4+1 καφενεία στο βουνό για κυπριακό καφέ, γλυκό και τάβλι

4+1 καφενεία στο βουνό για κυπριακό καφέ, γλυκό και τάβλι

Η περίοδος των εξορμήσεων στα βουνά επιστρέφει!

Αφήνοντας το καλοκαιράκι σιγά σιγά, θέση στις θάλασσες και στις παραλίες, δίνουμε στα όμορφα χωριά του νησιού μας. Η Κύπρος διαθέτει αρκετά γραφικά χωριά, τα οποία μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε και να τα χαρούμε.

Έχουμε ετοιμάσει μια λίστα για σας, με καφενεία στο βουνό, ιδανικά για στάση, στα οποία μπορείτε να πιείτε εύγευστο παραδοσιακό καφέ, να δοκιμάσετε νόστιμα παραδοσιακά γλυκά και να παίξετε τάβλι! 

Καφενείο Γαλήνη, Κακοπετριά 

γαληνη

To καφενείο “Γαλήνη” βρίσκεται στην όμορφη Κακοπετριά και είναι ένα  μικρό, παραδοσιακό και γοητευτικό, μαγαζάκι, στολισμένο με πέτρα και ξύλο. Εδώ θα φάτε απιστευτα γλυκά, ενόσω θαυμάζετε τη θέα του ποταμού του χωριού. Κατά τους χειμερινούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε και τη ζεστασιά του τζακιού στον εσωτερικό χώρο. 

Παρασκευή και Σάββατο 9:30 π.μ. - 11:00 μ.μ.

Κυριακή 9:30 π.μ. - 9:00 μ.μ.

Το καφενείο της παρέας, Λεύκαρα 

παρεας

Στα γραφικά Λεύκαρα θα βρείτε το καφενείο της παρέας, το οποίο αποτελεί μια ιδανική στάση κατά τη διάρκεια της βόλτας σας. Θα βρείτε σπιτικά γλυκά, ζεστή εξυπηρέτηση και όμορφη διακόσμηση! Εδώ θα βρείτε δροσερό μαχαλεπί με παγωτό. 

Δευτέρα 8:00 π.μ. - 7:00 μ.μ.

Τετάρτη - Παρασκευή 8:00 π.μ. - 7:00 μ.μ.

Σαββατοκύριακο  8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Καφές στη Χόβολη, Κυπερούντα

χοβολη

Ένα πετρόκτιστο καφενείο δίπλα στην πλατεία στο κέντρο του χωριού της Κυπερούντας είναι φημισμένο για τον παραδοσιακό φρεσκοψημένο καφέ στη χόβολη. Εξού και το όνομα. Ο μοναδικός καφές που προσφέρεται, ψήνεταιι αργά και μερακλίδικα στην άμμο. Στο μενού του επίσης θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από σπιτικά γλυκά και απολαυστικό μαχαλεπί 

Δευτέρα - Κυριακή 10.00 00:00

Ο Καφενές του Φλουρή, Κοιλάνι

φλουρη

Σ’ένα από τα πιο όμορφα κρασοχώρια, στο Κοιλάνι, βρίσκεται ο καφενές του Φλουρή. Ένα πετρόκτιστο καφενείο με όμορφη θέα, ιδανικό για στάση για δροσερό μαχαλεπί με τριαντάφυλλο και παγωτό. Στο χώρο θα βρείτε επίσης μια μεγάλη γκάμα από σπιτικά γλυκά φτιαγμένα με πολύ μεράκι! 

Δευτέρα - Κυριακή 09:00-20:00

φλουρη

Η “πλατεία” Βουνί

βουνι

To παραδοσιακό καφενείο στην πλατεία του χωριού Βουνί είναι ο απόλυτος προορισμός για τάβλι στο βουνό. Οι κάτοικοι του χωριού είναι θαμώνες του καφενείου οι οποίοι προσδίδουν μεμιάς το απαραίτητο στοιχείο της παράδοσης. Εδώ μπορείτε να παίξετε τάβλι και να απολαύσετε σπιτικά γλυκά με θέα τα πετρόχτιστα και χαρακτηριστικα δρομάκια του χωριου.

Δευτέρα - Κυριακή 8:00-23:00

Πηγή φωτογραφιών

Loader