Αυτό είναι το πιο instagrammable χωριό της Κύπρου

Αυτό είναι το πιο instagrammable χωριό της Κύπρου

Μία πανέμορφη κοινότητα που κατάφερε με έξυπνη στρατηγική να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών

Ποικιλόμορφες είναι οι δράσεις που αναπτύσσει το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου για ένταξη του χωριού στον τουριστικό χάρτη της επαρχίας Λάρνακας, μεταξύ των οποίων δύο σημεία φωτογράφησης με τίτλο «καρδιά» και «παγκάκι», με αποτέλεσμα να ονομαστεί το “Instagrammable” χωριό της Κύπρου.

Ο Αγιος Θεόδωρος διαθέτει παραλιακό μέτωπο 8,5 χιλιομέτρων και οργανωμένες παραλίες, μεταξύ των οποίων οι Akakia και Maia, ενώ οι χώροι διαμονής που προσφέρει μπορούν να χαρακτηριστούν ως εναλλακτικοί, αφού περιλαμβάνουν glamping σε ξύλινα σπιτάκια στη φύση, αγροτουριστικά παραδοσιακά καταλύματα καθώς και παραλιακές σουίτες.

Το παραλιακό χωριό του Αγίου Θεοδώρου είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Πεντάσχοινου και «ξεχωρίζει για τις μεζεδοταβέρνες και τις ψαροταβέρνες, αλλά και για τις υπέροχες κοιλάδες εσπεριδοειδών που περιβάλλουν την περιοχή των φαραγγιών». Αν  θέλετε λοιπόν μία απόδραση, είναι το ιδανικό μέρος.

 

Ο Άγιος Θεόδωρος «διαθέτει το ενδιαφέρον μονοπάτι της φύσης «Το Βρύτζιη» σε μια περιοχή με έντονο γεωλογικό ανάγλυφο, ενταγμένη στο δίκτυο προστασίας της φύσης Natura 2000. Το γραμμικό μονοπάτι μήκους 850 μέτρων περνά ανάμεσα σε φαράγγια και σπηλιές και έχει βραβευτεί με Πράσινη Σημαία στα Παγκύπρια Βραβεία 2019 «Πράσινη Πόλη και Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου» στην κατηγορία «Αειφόρος Τουρισμός».

Σημειώνεται ότι «ανάμεσα στα αρχαία μνημεία της Κοινότητας περιλαμβάνεται και ο Ενετικός Νερόμυλος ή Nερόμυλος του Χατζιατού, που είναι ένα αξιόλογο έργο αρχιτεκτονικής των περασμένων χρόνων που κρύβει μια πολύ ενδιαφέρουσα λαϊκή ιστορία.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωραϊσμού του περιβάλλοντα χώρου του ξωκλησιού της Παναγίας της Ασταθκιώτισσας του 15ου αιώνα, ενός μονόκλιτου καμαροσκέπαστου εξωκλησιού με τοιχογραφίες του 16ου αιώνα που έχει κηρυχτεί αρχαίο μνημείο και βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο ανατολικά του χωριού, πάνω σε μικρό ύψωμα».

 

πηγή κεντρικής φώτο

Loader