Ένα μονοπάτι της φύσης στις κορυφές του Τροόδους προσφέρει μια θέα που “κόβει” την ανάσα

Ένα μονοπάτι της φύσης στις κορυφές του Τροόδους προσφέρει μια θέα που “κόβει” την ανάσα

Tο μονοπάτι είναι εύκολο και ιδανικό για περιπάτους καθ’ολη τη διάρκεια του χρόνου

Το μονοπάτι Περσεφόνη οφείλει το όνομα του στην ομώνυμη αρχαία θεά της Άνοιξης. Πρόκειται για ένα μονοπάτι με πλούσια βλάστηση το οποίο διέρχεται κατά διαστήματα μέσα από πανέμορφες συστάδες δέντρων και προσφέρει σχεδόν στο σύνολό του μοναδική θέα. Αγναντεύοντας τον ανοιχτό ορίζοντα θα διακρίνετε διάφορες περιοχές και χωριά της επαρχίας Λεμεσού.

Σε απόσταση 150 μέτρα από την Πλατεία Τροόδους και υψόμετρο 1700 μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο μαγευτικά και εύκολα μονοπάτια που διασχίζουν το πευκοδάσος.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του μονοπατιού βρίσκεται περίπου 1 χλμ. μετά την εκκίνηση, αφού καλύπτεται από πυκνά και πανύψηλα πεύκα, που βοηθούν τις άγριες φτέρες να καλύπτουν το έδαφος σαν φυσικό χαλί, δημιουργώντας μυστικιστική ατμόσφαιρα.

μονοπατι περσεφονη

Κατά τη διαδρομή, απολαμβάνει κανείς θέα προς το εγκαταλελειμμένο μεταλλείο αμιάντου (στο 1,5 χιλιόμετρο υπάρχει παγκάκι για τον σκοπό αυτό).

Περίπου 500 μέτρα πριν τον τερματισμό το μονοπάτι διασταυρώνεται με δασικό δρόμο, που επιτρέπει στους επισκέπτες να φτάσουν εκεί με όχημα.

Έχει μήκος 3 χιλιόμετρα και καταλήγει στην άκρη στην τοποθεσία “Μακριά Κοντάρκα”, με συγκλονιστική θέα μέχρι τη θάλασσα της Λεμεσού.

περσεφονη

Πηγή φωτογραφιών

Loader