Στις Πλάτρες «αδέλφια» μας, στις Πλάτρες...

Στις Πλάτρες «αδέλφια» μας, στις Πλάτρες...

Το must place to be θέρετρο της Κύπρου, ανεξαρτήτως εποχής, σε μια αναβαθισμένη περιοχή, που εγγυημένα δε θα σου λείψει απολύτως τίποτα

Οι Πλάτρες δεν είναι μόνο για τους φυσιολάτρεις. Με τα σημαντικά έργα ανάπλασης που έχουν γίνει στην περιοχή, αποτελούν ένα θέρετρο που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αντίστοιχα του εξωτερικού. Και δεν υπάρχει κανένας ίχνος υπερβολής στην πιο πάνω πρόταση, καθώς οι πιο «γλυκές» θερμοκρασίες με τη μειωμένη υγρασία που επικρατούν τόσο κατά τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης όσο και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, το καθιστούν ως τον απόλυτο προορισμό για εγχώριο τουρισμό, παντός καιρού.

Το σημαντικότερο είναι ότι όσες φορές και αν βρεθείς στις Πλάτρες δεν πλήττεις ποτέ, καθώς πάντα υπάρχει κάτι συναρπαστικό να κάνεις. Ένα μέρος που δεν το αγαπάνε μόνο οι μεγάλοι, αλλά και οι μικρότεροι σε ηλικία, καθώς χάρη στις σημαντικές επενδύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αναβαθμίζεται τόσο το μέρος όσο και οι προσφερόμενες υπηρεσίες. 

Πάνω από όλα όμως, οι Πλάτρες είναι αγαπημένες λόγω της απαράμιλλης φυσικής τους ομορφιάς. Μια στάση στον καταρράκτη των Καληδονίων -ο πιο γνωστός της Κύπρου και ο δεύτερος υψηλότερος- είναι σχεδόν επιβεβλημένη, προσφέροντας σου πέρα από ψυχική αγαλλίαση και άπειρες νέες φωτογραφίες για το feed των social media accounts σου. Εξίσου καθηλωτικά είναι τα τοπία στον καταρράκτη του Μιλλομέρη και τον καταρράκτη της Χαντάρας, στο διπλανό Φοινί. Τα μονοπάτια της φύσης της γύρω περιοχής ασκούν όπως πάντα μια ακατανίκητη γοητεία, ενώ το Γεωοπολικό Πάρκο Τροόδους και το Sparti Platres Rope Adventure Park αποτελούν σημεία συνάντησης για οικογένειες, που θέλουν να περάσουν εποικοδομητικά χρόνο μαζί. 

Βέβαια, όλοι ξέρουμε πως το άλφα και το ωμέγα σε μια απόδραση, είτε αυτή είναι ολιγοήμερη είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποτελεί η διαμονή. Ένα μέρος που να συνδυάζει φυσική ομορφιά, άριστες εγκαταστάσεις και εμπειρία. Το Petit Palais Platres Boutique Hotel ανταποκρίνεται πλήρως στην πολύχρονη φήμη που το συνοδεύει, καθώς κατάφερε με μαεστρία να κάνει μετάβαση από το αξιοθαύμαστο παρελθόν του σε μια νέα εποχή. 

petit palais

Από το 1936 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του αποτελεί πόλο-έλξης της περιοχής, αλλά και ευρύτερα της Κύπρου. H εκπληκτική θέα του καταπράσινου δάσους του Τροόδους μοιάζει να το αγκαλιάζει, προσφέροντας σε κάθε επισκέπτη μια ανεπανάληπτη εμπειρία. 

Η επαναλειτουργία του το καλοκαίρι του 2020 από το έμπειρο και καταξιωμένο George Tsanos Group σηματοδότησε ένα σπουδαίο γεγονός και το κατέστησε εκ νέου καταφύγιο όχι μόνο για ζευγάρια και οικογένειες, αλλά και εταιρείες που το επιλέγουν συχνά-πυκνά για τα συνέδριά τους και τη διαμονή των εργαζόμενων τους καθ' όλη τη διάρκεια. 

Αποτελείται από τέσσερις ορόφους, με τους τρεις να πήραν το όνομά τους από τους δημοφιλείς καταρράκτες της περιοχής και τον τέταρτο από τον Όλυμπο, την υψηλότερη κορυφή του Τροόδους. Η υψηλή αισθητική που το χαρακτηρίζει είναι μια αντανάκλαση του ένδοξου παρελθόντος του που συναντά το σήμερα, με τα παραδοσιακά στοιχεία να αναμειγνύονται αριστοτεχνικά με τις πιο μοντέρνες γραμμές. Όλα με γνώμονα την άνεση των επισκεπτών. Κάτι που είναι έκδηλο και στα 35 δωμάτια του υπέροχου αυτού boutique hotel. Aνάλογα με τις επιθυμίες σου μπορείς να επιλέξεις δωμάτιο με μπαλκόνι ή παράθυρο, ενώ για τις οικογένειες υπάρχει η επιλογή των συνδεόμενων δωματίων. Για μεγαλύτερες παρέες, από 2 μέχρι 6 άτομα, υπάρχει η δυνατότητα της σουίτας, καθώς και του Petit Chalet Platres, με self catering. Ένα γραφικό σπιτάκι, με 4 υπνοδωμάτια, 1 χιλιόμετρο απόσταση από το κυρίως ξενοδοχείο, που διαθέτει μεταξύ άλλων σαλόνι, τζάκι, τηλεόραση, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα/τραπεζαρία, εξωτερικό τζακούζι και BBQ.  

