10 ταινίες και σειρές που πρέπει να δεις στο Netflix

10 ταινίες και σειρές που πρέπει να δεις στο Netflix

Το Baby Reindeer παραμένει στην κορυφή του Netflix, αλλά το επιτυχημένο κράμα της μαύρης κωμωδίας Bodkin αρχίζει να το απειλεί

Στις αρχές κάθε εβδομάδας, ψηλαφίζουμε το Top 10 του Netflix και σχολιάζουμε τις επιλογές των Ελλήνων συνδρομητών. Αυτή την εβδομάδα, διαφοροποιήσεις έχουμε και στις δύο κορυφαίες δεκάδες.

Το Baby Reindeer παραμένει στην κορυφή του Netflix, αλλά το επιτυχημένο κράμα της μαύρης κωμωδίας Bodkin αρχίζει να το απειλεί.

ΤΑΙΝΙΕΣ:

#5 Page Eight

Ο πράκτορας της MI5, Johnny Worricker (Bill Nighy), βρίσκεται με έναν μυστικό φάκελο στα χέρια του που θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, όταν το αφεντικό του (Michael Gambon) πεθαίνει ξαφνικά. Γίνεται επίσης καχύποπτος απέναντι στην όμορφη, νεαρή γειτόνισσά του (Rachel Weisz) που αναζητά την παρέα του.

Ευχαρίστως θα παρακολουθούσα το συγκεκριμένο καστ να διαβάζει τον τηλεφωνικό κατάλογο, όμως ευτυχώς το σενάριο του David Hare – που επίσης σκηνοθετεί – είναι έξυπνο και αξιοποιεί τα ταλέντα των ηθοποιών.

#4 Woody Woodpecker Goes to Camp

Slapstick κωμωδία για τον γνωστό αγαπημένο χαρακτήρα. Αφού τον διώχνουν από το δάσος, ο Woody νιώθει ότι βρήκε ένα σπίτι για πάντα στην κατασκήνωση Woo Hoo, μέχρι που ένας επιθεωρητής απειλεί να την κλείσει.

#3 Where the Crawdads Sing

Το best-seller Where the Crawdads Sing διασκευάζεται για το σινεμά και αφηγείται την ιστορία της Kya, ενός εγκαταλελειμμένου κοριτσιού που μεγάλωσε στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Οι φήμες για το «κορίτσι του βάλτου» στοίχειωναν το Barkley Cove επί χρόνια, απομονώνοντας την οξυδερκή και ανθεκτική Kya από την κοινότητά της. Μετά τη γνωριμία της με δύο νεαρούς άνδρες της πόλης, η Kya ανοίγεται σε έναν νέο και εκπληκτικό κόσμο, όταν όμως ένας από αυτούς βρίσκεται νεκρός, η κοινότητα την καθιστά αμέσως ως την κύρια ύποπτη.

Περνώντας από τη μηχανή του Χόλιγουντ, η ιστορία χάνει τις τραχιές της επιφάνειες – την κακοποίηση, την εγκατάλειψη, την προδοσία, το σεξ, ακόμα και τον υποτιθέμενο φόνο. Δεν βοήθησε επίσης ούτε το casting της κατά τ’ άλλα υπερταλαντούχας Daisy Edgar-Jones που δυσκολεύεται να χωρέσει στην ενέργεια ενός αγριμιού.

#2 The Courier

Το ισπανικό El Correo ακολουθεί έναν απατεώνα και την άνοδό του στην κορυφή της ιεραρχίας στη διαφθορά που περιβάλλει τη φούσκα των ακινήτων, μετά την άφιξη του ευρώ στην Ισπανία. Σκηνοθετεί ο Daniel Calparsoro του Sky High και πρωταγωνιστεί ο Arón Piper του Elite.

#1 Mother of the Bride

Έκπληκτη από την ανακοίνωση-βόμβα της κόρης της για τον γάμο της που έρχεται σύντομα, η Lana αντιμετωπίζει σύντομα ένα ακόμη σοκ. Ο πατέρας του γαμπρού είναι ο άντρας που της ράγισε την καρδιά πριν από χρόνια.

Κομεντί με την Brooke Shields και τη Miranda Cosgrove, σε σκηνοθεσία του Mark Waters του εμβληματικού Mean Girls.

Το υπόλοιπο Top 10 ταινιών στο Netflix: #10 xXx: Return of Xander Cage, #9 Unfrosted, #8 Bullet Train, #7 The Final Attack on Wembley, #6 Honeymoonish

ΣΕΙΡΕΣ:

#5 A Man in Full

Αντιμέτωπος με αδυσώπητους εχθρούς και ξαφνική χρεοκοπία, ο μεγιστάνας των ακινήτων στην Ατλάντα που υποδύεται ο Jeff Daniels, πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο του προς την κορυφή καθώς βλέπει την αυτοκρατορία του να καταρρέει.

