Αύγουστος στο χωριό: Δροσερές εκδηλώσεις στην κυπριακή ύπαιθρο

Αύγουστος στο χωριό: Δροσερές εκδηλώσεις στην κυπριακή ύπαιθρο

Επιλογές για όλη την οικογένεια, φίλους και φυσικά κάθε γούστο

Έρχοντα 12+1 μοναδικές εκδηλώσεις στο χωρίο και μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Επιλογές για όλη την οικογένεια και όχι μόνο θα μας κρατήσουν την καλύτερη παρέα τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Δες πιο κάτω όλα όσα έρχονται και βάλε τα στη λίστα σου.

4ο Μουσικό Φεστιβάλ Αντίλαλος στην Κυπερούντα - 8 Αυγούστου, Αυλή της εκκλησίας της Παναγίας

Η Κυπερούντα φέτος θα φιλοξενήσει άλλο ένα φεστιβάλ με σύγχρονη μουσική δημιουργώντας μία όμορφη βραδιά για τους παρευρισκόμενους και όλους όσους θα την επισκεφτούν τις μέρες του καλοκαιριού. 

Πρόκειται για το 4ο Φεστιβάλ Αντίλαλος που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας στην Κυπερούντα με ανοικτή είσοδο για το κοινό με καλό φαγητό και ποτό.

Με τους Monsieur Doumani, Rumba Attack, Άννα Χρυσάνθου, Δημήτρη Μυλή και Πάρη Χριστοφή.

Ένα μουσικό φεστιβάλ στην καρδιά του καλοκαιριού για τους φίλους της καλής μουσικής. 

Info

Τρίτη 8 Αυγούστου, Αυλή της εκκλησίας της Παναγίας, Κυπερούντα, 20:30. Είσοδος δωρεάν. 

Οι Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις στη Βαβατσινιά συνεχίζονται - 12-18 Αυγούστου

Οι εκδηλώσεις στο χωριό της Λάρνακας συνεχίζονται με πλούσιο πρόγραμμα και γλέντι. Από τις 12- 18 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές στο Κοινοτικό Συμβούλιο Βαβατσινιάς με θεατρικά, μουσική και πολλή χορό.

Τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του χωριού θα κλείσει η Βασιλική Χαζτηαδάμου με την ορχήστρα της στο Πολιτιστικό Κέντρο της Βαβατσινιάς.

 

Διασκεδάζουμε στον Αγρό με μία λαϊκή βραδιά, τον Δάντη και τον Κώστα Καραφώτη - 13 Αυγούστους

 

Το όμορφο χωριό του Αγρού διοργανώνεις όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Δεκαπεντάυγουστο ξεχωριστές εκδηλώσεις για ένα μουσικό και διασκεδαστικό διήμερο.

Το Κεφαλοχώρι Πιτσιλιάς, ο Αγρός μας προσκαλεί και φέτος στις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις για να περάσουμε όμορφες βραδιές. 

Την Κυριακή 13 Αυγούστους ο αγαπημένος μας Χρίστος Δάντης με την ορχήστρα του θα μας χαρίσει μία βραδιά μεγάτη με γνωστά μας τραγούδια αλλά και τις μεγάλες του επιτυχίες. 

Πλούσιο πρόγραμμα και αγαπημένοι καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου στην όμορφη Λόφου

Το γραφικό χωριό της Λόφου στην επαρχία Λεμεσού ετοιμάζεται για το 32ο Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι και τις 15 Αυγούστου.

O Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου μας προσκαλεί στο 32ο Φεστιβάλ του Δεκαπενταυγούστου στη Λόφου, το οποίο θα διεξαχθεί στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Λόφου από τις 12 μέχρι τις 15/8.

Στις 12/8 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με τον Ηλία Καμπακάκη. Γενική Είσοδος (άνω των 12 ετών): 12 ευρώ.

Στις 13/8 θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί τόμπολας, όπου η τελευταία θα έχει ως εγγυημένο έπαθλο το ποσό των 1000 ευρώ! Επιπρόσθετα, ο Costas Pringipas θα μας διασκεδάσει με stand up comedy.

Είσοδος ελεύθερη.

Στις 14/8 συναυλία με το συγκρότημα "Prospectus", με τους Demetris Mesimeris και Φρειδερίκη Τομπάζου.

Γενική Είσοδος: 7 ευρώ.

Στις 15/8 θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά με το μουσικό σχήμα της ταβέρνας "Γλυκομέθη".

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

41ο Φεστιβάλ Λευκάρων - 11-18 Αυγούστου, Λεύκαρα

7

Το 41ο Φεστιβάλ Λευκάρων πραγματοποιείται φέτος από την Παρασκευή 11 μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου με ένα πρόγραμμα γεμάτο τέχνες και πολιτισμό, χειροτεχνίες, παιδικό φεστιβάλ, πάρτι, μουσικές, χορό, τραγούδι και φαγητό!  Τα Λεύκαρα εδώ και τέσσερις δεκαετίες γεμίζουν με φωνές και τραγούδια τα σοκάκια της όμορφη κοινότητας της Κύπρου με την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, ιστορία και πολιτισμό. Μία κοινότητα που διατηρεί μέχρι και σήμερα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της παράδοσης, της ηθογραφίας και των τεχνών της για τις οποίες ξεχωρίζει διεθνώς όπως το κέντημα και η αργυροχοΐα.

To φεστιβάλ θα διαρκέσει μία ολόκληρη εβδομάδα γεμάτη ξεχωριστές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, νέους, μεγαλύτερους αλλά και παιδιά. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου με μία μουσική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαία Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης κεντήματος και αργυροχοΐας. Επίσης ξεχωρίζουμε την Κυριακή 13 Αυγούστου το γνωστό μας πλέον και πολύ επιτυχημένο Street Food Festival που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ενώ δεν θα χάσουμε το Retro Party Kaseta την Τετάρτη 16 Αυγούστου με την αγαπημένη μας Ευριδίκη. Ταυτόχρονα, όμως, για τα μικρά παιδιά σημείωσε το Παιδικό Φεστιβάλ "I have a dream" που θα πραγματοποιηθεί την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ Λευκάρων την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Κέλλυ Κελεκίδου και Νίκος Κουρκούλης - 13 Αυγούστου στο Πελένδρι

.

Έρχεται μία μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, διασκέδαση και μπόλικη ενέργεια. Ετοιμάσου να διασκεδάσεις και να περάσεις μί αξέχαστη μουσική και όχι μόνο βραδιά.

Στο Κοινοτικό Γήπεδο Πελενδρίπου στις 20:00

Υοuth Music Summer Event - 13 Αυγούστου στην Ευρύχου

.

Ένα μοναδικό μουσικό πάρτι έρχεται στο χωριό με τον αγαπημένο Hovig να μας διασκεδάσει με τη μουσική του και αγαπημένα τραγούδια. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε νόστιμο φαγητό, ποτό και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Στο Δημοτικό Σχολείο Ευρύχου στις 20:00

49ο καλοκαιρινό φεστιβάλ της Αλώνας - 13 και 15 Αυγούστου

Το γραφικό χωριό της Άλωνας έχει φτιάξει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα για το 49ο Φεστιβάλ Άλωνας που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 μέχρι και τις 19 Αυγούστου.

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά της ορεινής Λευκωσίας, η όμορφη Άλωνα ετοιμάζεται και φέτος για τις καλοκαιρινές της εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Άλωνας. Το χωριό προσκαλεί ντόπιους, αποδήμους αλλά και ξένους να βρεθούν στην κοινότητα και να περάσουν όμορφες στιγμές. 

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει και φέτος εκθέσεις, ξεναγήσεις, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, θέατρο, χορό, τραγούδι και μουσική. Ξεχωρίζουμε το Παιδικό Fun Day στις 13 Αυγούστου και τον Χορό της Φουντουκιάς που θα γίνει στις 15 Αυγούστου. 

 

Φεστιβάλ Ροδάκινου - 19 Αυγούστου στον Κάτω Μύλο

Η κοινότητα του Κάτω Μύλου διοργανώνει τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ Ροδάκινου αφού η περιοχή φημίζεται για την παραγωγή των αγαπημένων φρούτων του καλοκαιριού. Για άλλη μία χρονιά το χωριό διοργανώνει το συγκεκριμένο φεστιβάλ και ανακοίνωσε κιόλας την φετινή ημερομηνία που θα πραγματοποιήσει την μεγάλη του γιορτή. 

Το φετινό Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου στον Κάτω Μύλο ενώ ήδη οι προετοιμασίες και ο σχεδιασμός του προγράμματος έχουν ξεκινήσει και θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Φεστιβάλ Ρεσιού - 26 Αυγούστου Λετύμπους

.

Ακόμα ένα παραδοσιακό φεστιβάλ της κυπριακής υπαίθρου θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και είναι αφοερωμένο σε ένα πολύ ξεχωριστό κυπριακό έδεσμα, το ρέσι.

Το Φεστιβάλ ρεσιού θα περιλαμβάνει, εκτός από ρέσι, φαγητό και ποτό, πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τον Εύρο Αντωνίου και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού.

 

44ο Φεστιβάλ Κυπερούντας - 5-6 Αυγούστου

 

Το Κεφαλοχώρι Πιτσιλιάς, το μεγαλύτερο ορεινό χωριό της Κύπρου, η όμορφη Κυπερούντας διοργανώνει τον φετινό Αύγουστο το 44ο φεστιβάλ της και μας υπόσχεται ένα διήμερο γεμάτο μουσικές, χορό, τραγούδι και γλέντι.

Η Κυπερούντα, γνωστή για τις επιτυχημένες της διοργανώσεις πραγματοποιεί το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου το 44ο Φεστιβάλ Κυπερούντας με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. 

Από το φεστιβάλ ξεχωρίζει η παρουσία του αγαπημένου μας ερμηνευτή Λουκά Γιώρκα ο οποίος θα ανέβει στη σκηνή του φεστιβάλ την το Σάββατο 5 Αυγούστου για να μας χαρίσει ένα μοναδικό λαϊκό πρόγραμμα με αγαπημένα μας τραγούδια. Για κρατήσεις στο 99822830.

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή 6 Αυγούστου, φιλοξενεί μουσικό πρόγραμμα από το κρητικό μουσικό σχήμα Μινωίτες, παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο Χανίων "Το Αντάμωμα" και παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς από το συγκρότημα Θ.Ο.Ι. Κυπερούντας στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Βάσας Κοιλανίου - 16 Αυγούστου

.

Στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ζιβανίας πρόκειται να στηθεί το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Βάσας Κοιλανίου. Θα απολαύσουμε ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα από τη Στέλλα Τερέζα, τον Νίκο Βεζυράκη και τον Εύρο Αντωνίου.

Τιμή εισιτηρίου: φαγητό με 1 ποτό Για ενήλικες: €20 Για παιδιά μέχρι 12 ετών: 15)

Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού - 18 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

 

Το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού ανακοίνωσε ημερομηνία διεξαγωγής και τους καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Το μουσικό κομμάτι της βραδιάς  θα αναλάβουν ο Χρήστος Μενιδιάτης και ο Βασίλης Δήμας.

Θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε και θα απολαύσουμε μοναδικά εδέσματα με πρωταγωνιστή το σύκο.

 

Loader