petit palais

 

Κάθε χώρος του Petit Palais Platres Boutique Hotel είναι φανερό πως έχει επανασχεδιαστεί προσεκτικά από τους βραβευμένους οργανισμούς Property Gallery και Lazarou & Michael Architects, που επιμελήθηκαν την ανακαίνισή του. 

Στο Rendezvous Garden & Restaurant σε περιμένουν εκλεκτά πιάτα και a la carte μενού. Το Savalas Lounge Bar θα γίνει το στέκι σου για after drinks, ενώ στο THEA Relax Sauna & Steam Bath θα αποφορτιστείς πλήρως. Κύριο στοιχείο της διαμονής σου είναι πως όσο βρίσκεσαι στο Petit Palais Platres Boutique Hotel δε θα σου λείψει απολύτως τίποτα, καθώς καθημερινά σερβίρεται πρωινό, brunch, μεσημεριανό και βραδινό, όλα φτιαγμένα με ποιοτικές φρέσκες πρώτες ύλες.

petit palais

Μάλιστα, οσονούπω και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου, θα ανοίξει τις πόρτες του Cleopatra Le Bistro.  Ένα μοντέρνο, ντιζαϊνάτο cafe/bar για όλες τις ώρες της ημέρας, στεγασμένο σε ένα όμορφο διατηρητέο κτίριο, με εκλεκτά σνακς και βραδιές με έμπειρους DJs να δίνουν το ρυθμό, ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο. Αναμφίβολα, θα αποτελέσει σήμα-κατατεθέν της περιοχής, καθώς βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο των Πλατρών και έρχεται με την παρουσία του να την αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο. 

Αν πάλι είσαι ποδοσφαιρόφιλος ή γονιός παιδιού που συμμετέχει στο ετήσιο καθιερωμένο τουρνουά ποδοσφαίρου Πλατρών , τότε γνωρίζεις καλά ότι τον Ιούνιο είναι η κατάλληλη ευκαιρία να συνδυάσεις την παραμονή σου εκεί με μίνι διακοπές. 

Άλλωστε, το Platres Arena αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι, όχι μόνο για την ορεινή Λεμεσό, αλλά και όλη την Κύπρο. «Περικυκλωμένο» από το πιο όμορφο δάσος της Κύπρου, σε συνδυασμό με το καινοτόμο αθλητικό και ψυχαγωγικό σύμπλεγμα, είναι ιδανικό είτε για μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες είτε για μια επίσκεψη το σαββατοκύριακο με την οικογένεια είτε για τη διευθέτηση εταιρικών τουρνουά ή επαγγελματικές εκδηλώσεις. Περιλαμβάνει ένα πραγματικών διαστάσεων γήπεδο ποδοσφαίρου με χωρητικότητα 1500 ατόμων, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, γήπεδα καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας, καθώς επίσης και δύο γήπεδα τένις με σκληρό ακρυλικό δάπεδο, που ακολουθεί τις προδιαγραφές του Αυστραλιανού open. Παράλληλα, διαθέτει σύγχρονα αποδυτήρια και εξοπλισμό, γυμναστήριο, σάουνα καθώς και καφετέρια, καθιστώντας άνετη και ολοκληρωμένη την εμπειρία κάθε επισκέπτη. Συνάμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ψυχαγωγικός χώρος για να φιλοξενήσει συναυλίες και μεγάλες εταιρικές εκδηλώσεις, με δυνατότητα εξυπηρέτησης catering και άλλων υπηρεσιών από το Petit Palais Platres Boutique Hotel

Όπως αντιλαμβάνεσαι όλα συνηγορούν στο να περάσεις μερικές μέρες ξεγνοιασιάς και άνεσης, σ΄ ένα καταπράσινο περιβάλλον, βγαλμένο από παραμύθι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διευθετήσεις εγκαίρως την κράτησή σου, ΕΔΩ και μάλιστα σε ένα μέρος που έχει τιμηθεί στα Κυπριακά Βραβεία Τουρισμού by Βοussias με τρεις εξαιρετικές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, έχει λάβει δύο ασημένια βραβεία, για τη μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους ενοίκους του, καθώς και για την εταιρική του ταυτότητα συνδυαστικά με το επίπεδο διαχείρισης/branding, αντίστοιχα. Παράλληλα, έχει λάβει το χάλκινο βραβείο ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία/resort στο βουνό.  Ακόμη ένας λόγος παραπάνω λοιπόν για να το διαπιστώσεις από μόνος/η σου! 

petit palais

 

 

 

 

 

 

Loader