18o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού: Εκεί όπου η πραγματικότητα ενώνεται με το σινεμά

18o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού: Εκεί όπου η πραγματικότητα ενώνεται με το σινεμά

Επιστρέφει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου με 20 και πλέον συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ από το σύγχρονο, παγκόσμιο σινεμά

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει για το καθιερωμένο του αυγουστιάτικο ραντεβού με τους φίλους του ντοκιμαντέρ προτείνοντας ένα πλούσιο, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα απαρτιζόμενο από 20 και πλέον πολυβραβευμένα δημιουργικά ντοκιμαντέρ της πρόσφατης κινηματογραφικής εσοδείας, μαζί με ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου, 2023 στο Ceronia Hall - Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο, και προσκαλεί το κοινό σε μια φεστιβαλική εβδομάδα αφιερωμένη στο σινεμά του πραγματικού.

7

Η διοργάνωση θέτει και φέτος στο επίκεντρο του προγράμματός της τον σύγχρονο πολίτη του κόσμου, όπως εξελίσσεται μέσα από τις κοινωνικοπολιτικές μεταβολές που συμβαίνουν γύρω του, εξερευνώντας τη ρευστή καθημερινότητά του, αλλά και τη σύγχρονη ιστορία του. Το Φεστιβάλ προβάλλει ταινίες ντοκιμαντέρ από τη διεθνή και τοπική κινηματογραφία - όλες σε πρώτη παγκύπρια προβολή. 

Τις προβολές πλαισιώνουν συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, DJ sets και υπαίθρια πάρτι σε μία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα – ακριβώς στο σημείο όπου η πραγματικότητα ενώνεται με το σινεμά.

7

 Το πρόγραμμα προβολών θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.filmfestival.com.cy. 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από τη Brave New Culture και επιχορηγείται από το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού (Χορηγικά Προγράμματα «Πολιτισμός ΙΙ» και «Κύπρια»).  Το Φεστιβάλ στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

7

Χορηγός Επικοινωνίας: Avant Garde, Δίεση 101,1

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Tηλέφωνο 99 517 910

Ε-mail: [email protected] 

Website: www.filmfestival.com.cy 

Instagram | Facebook @lemesosdocfest

Loader