Το φθινοπωρινό πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας με υπέροχες ταινίες

Το φθινοπωρινό πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας με υπέροχες ταινίες

Οι 7 ταινίες που θα δούμε το επόμενο διάστημα

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας συνεχίζει τις προβολές της το επόμενο διάστημα με μία πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα ταινιών.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας είναι ένας εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διευθύνεται από μια ομάδα εθελοντών. Έχει ως στόχο την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου στην Λάρνακα και διοργανώνει προβολές ταινιών που πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους καθώς και ομιλίες που αναλύουν διάφορες πτυχές του κλασικού και σύγχρονου κινηματογράφου.

Οι επιλεγμένες ταινίες προέρχονται τόσο από τον ευρωπαικό αλλά και τον παγκόσμιο κινηματογράφο, έχουν βραβευτεί σε σημαντικά φεστιβάλ και προσφέρουν μια πολύ καλή ευκαιρία για τους σινεφίλ να τις δουν σε μεγάλη οθόνη.

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν για το κοινό, ξεκινούν στις 8:30 και ακολουθούνται από μια σύντομη συζήτηση με το κοινό.

Χώρος εκδήλωσης: Παττίχειο Θέατρο Σκάλα, Κυριάκου Μάτση 15, 6015, Λάρνακα

1

FLEE: 19 Σεπτεμβρίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο παρουσιάζει σε δωρεάν προβολή την βραβευμένη ταινία FLEE (2022 Sundance Grand Jury Prize winner). Μια ταινία που έγραψε ιστορία αφού εκτός απο υποψήφια για το Βραβείο Κοινού LUX, είναι μια ταινία  που για πρώτη φορά ήταν ταυτόχρονα προτεινόμενη για τα βραβεία Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, Αnimation και Διεθνούς Ταινίας. 

2021, Δανία, Γαλλία, Σουηδία, 90'

Σκηνοθεσία: Jonas Poher Rasmussen

Γλώσσα: Δανικά, Ρωσικά, Σουηδικά

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Τρέιλερ: https://youtu.be/WzUVeuX1u04

Η υπόθεση του ντοκιμαντέρ βασίζεται στην αληθινή περίπτωση ενός άντρα από το Αφγανιστάν, ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του ως παιδί. Στην ηλικία των 36 ετών σήμερα, μένει στη Δανία είναι ακαδημαϊκός και ετοιμάζεται να παντρευτεί τον επί χρόνια σύντροφό του. Ωστόσο, για πρώτη φορά θα κληθεί να αντιμετωπίσει το κυνηγημένο παρελθόν του και εκμυστηρευόμενος την ιστορία του να διαχειριστεί τον πόνο που τη συνοδεύει. 

1

UTAMA: 3 Οκτωβρίου

Στο επίκεντρο της ιστορίας, βρίσκεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ιθαγενών κέτσουα [Quechua]. Καθώς η καθημερινότητά του απειλείται από το λιώσιμο των παγετώνων και μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία έρχεται αντιμέτωπο με ένα υπαρξιακό δίλημμα: να μετακομίσουν στη μεγαλούπολη της Λα Παζ ή να αντισταθούν;

2022, Βολιβία, Ουρουγουάη, Γαλλία, 87'

Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι 

Γλώσσα: Βολιβιανή

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Τρέιλερ: https://youtu.be/9qLJAtRDNoE

O 36χρονος Βολιβιανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Sundance με ένα ντεμπούτο, που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Μυθοπλασίας [Grand Jury Prize - World Cinema Dramatic]. 

1

Βαγόνι αριθμός 6 (Compartment No6): 17 Οκτωβρίου

Η συγκινητική δημιουργία του Γιούχο Κουοσμάνεν που αγαπήθηκε όσο λίγες στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών. 2021, Φινλανδία, Εσθονία, Ρωσία, Γερμανία, 107'

Σκηνοθεσία: Γιούχο Κουόσμανεν

Γλώσσα: Φινλανδικά, Ρωσικά

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Τρέιλερ: https://youtu.be/q5hLPfm_oy4

Μια νέα γυναίκα από τη Φιλανδία φεύγει από μια αινιγματική ερωτική σχέση στη Μόσχα παίρνοντας το τρένο για το αρκτικό λιμάνι του Μούρμανσκ. Αναγκασμένη να μοιραστεί το μακρύ ταξίδι και το μικρό κουπέ με έναν Ρώσο μεταλλωρύχο, αυτή η αταίριαστη συνάντηση θα σημαδέψει τη ζωή της αλλά και του συνταξιδιώτη της.

Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Καννών 2021 - Grand Jury Prize

Υποψήφια για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας

European Film Awards  - Υποψήφια για 3 Βραβεία (Καλύτερης Ταινίας, Γυναικείας & Ανδρικής Ερμηνείας )

Independent Spirit Awards - Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Διεθνούς Ταινίας.

