Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Φικάρδου παίρνει μορφή - Πρώτες εικόνες

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Φικάρδου παίρνει μορφή - Πρώτες εικόνες

Ένα από τα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά της Κύπρου ετοιμάζεται να μας καλωσορίσει φέτος τις γιορτές

Το Φικάρδου, ένα από τα μοναδικά χωριά της Κύπρου που διατηρεί την αρχιτεκτονική και τον χαρακτήρα των κοινοτήτων του νησιού του περασμένου αιώνα θα μεταμορφωθεί και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν.

Οι προετοιμασίες αυτή την περίοδο είναι εντατικές και πυρετώδεις στο πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, το Φικάρδου. Ένα χωριό με ιδιαίτερο χαρακτήρα, αρχιτεκτονική, πλακόστρωτα και στενά δρομάκια όπου θα πάρουν και φέτος γιορτινή χριστουγεννιάτικη μορφή. 

9

Να υπενυθμίσουμε πως το 2022 το Φικάρδου αναδείχτηκε ως το Καλύτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό και βραβεύτηκε για αυτό τον λόγο σε ειδική εκδήλωση από το Υφυπουργείο Τουρισμού. 

9

9

Τα πρώτα ξύλινα σπιτάκια πήραν την θέση τους όπου θα φιλοξενήσουν διάφορα περίπτερα πώλησης και διάθεσης παραδοσιακών προϊόντων, λιχουδιών, φαγητών, ζεστών και κρύων ροφημάτων για μικρούς και μεγάλους. Το Φικάρδου συγκαταλέγεται και φέτος στην ομάδα των επτά κοινοτήτων και περιοχών της Κύπρου που το Υφυπουργείο Τουρισμού επέλεξε για να συμμετέχουν στο ειδικό αυτό σχέδιο για την προώθηση της υπαίθρου με το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Χωριών. Να θυμίσουμε πως φέτος θα λειτουργήσουν παράλληλα με το Φικάρδου χριστουγεννιάτικα χωριά στον Αγρό, Καλοπαναγιώτη, Κυπερούντα, Λεύκαρα, Λαϊκή Γειτονιά Λευκωσίας και Δερύνεια. 

9

Τα χωριά από τις 25 Νοεμβρίου θα καλωσορίζουν το κοινό για να του προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές με ποικίλες εκδηλώσεις και δρατηριότητες που θα κρατήσουν μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου. 

9

Το Φικάρδου άρχισε να ετοιμάζεται, να γεμίζει με στολίδια, τα φωτάκια τοποθετούνται και είναι έτοιμα για να φωτίσουν την κοινότητα στις 25 του μήνα. 

Loader