Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Κύπρο που θα λειτουργήσουν φέτος

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Κύπρο που θα λειτουργήσουν φέτος

Από τις 22 Νοεμβρίου 2024 έως τις 6 Ιανουαρίου 2025

Μετά από την επιτυχία και την θετική ανταπόκριση που έλαβε η πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού για τη διοργάνωση των "Χριστουγεννιάτικων Χωριών" σε Δήμους και Κοινότητες τα τελευταία τρία χρόνια, το Υφυπουργείο ανακοίνωσε νέο Σχέδιο Επιχορήγησης. Το σχέδιο αυτό απευθύνεται σε Κοινοτικά Συμβούλια και Δήμους ορεινών, ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών που ενδιαφέρονται να διοργανώσουν Χριστουγεννιάτικα Χωριά για την εορταστική περίοδο από τις 22 Νοεμβρίου 2024 έως τις 6 Ιανουαρίου 2025.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις προσπάθειες του Υφυπουργείου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω ειδικών σημάτων ποιότητας, και έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την προώθηση του χειμερινού τουρισμού.

Οι 8 προορισμοί για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά φέτος

Μετά από αξιολόγηση των αιτήσεων, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει με χαρά ότι φέτος τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα λειτουργήσουν στις εξής περιοχές: Αγρός, Δερύνεια, Καλοπαναγιώτης, Κίτι, Κυπερούντα, Λαϊκή Γειτονιά (Δήμος Λευκωσίας), Λεύκαρα και Φικάρδου.

Οι επιλεγμένοι προορισμοί θα διακοσμηθούν εορταστικά και θα περιλαμβάνουν ξύλινα σπιτάκια που θα προσφέρουν τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, δραστηριότητες στη φύση όπως πεζοπορία και ποδηλασία, ξεναγήσεις στα χωριά και πολλές άλλες εκπλήξεις. Στον σχεδιασμό θα συμμετέχουν επίσης εστιατόρια και καταλύματα της ευρύτερης περιοχής, που θα προσφέρουν εορταστικά μενού ή κυπριακό πρόγευμα, δίνοντας την ευκαιρία σε γειτονικές κοινότητες να επωφεληθούν από τη διοργάνωση.

Στόχος του Υφυπουργείου είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά να ξεχωρίζουν για τον τοπικό τους χαρακτήρα, διαφοροποιούμενα από αυτά των πόλεων της Κύπρου και του εξωτερικού, και να εμπλουτίζονται κάθε χρόνο προσελκύοντας τόσο ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες κάθε Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα αναρτώνται στον ειδικό ιστότοπο.

Loader