1

Για την Κιάρα (A Chiara): 31 Οκτωβρίου

2021, Ιταλία , 120'

Σκηνοθεσία: Χόνας Καρπινιάνο

Γλώσσα: Ιταλίκα

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Τρέιλερ: https://youtu.be/D1Dwbkvbxm8

Η νεαρή Κιάρα μεγαλώνει όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας στον ιταλικό Νότο. Όταν ο πατέρας της γίνεται στόχος απειλών και κατόπιν εξαφανίζεται η Κιάρα θα ανακαλύψει ότι γνωρίζει ελάχιστα για την οικογένειά της.

«Άμεσα καθηλωτική. Η ταινία Για την Κιάρα ανεβάζει το νεορεαλισμό του σκηνοθέτη σε άλλο επίπεδο, έχοντας τον έλεγχο του μέσου και του τόπου που συνεχίζει να εξερευνά με συναρπαστικές λεπτομέρειες. Η πιο ολοκληρωμένη, άμεμπτη και συγκινητική ταινία του μέχρι τώρα, διατηρώντας αρκετά τολμηρά και σκληρά ρεαλιστικά στοιχεία του περιβάλλοντος. Κατορθώνει να αποσπάσει αλάνθαστες υποσυνείδητες ερμηνείες από μη επαγγελματίες ηθοποιούς, το βάθος δε της κεντρικής ερμηνείας της πρωταγωνίστριας προσφέρει μια ακόμα πιο μεγάλη οικειότητα στον θεατή. Μια συγκλονιστική κλιμάκωση». The Hollywood Reporter.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Europa Cinemas Label

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Ζυρίχης

Υποψήφια για τρία βραβεία (ανάμεσα τους και για Καλύτερη Ταινία) στα Αμερικανικά Independent Spirits Awards. Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Νέας Υόρκης, Κάρλοβι Βάρι, Σεβίλλης και Μπουσάν.

1 

Το γεγονός (L' Evenement): 14 Νοεμβρίου

Η ιστορία του παράτολμου αγώνα μιας νεαρής γυναίκας στην επαρχιακή Γαλλία του 1963 μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «Γεγονός». Μια ταινία που έρχεται για να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματήσουμε να πολεμάμε για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου για αυτοδιάθεση και ελευθερία.

2021, Γαλλία, 100'

Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν 

Γλώσσα: Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Τρέιλερ: https://youtu.be/1XP-VoxiTHo

Χρυσός Λέοντας και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας FIPRESCI στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2021. 

1

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι (La Fille au Bracelet): 28 Νοεμβρίου

Ενα δικαστικό δράμα, που στην πορεία της ακροαματικής διαδικασίας, αποκαλύπτονται καλά κρυμμένα μυστικά και ανομολόγητα πάθη.

2019, Γαλλία, Bέλγιο, 95'

Σκηνοθεσία: Στεφάν Ντεμουστιέ 

Γλώσσα: Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Τρέιλερ: https://youtu.be/vLdsugcZzZY

Η δεκαεπτάχρονη Λιζ, συλλαμβάνεται μετά τον τραγικό θάνατο της καλύτερης φίλης της. Οι υποψίες για την ενοχή της είναι βάσιμες και οι δυο οικογένειες συγκλονίζονται από τα γεγονότα που αποκαλύπτονται συνεχώς. 'Οταν η Λιζ αρχίσει να συμπεριφέρεται κυνικά και επιθετικά κατά τη διάρκεια της δίκης, η στάση της θα επιβαρύνει τη θέση της. Η στιγμή της αλήθειας, όμως, δεν θα αργήσει.

Βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Σεναρίου.

6

Το μικρό βιβλιοπωλείο στο Παρίσι (Il materiale emotivo): 12 Δεκεμβρίου

Ο Έτορε Σκόλα υπήρξε ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ιταλικού κινηματογράφου, έχοντας υπογράψει αριστουργηματικές κωμωδίες και υπέροχα κοινωνικά δράματα. Ο Σέρτζιο Καστελίτο, από τη νεότερη γενιά των Ιταλών σκηνοθετών, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα τελευταία σενάρια του Σκόλα, που δεν πρόλαβε να γυρίσει ο ίδιος.

2021, Ιταλία, Γαλλία 95'

Σκηνοθεσία:  Σέρτζιο Καστελίτο 

Γλώσσα: Ιταλίκα, Γαλλικά

Υπότιτλοι: Ελληνικοί

O Βιντσένζο, μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ του βιβλιοπωλείου του και της κόρης του, που ζει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Όλα αλλάζουν στη ζωή του, όταν εμφανίζεται στο βιβλιοπωλείο του η πληθωρική, εκκεντρική και πανέμορφη Γιολάντ. Γοητευμένος από την ενέργειά της, θα αρχίσει και πάλι να νιώθει να του χτυπάει ο έρωτας την πόρτα και ταυτόχρονα να αναθεωρεί την μέχρι τώρα μελαγχολική ζωή του. Γεμάτη καταπιεσμένα συναισθήματα και μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, αναδύεται μια ιστορία ανεκπλήρωτου πάθους.

Loader