Το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου

Το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου

Ο Έλληνας σκηνοθέτης παρουσιάζει τη δεύτερη μεγάλη μήκους ταινία του στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βερολίνου και διαγωνίζεται στο τμήμα Encounters.

 

Η ταινία “Arcadia”, που αποτελεί ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή, είναι έργο των Αντιγόνης Ρώτα και Στέλιου Κοτιώνη για την Foss Productions, της Μαρίας Δρανδάκη για την Homemade Films, και της Veselka Kιryakova για την Red Carpet. Το σενάριο υπογράφεται από την Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη σε συνεργασία με τον Γιώργο Ζώη.

Σύνοψη

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θερέτρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα καταφτάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους.

 

Οι ταινίες του Γιώργου Ζώη έχουν διαγωνιστεί στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Ρότερνταμ, Τέλιουραϊντ, Παλμ Σπρινγκς, Κλερμόν Φεράν) και έχουν τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις παγκοσμίως. Στην Ελλάδα έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας για το “Casus Belli” και το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για το “Interruption”, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Επίσης, ήταν υποψήφιος για το βραβείο σκηνοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου με την ταινία του «Τίτλοι Τέλους», ενώ έχει διατελέσει μέλος της επίσημης κριτικής επιτροπής για το «Λιοντάρι του Μέλλοντος» στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

 

Πηγές

onassis.org/el/people/yorgos-zois

https://el.ozonweb.com/

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας 

Loader