών συνθέσεων. Τα µαθήµατα θα γίνονται κάθε Τετάρτη, στις 15:30 – 17:00, δίδακτρα 35€ το µήνα. Εµψυχώτρια η Κωσταντίνα Peter (θεατρολόγος/ δραµατουργός).

Το τµήµα ενηλίκων φέτος χωρίζεται σε δύο κύκλους εργασίας. Ο 1ος κύκλος αφορά στην περίοδο Οκτώβριος - Δεκέµβριος 2017. Η οµάδα θα δουλέψει µε θεατρικούς µονολόγους (κείµενα από το αρχαίο δράµα µέχρι το σύγχρονο ρεπερτόριο). Είναι ένα εισαγωγικό τρίµηνο εργαστήρι για άτοµα άνω των 18 χρόνων, που επιθυµούν να έχουν επαφή µε την τέχνη του Θεάτρου: κείµενα, κατανόηση του σώµατος, χρήση των χειρονοµιών, ασκήσεις φωνής, ρυθµού, οµαδικότητας, έκφρασης, οργανικότητας και επικοινωνίας. Δεν απαιτείται προηγούµενη εµπειρία.

Ο 2ος κύκλος εργασίας για το τµήµα ενηλίκων αφορά την περίοδο Φεβρουάριος - Μάιος 2018. Ένα τετράµηνο εργαστήρι που θα βασιστεί στο αριστούργηµα του Σοφοκλή «Αντιγόνη», στα διαλογικά και χορικά µέρη.

Οι συµµετέχοντες θα δουλέψουν µε το σώµα, τη φωνή και έµφαση θα δοθεί στην προσωδία και την υποκριτική. Δεν απαιτείται προηγούµενη εµπειρία, καλό είναι οι ενδιαφερόµενοι να έχουν παρακολουθήσει τον κύκλο των Θεατρικών µονολόγων.

Μαθήµατα θα γίνονται κάθε Τετάρτη, στις 19:00 - 21:30, µε δίδακτρα 50€ το µήνα.
Εµψυχώτρια η Έλενα Αγαθοκλέους (ηθοποιός/ καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ)

Το τµήµα για επαγγελµατίες ηθοποιούς. Θα ανακοινωθούν τριήµεροι κύκλοι εργασίας για την τέχνη του ηθοποιού (σώµα και φωνή). Εµψυχωτής ο Λούκας Βαλέβσκι (σκηνοθέτης/ performer/ καλλιτεχνικός διευθυντής του του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ).

Κύκλος µαθηµάτων Οκτώβριος 2017 – Μάιος 2018 Στο Παλιό Ξυδάδικο, πεζόδροµος Γενεθλίου Μιτέλλα 34, 3036 Λεµεσός

Πληροφορίες 99 985232 και 97 879793 www.mitos.org.cy

Σχόλια

Κι’ άλλα ΘΕΑΤΡΟ

«Εκκλησιάζουσες» από τους Αντι-δρώντες

Συνεχίζονται οι παραστάσεις στο Μελίνα Μελκούρη

πρίν από 52 λεπτά

Σε νεκροτομείο ενδυμάτων μετατρέπεται το βεστιάριο του ΘΟΚ

Για την πρώτη παράσταση του dubitanda σε σύλληψη και σκηνοθεσία Στέφανου Δρουσιώτη

πρίν από 3 ημέρες

Στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα ο ανατρεπτικός Νίκος Καραθάνος

Συνάντηση μαζί του μόνο για μια βραδιά στο Θέατρο Αποθήκες

πρίν από 5 ημέρες