Πάφος: Ένας καταρράκτης που επιβάλλεται να επισκεφθείτε

Πάφος: Ένας καταρράκτης που επιβάλλεται να επισκεφθείτε

Μία γαλάζια λίμνη για παγωμένο μπάνιο μακριά από τη θάλασσα

Η ιστορία του ξεκινά το 1930, όταν κάτοικος του χωριού και ιδιοκτήτης περβολιών στην περιοχή, ήθελε να εκμεταλλευτεί το νερό από έναν από τους τέσσερις νερόμυλους που μετέφερε ο καταρράκτης, προκειμένου να ποτίσει τις εκτάσεις του. Γι' αυτό χάραξε το βράχο που σχηματίζει το σπήλαιο, το οποιο σήμερα οδηγεί στην ειδυλλιακή τοποθεσία. Έτσι άθελα του, δημιούργησε ένα επίγειο παράδεισο. Η τρύπα ήταν πολύ μεγαλύτερη, αλλά μετά από πολλά χρόνια οι σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργήθηκαν κάνοντας το δύσκολο να περάσει κάποιος από μέσα.

Ο λόγος για τον καταρράκτη Κρεμμιώτη,ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Πάφου σε ένα σημείο έξω από το χωριό Κρήτου Τέρρα. Ο καταρράκτης Κρεμμιώτης ανήκει στο βορειοανατολικό μέρος της κοινότητας, εκεί όπου είναι δηλαδή ο ομώνυμος ποταμός, από τον οποίο πήρε το όνομά του και ο καταρράκτης. 

κρεμμιωτης

Το σημείο όπου βρίσκεται έχει υψόμετρο 570 μέτρα, ενώ ο μεγάλος καταρράκτης αποκαλύπτεται μετά από μια πεζοπορία σχεδον 2 χιλιομέτρων σε ένα απόκρυφο μονοπάτι της φύσης που έχει αναδιαρθρωθεί και χρειάζεται κάποια προσοχή σε διάφορα σημεία δύσβατα. Η διαδρομή περνά μέσα από μια πλούσια και άγρια βλάστηση που αποτελείται από θάμνους, δέντρα και λουλούδια.

Μια απίστευτη διαδρομή στη φύση που θα σας συνεπάρει! 

Πηγή φωτογραφιών

Loader