Η συμμετοχή του Jeff Daniels σε νέα σειρά είναι αρκετή ως επιχείρημα για τη νέα σειρά του Netflix, όμως δεν είναι το μόνο. Δημιουργός του A Man in Full είναι ο David E. Kelley (Big Little Lies, The Undoing), το υπόλοιπο καστ αποτελείται από την υποψήφια για Όσκαρ Diane Lane, την υποψήφια για Emmy, Lucy Liu, και τον συμπρωταγωνιστή του Daniels στο American Rust, Bill Camp, και η σειρά σκηνοθετείται από την οσκαρική (για την υποκριτική της) Regina King που τα πήγε άψογα ως σκηνοθέτρια στο One Night in Miami… και από τον Thomas Schlamme που είχε σκηνοθετήσει 90 επεισόδια του West Wing.

#4 Blood of Zeus: Season 2

Μετά τον θάνατο του Δία, δημιουργείται ένα κενό εξουσίας μεταξύ των θεών, αφήνοντας τον Ήρωνα, τον ημίθεο γιο του Δία, να παλεύει να βρει τη θέση του. Βασανισμένος από την απώλεια, αρχίζει να ακούει ένα μυστηριώδες ρεφρέν στα όνειρά του που τον ωθεί να σώσει τον αδελφό του, τον Σεραφείμ, ο οποίος υποφέρει από τους τρόμους του Κάτω Κόσμου. Χωρίς να το γνωρίζει, ο Άδης προσπαθεί να στρατολογήσει τον Σεραφείμ για να τον βοηθήσει να εξασφαλίσει τον κενό θρόνο του Δία και να σώσει την οικογένειά του από τα μακροχρόνια βάσανά της.

Τέσσερα χρόνια μεσολάβησαν για τη δεύτερη σεζόν του Blood of Zeus στο Netflix, όμως για τις επόμενες τρεις που έχουν προγραμματιστεί οι δημιουργοί υπόσχονται να μην αργήσουν τόσο.

#3 Bodkin

Το Bodkin περιστρέφεται γύρω από μία ομάδα podcasters που βάζουν στο στόχαστρό τους μια απομακρυσμένη πόλη στην Ιρλανδία – το ομώνυμο Bodkin – η οποία, χρόνια νωρίτερα, είχε γίνει τόπος μίας σειράς ανεξιχνίαστων εξαφανίσεων. Νομίζοντας ότι απλώς ξεθάβουν τα γεγονότα μιας ξεχασμένης υπόθεσης, η βασική τριάδα θα καταλήξει να εμπλακεί σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και παράξενο από ό,τι περίμενε. Με φόντο μία ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη με όλες τις επαρχιακές ιδιορρυθμίες της, οι τρεις τους θα αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Η εκτελεστική παραγωγός της σειράς, Tonia Davis, περιγράφει ότι η σειρά είναι ένα «πονηρά ειρωνικό θρίλερ που θέτει ερωτήματα για την αλήθεια, την αφήγηση και τον σκοπό καθεμίας». Η αμφισβήτηση της ηθικής των ανθρώπων που ασχολούνται με τη μεταφορά αληθινών εγκλημάτων σε διάφορες πλατφόρμες των media δεν είναι κάτι τόσο καινούργιο. Τα podcasts-ορόσημα όπως το S Town και το Serial – ή σειρές όπως το Making a Murderer – έκαναν όποιον έχει υποδοχή ακουστικών να νιώθει ντετέκτιβ.

Και εκεί που το Only Murders in the Building έβαλε μία πιο φαρσική πινελιά στο οικοσύστημα των podcasters αληθινών εγκλημάτων, το Bodkin φαίνεται πως θα ακροβατήσει πιο κοντά στη γραμμή του δράματος και της κωμωδίας. Κύρια έμπνευση μοιάζει να είναι το podcast West Cork, το οποίο ενέπνευσε και ένα πρόσφατο επεισόδιο του Black Mirror.

Η κύρια εταιρεία παραγωγής εδώ είναι η οσκαρική Higher Ground Productions των Barack και Michelle Obama.

#2 Thank You, Next

Σε τούτη τη νέα σειρά, μία γυναίκα έχει πολύπλοκα συναισθήματα και σχέσεις με τρεις άνδρες: τον πρώην της, τον τωρινό της περιστασιακό εραστή, και τον σύζυγο μίας πελάτισσας που παίρνει διαζύγιο. Όλα αυτά με φόντο τους πλούσιους και μοντέρνους ανθρώπους της Κωνσταντινούπολης.

#1 Baby Reindeer

Ένα οργανικό χιτ του Netflix περίπλοκων θεματικών σχετικά με τις ψυχικές διαταραχές που θα συζητάμε για πολύ καιρό ακόμα. Άκουσε παρακάτω την ανάλυσή μας για τη σειρά από το podcast POP για τις Δύσκολες Ώρες.

Loader