20 Feb 2018

Late Lunch στο ΕΨΙΛΟΝ στη Μαρίνα Λεμεσού

Ελαφρύ γεύμα με ποτό (μη αλκοολούχο) από 10-20 ευρώ

Γράφει η Στέφανη Μαρίσα Λάμπρου.

ΟΚ. Το παραδέχομαι. Έχω μια αδυναμία σ’ αυτό το εστιατόριο. Ίσως να είναι η ατμόσφαιρα, ίσως το ποικιλόμορφο μενού, ίσως τα κοκτέιλ. Παρόλο που πάντοτε στο ΕΨΙΛΟΝ είχα πολύ καλές γευστικές εμπειρίες, τελευταίως άκουσα διάφορα αρνητικά σχόλια και όφειλα να τα επαληθεύσω.

Eίναι άλλωστε μερικές καθημερινές ηλιόλουστες μέρες που θέλεις να ξεφύγεις λίγο απ' τη ρουτίνα της δουλειάς και του γραφείου, να δραπετεύσεις για λίγο. Να αδράξεις τη στιγμή και να ανταμείψεις τον εαυτό σου με καλό φαγητό και θαλασσινό αέρα. Διότι, why not;

Ο καταγάλανος ουρανός με καλούσε και κατά τις 3 το απόγευμα αποφασίσαμε ότι θα πηγαίναμε για μεσημεριανό στο ΕΨΙΛΟΝ στη Μαρίνα Λεμεσού. Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε το ΕΨΙΛΟΝ, ίσως αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε είναι η ηρεμία του να πας στον χώρο αυτό, απόγευμα.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

(+) Εξακολουθεί να είναι απ’ τους πιο καλόγουστους χώρους. Με ουδέτερα χρώματα και βασικά υλικά το ξύλο και το γυαλί και απρόσκοπτη θεά στη θάλασσα, ιδιαίτερα στο τελευταίο δωμάτιο - τζαμαρία όπου καθίσαμε. Είναι πολύ ευχάριστο σύγχρονο περιβάλλον χωρίς να είναι κρύο και απρόσιτο. Εξαιρετική δουλειά από τον/την interior designer.

(-) Όλα είναι όμορφα στο ΕΨΙΛΟΝ, αν και αυτή τη φορά θα έλεγα ότι θα χρειαζόταν περισσότερη προσοχή στην καθαριότητα του πατώματος και στην περίεργη μυρωδιά που πλανιόταν στη δεύτερη αίθουσα. Κατά τ’ άλλα, all is nice.

ΦΑΓΗΤΟ

Είναι που είναι ο χειμώνας μας κάτι μεταξύ άνοιξης και κρύου αγγλικού φθινόπωρου, μια σούπα είναι ό,τι πρέπει. Παραγγείλαμε μια σούπα ημέρας η οποία ήταν μανιταρόσουπα και μια bisque με θαλασσινά. Για όσους δεν είστε γνώριμοι με την ορολογία, μπικ (bisque) είναι μια απαλή, κρεμώδης, εποχιακή σούπα γαλλικής προέλευσης, η οποία συνήθως βασίζεται σε στραγγισμένο ζωμό (Coulis) από οστρακόδερμα.

Επίσης, ορισμένες φορές οι κρεμώδεις σούπες που παρασκευάζονται από ψητά και αλεσμένα φρούτα και φρούτα και λαχανικά κι αυτές μπαίνουν και αυτές στην κατηγορία των μπισκ. Η μανιταρόσουπα είχε άψογη παρουσίαση σερβιρισμένη σε ένα πήλινο βαθύ μπολ συνοδευόμενη από κρουτόν και σταγόνες λαδιού.

Η γεύση ήταν φανταστική, κρεμώδης με τέλεια σύσταση και υπέροχη μυρωδιά. Η μπίσκ ήταν σερβιρισμένη σε ξέβαθο πιάτο με φρεσκοψημένα θαλασσινά. Αν και λίγο αλμυρή, είχε ωραία γεύση. Το βασικότερο όμως είναι ότι το πιάτο αυτό στο ΕΨΙΛΟΝ το σερβίρουν μπροστά σου.

Ακολουθεί το πιάτο μόνο με τα θαλασσινά (γαρίδα, χταπόδι) και η μπίσκ σε δοχείο που χύνεται on the spot για να μη μαλακώσουν τα θαλασσινά. Για όσους από εσάς θεωρείτε ότι η σούπα δεν θα σας κρατήσει, θα έλεγα να παραγγείλετε ένα από τα sushi platters και να τα μοιραστείτε. Είναι υπέροχα, ιδιαίτερα το dragon roll maki που σερβίρεται ζεστό.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Πολύ καλή ως συνήθως!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Θα θέλαμε να δοκιμάσουμε και το πλήρες δείπνο

FACEBOOK PAGE

Δες και το προηγούμενο

Σχετικά με την συντάκτρια

Στέφανη Μαρίσα Λάμπρου

Η Στέφανη Μαρίσα πιστεύει ότι ο κυνισμός είναι ένδειξη ρομαντισμού και ο σαρκασμός βασικό συστατικό του χιούμορ. Επίσης πιστεύει πως ο Δάντης θα έγραφε μια διαφορετική εκδοχή της «Κόλασης» αν γνώριζε τους Κύπριους πολιτικούς

Δες κι αυτά

The 20 Euros Review