13 παραμυθένιες εικόνες από τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού στα Λεύκαρα

13 παραμυθένιες εικόνες από τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού στα Λεύκαρα

Το #SanTaLefkara άνοιξε κι επίσημα τις πόρτες τους για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους

Μία μεγάλη γιορτή με ένα πλούσιο πρόγραμμα πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ο Δήμος Λευκάρων πραγματοποιώντας τα επίσημα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού #SanTaLefkara

Μικροί και μεγάλοι άρχισαν να συρρέουν στα δρομάκια και τις πλατείες των γραφικών Λευκάρων το περασμένο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία των εγκαινίων του χριστουγεννιάτικου χωριού #SanTaLefkara. Λίγο μετά το μεσημέρι ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει για να δει από κοντά τα ξύλινα σπιτάκια που τοποθετήθηκαν τόσο στην κεντρική πλατεία κοντά στο παλιό δημαρχείο όσο και στην αυλή του δημοτικού σχολείου. 

9

Τα Λεύκαρα έβαλαν τα γιορτινά τους, ζεστό κρασί, ροφήματα, γλυκά, σούπες, μπέργκερ, λουκάνικο και χαλούμι στην πίτα, λουκουμάδες, κρέπες και βάφλες ετοιμάζονται για το κοινό. Πάγκοι πώλησης παραδοσιακών προϊόντων, χειροτεχνιών από τα Λεύκαρα και κεράσματα ανάμεναν τον κόσμο στο χωριό. 

9

Λίγο μετά τις 14:30 ξεκίνησε η γιορτινή χριστουγεννιάτικη παρέλαση κατά μήκος της κοινότητας φτάνοντας μέχρι και την εκκλησία. Οι μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών εντυπωσίασαν με τους σχηματισμούς, την διάθεση και την πειθαρχία τους. Μαζί τους ακολούθησε το έλκυθρο με τον Άγιο Βασίλη ενώ στους δρόμους της κοινότητας ακούγονταν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

9

9

Η αυλή του σχολείου άρχισε να γεμίζει με κόσμο και μικρούς φίλους που περίμεναν να δουν θέατρο σκιών. Στην πλατεία έξω από το παλιό δημαρχείο βρέθηκε ο δήμαρχος ο οποίος μας καλωσόρισε στην κοινότητα και μαζί με τον κόσμο γύρω στις 17:00 μέτρησαν αντίστροφα για την φωταγώγηση του μεγαλύτερου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κύπρου ύψους 26 μέτρων ενώ δίπλα του βρίσκεται ένα ακόμη δέντρο 20 μέτρων. 

9

9

Η Στέλλα Γεωργιάδου Πρέσβειρα του Προορισμούς Αριστείας Ορεινής Λάρνακας μας τραγούδησε το χριστουγεννιάτικό της τραγούδι "Όλα γιορτινά" μαζί με άλλες τις επιτυχίες ενώ ο κόσμος χόρεψε και τραγούδησε μαζί της. Το χριστουγεννιάτικο χωριό των Λευκάρων άνοιξε επίσημα τις πόρτες του και μας περιμένει για να μας προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου. 

9

9

9

9

9

9

9

Loader