Φασούλα: Μια «δροσερή» απόδραση, λίγα λεπτά από τη Λεμεσό

Φασούλα: Μια «δροσερή» απόδραση, λίγα λεπτά από τη Λεμεσό

Φαγητό, χαλάρωση και δροσιά μόλις 10 λεπτά από την πόλη

H κοντινή "απόδραση" απο το "καμίνι" της πόλης που αναζητούσαμε.

Η Φασούλα απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Λεμεσού, δηλαδή λίγα μόλις λεπτά. Το χωριό έχει ένα μικρό υψόμετρο και αρκετό πράσινο, γεγονός που το καθιστά μια απόδραση “αναπνοής” από το νέφος της υγρασίας της πόλης και τις ψηλές θερμοκρασίες που κατακλύζουν το νησί τις τελευταίες μέρες. 

φασουλα

Η περιοχή της Φασούλας αν και έχει λίγους κατοίκους, υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνει κανείς. Στην κορφή του χωριού, με την ονομασία Κάστρος, υπάρχει ένας ναός αφιερωμένος στο Λαβράνιο Δία. Η κορφή αυτή είναι και σήμερα γνωστή με την ονομασία «Μούττη του Δκιά».

Υπάρχουν επίσης εκκλησίες, αξιοθέατα και μουσεία που μπορείτε να πάτε κατά την επίσκεψή σας στο χωριό. Μπορείτε να επισκεφθείτε το αγροτικό μουσείο, στο οποίο εκτίθενται εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι παλαιότεροι για την εργασία τους, το Λαογραφικό μουσείο, το μουσείο Χαρουπιών, αφού το χωριό είναι γνωστό για τα χαρούπια του και τον παλιό ελιόμυλο, που είναι κτίσμα του 7ου και 8ου αιώνα μ.Χ.

φασουλα

Στο χωριό υπάρχουν επίσης αρκετές ταβέρνες που θα σας εκπλήξουν θετικά, καθιστώντας το χωριό και ως μια εξοχική απόδραση για φαγητό! 

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταβέρνες της Φασούλας θα βρείτε εδώ

αρετη

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader