Πάμε Βουνί το σαββατοκύριακο;

Πάμε Βουνί το σαββατοκύριακο;

Πέρασε ένα ΣΚ με τους αγαπημένους σου σ' ένα πανέμορφο χωριό

Το Βουνί είναι ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες και αμπέλια, αφού ανήκει στην κατηγορία των “Κρασοχωριών”.

Τα μεγάλα παράθυρα, τα στενά μπαλκόνια και οι εσωτερικές αυλές αναδεικνύουν την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, που ελκύει ντόπιους και ξένους.  Κάθε στροφή που θα κάνετε ανάμεσα στα σοκάκια σας περιμένει ακόμη μια μοναδική “φωτογραφία”.

Τα τελευταία χρόνια το χωριό φιλοξενεί τη “Γιορτή του Παλουζέ”, που διοργανώνεται κατά το Σεπτέμβριο και αν βρεθείτε στο χωριό, να είστε σίγουροι πως θα βιώσετε μια αξέχαστη εμπειρία. 

vouni

Που να μείνετε 

Στο χωριό υπάρχουν αγροτουριστικά καταλύματα που προσφέρουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία του βουνού, αφού τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια είναι εξοπλισμένα με τζάκια και ξυλόσομπες, παραδοσιακά κρεβάτια και οι τοίχοι τους κοσμούν παραδοσιακά εργαλεία γεωργίας ή μαγειρικής. Ωστόσο, μερικά καταλύματα “παντρεύουν” αρμονικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη μοντέρνα, μετατρέποντας τις “βουνίσιες” μας εξορμήσεις σε μια εμπειρία που καλύπτει τις ανάγκες και του πιο “απαιτητικού” πελάτη.

 

  1. Οινοχώρι: Κυριάκου Μάτση 5, 4772 Βουνί, Κύπρος 

inoxori

Προσφέρει εξωτερική πισίνα και καταλύματα παραδοσιακού στυλ με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων. Σε απόσταση 200μ. θα συναντήσετε μίνι μάρκετ και ταβέρνες. Στους κοινόχρηστους χώρους και σε ορισμένα καταλύματα παρέχεται δωρεάν Wi-Fi.

 

  1. Serenity Boutique House, Πλατεία Βουνίου, 4772 Βουνί, Λεμεσός, 4772

serenity

Tο Serenity Boutique House προσφέρει κήπο, βεράντα και κλιματιζόμενες μονάδες με μπαλκόνι και δωρεάν WiFi. Υπάρχει ένα ιδιωτικό μπάνιο με ντους σε μερικές μονάδες, καθώς και δωρεάν προϊόντα μπάνιου, στεγνωτήρας μαλλιών και παντόφλες. Οι επισκέπτες του Serenity Boutique House μπορούν να επωφεληθούν από το υδρομασάζ.

 

  1. Oinou Strata - Adults Only, Eλλάδος 5, 4772 Βουνί, Κύπρος

oinoy strata

Το Oinou Strata - Adults Only βρίσκεται στο Βουνί και παρέχει καταλύματα με δωρεάν WiFi, κλιματισμό, βεράντα και μπαρ. Υπάρχει ένα ιδιωτικό μπάνιο με ντους σε μερικές μονάδες, καθώς και δωρεάν προϊόντα μπάνιου, στεγνωτήρας μαλλιών και παντόφλες.

Οι επισκέπτες του Oinou Strata - Adults Only μπορούν να επωφεληθούν από το υδρομασάζ.

 

Που να φάτε 

 

  1. Ταβέρνα “Τάκης”, 99406434

takis

2. Το ταβερνάκι της “Λένιας”, 25717117

lenia

3. "Monte Vouni", 25 943987

monte bouni

 

Που να πιείτε καφέ 

  1. Η "Πλατεία", βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και το όμορφο σκηνικό εμπνέει καφέ και τάβλι!

η πλατεια

 

2.Το "Μαχαζάκι" βρίσκεται στην πλατεία και προσφέρει εκτός από καφέδες, επιλογές φαγητού

μαχαζακι

 

Τι να κάνετε 

Στο χωριό υπάρχουν μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε, είτε είστε μεγάλη παρέα, είτε είστε οικογένεια. Στα δρομάκια του χωριού υπάρχουν αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε, ή να επισκεφθείτε μερικά πολιτιστικά κέντρα που θα σας προσφέρουν μερικές πληροφορίες για την ιστορία για τις συνήθειες των κατοικων του χωριού και του κρασιού. 

xavouzes

  1. Οινολογικό Κέντρο: Δίπλα στο κοινοτικό πάρκο, κοντά στην είσοδο του χωριού, έχει δημιουργηθεί ένας χώρος αφιερωμένος στην παράδοση του κρασιού.
  2. Ελιόμυλος: Ως χωριό του οποίου οι κάτοικοι επιδίδονταν σε γεωργικές εργασίες, το Βουνί είχε τον δικό του Ελιόμυλο, ο οποίος έχεις συντηρηθεί και είναι χώρος επισκέψιμος.
  3. Χαβούζες: Στην είσοδο του χωριού βρίσκονται οι 2 δεξαμενές (χαβούζες) που κατασκευάστηκαν κατά την Ενετοκρατία και κατά την Τουρκοκρατία, για να προμηθεύουν με φρέσκο νερό τους κατοίκους. 

old guy

 

Πηγές φωτογραφιών

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

 

Loader