Πάμε για εξόρμηση στην κοιλάδα των Κέδρων;

Πάμε για εξόρμηση στην κοιλάδα των Κέδρων;

Ζήστε ένα μαγευτικό roadtrip από όποια πόλη κι αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε

Η εντυπωσιακή Κοιλάδα των κέδρων βρίσκεται στο σταυροδρόμι Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου. Η τοποθεσία είναι μαγευτική και αποτελεί μια γνωστή “διέξοδος” απομόνωσης, ησυχίας και υπέροχου τοπίου που γεμίζει πνευμόνια.

Είτε θέλετε να ασχοληθείτε με την φωτογραφία, είτε να ζήσετε στιγμές εσωτερικής αγαλλίασης και ισορροπίας, η κοιλάδα των Κέδρων θα σας προσφέρει ότι κι αν είναι αυτό που επιθυμείτε. 

κοιλαδα των κεδρων

Η περιοχή διασχίζεται από τον επαρχιακό δρόμο που ενώνει το χωριό Παναγιά με το μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου. Η ορεινή κοιλάδα των κέδρων είναι φωλιασμένη μέσα στο δάσος Πάφου και είναι χαρακτηριστική για τα χιλιάδες δέντρα που την περιβάλλουν. 

Συγκεκριμένα, στο Σταυρό της Ψώκας, μια πρόσθετη ορεινή περιοχή βρίσκεται το "σπίτι" του σπάνιου και ντροπαλού αγρινού, ενός ενδημικού είδους άγριου προβάτου, που συναντάται αποκλειστικά στο νησί.

Τα απομεινάρια από τις τρεις γέφυρες του παλιού, Ενετικού βουνού αποτελούν σημεία ενδιαφέροντος που επιβάλλουν μια στάση κατά τη διάρκεια της βόλτας σας στην ευρύτερη περιοχή.

γιοφυρι της ελιας

 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Πηγή φωτογραφιών

Loader