Επτά εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με δωρεάν είσοδο στο Rio Premier Cinema

Επτά εμβληματικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με δωρεάν είσοδο στο Rio Premier Cinema

Μία δράση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, φιλοξενεί στην Κύπρο το «Χώρα σε βλέπω – Ο εικοστός αιώνας του Ελληνικού σινεμά».

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, φιλοξενεί στην Κύπρο το «Χώρα, Σε βλέπω – Ο εικοστός αιώνας του Ελληνικού σινεμά».

Το “Χώρα, σε βλέπω” είναι ένα πρόγραμμα διάσωσης, αποκατάστασης και προβολής ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του Ελληνικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα, στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόκειται για μία δράση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, υπό την αιγίδα της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, με τη χορηγία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων (κύριος χορηγός), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Finos Film.

Στην Κύπρο, συνεργάτης του προγράμματος αυτού είναι το Πολιτιστικό Εργαστήρια Αγίων Ομολογητών . Το «Χώρα σε βλέπω» έχει ενταχθεί στις κινηματογραφικές μας δράσεις με γενικό τίτλο «Κινηματογραφικές Τετάρτες», τις οποίες επιμελείται ο ιστορικός κινηματογράφου Δώρος Δημητρίου και στηρίζουν εδώ και πέντε χρόνια οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες της Κύπρου, των οποίων είμαστε σταθεροί και σημαντικοί εταίροι σε θέματα κινηματογραφικής παιδείας. Στα πλαίσια του προγράμματος θα γίνουν 7 προβολές ταινιών ως ακολούθως:

5 Οκτωβρίου 19.30 Ευδοκία- Αλέξης Δαμιανός 1971

17 Οκτωβρίου Οι Τεμπέληδες της εύφορης Κοιλάδα- Νίκός Παναγιωτόπουλος 1978

19 Οκτωβρίου Το Προξενιό της Άννας – Παντελής Βούλγαρης 1972

26 Οκτωβρίου Λούφα και Παραλαγή- Νίκος Περάκης 1984

2 Νοεμβρίου Από την άκρη της πόλης- Κωνσταντίνος Γιανναρης 1998

9 Νοεμβρίου Ιωάννης ο Βίαιος – Τώνια Μαρκετάκη 1973

16 Νοεμβρίου Z – Κώστας Γαβράς 1969

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο RIO Premier Cinemas στο Nicosia Mall.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Loader