Δωρεάν ξεναγήσεις, ζωντανή παρουσίαση, διαδραστικές εμπειρίες σε Δρούσεια, Αρόδες και Ίνεια

Δωρεάν ξεναγήσεις, ζωντανή παρουσίαση, διαδραστικές εμπειρίες σε Δρούσεια, Αρόδες και Ίνεια

Γνωρίζουμε τα υπέροχα χωριουδάκια της Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες προώθησης της υπαίθρου της επαρχίας και με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στις κοινότητες προωθεί αυτή την περίοδο διάφορες κοινότητες σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου.

Ιδιαίτερη  έμφαση δίδεται σε αυτή την προσπάθεια στην προώθηση διαφόρων μουσείων και κέντρων  πληροφόρησης όπως το Περιφερειακό Μουσείο Αγροτικής Ζωής Ακάμα στην Δρούσεια, το Κέντρο  πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες και το νέο σύγχρονο Μουσείο  Χελώνας στην Ινεια.  

Στην περίπτωση του Μουσείου Δρούσειας, αδειούχος ξεναγός θα παρευρίσκεται στον χώρο κάθε Σάββατο από τις 09.30-13.00 ώστε να παρέχει ξενάγηση, επεξηγήσεις  καθώς και γενική πληροφόρηση  στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα ενώ παράλληλα επαγγελματίες παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων  της περιοχής κάθε Σάββατο και Κυριακή θα επιδεικνύουν τις δεξιότητες τους και ζωντανά θα παράγουν πολιτισμό.   

Στο Κέντρο πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες, ο λειτουργός του κέντρου καθ’ όλο το ωράριο λειτουργίας του χώρου παρέχει ξενάγηση στους επισκέπτες και θα μοιράζεται μαζί τους πληροφόρηση για τον μαγικό κόσμο της Κυπριακής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας.        

Παρόμοιες υπηρεσίες  θα προσφέρονται από τον λειτουργό και στο νέο Μουσείο Χελώνας στην Ίνεια το οποίο λειτουργεί και τα Σαββατοκύριακα. Το εν λόγω μουσείο  είναι ένα σημαντικό δημιούργημα επιστημονικής έρευνας με άρτιο μουσειολογικό σχεδιασμό, που αποτελεί τον πρώτο εξειδικευμένο χώρο στην Κύπρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στη θαλάσσια χελώνα. Η σύγχρονη μουσειολογική προσέγγιση σε συνδυασμό με τις θεματικές διαδραστικές παρουσιάσεις, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, αποκαλύπτοντας λιγότερο γνωστές και άγνωστες πτυχές του κόσμου των χελωνών, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που τις φιλοξενεί, σε ένα ελκυστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους. https://inniaturtlemuseum.com.cy/

Η ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου,  καλεί τόσο τους ντόπιους όσο και ξένους επισκέπτες καθώς και τους μόνιμους κατοίκους να επισκεφθούν τα μοναδικά αυτά σημεία αναφοράς όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά οποιαδήποτε ώρα και μέρα  λειτουργίας τους και να γνωρίσουν από κοντά  την πανέμορφη ευρύτερη περιοχή ΛΑΟΝΑ-ΑΚΑΜΑ.  Η είσοδος στα κέντρα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους. 

Η όλη προσπάθεια εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο στρατηγικής της ΕΤΑΠ Πάφου, των φορέων της Πάφου και του Υφυπουργείου Τουρισμού για ανάδειξη της υπαίθρου, προώθηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών  και επαναφοράς  της σε ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης.  

7

Loader