Η νέα ταινία του Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Η νέα ταινία του Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» κάνει πρεμιέρα στις Κάννες

Ο Έλληνας σκηνοθέτης συμμετέχει για τέταρτη φορά στον διαγωνισμό

H νέα ταινία του Λάνθιμου, σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, που εξιστορεί τρεις ιστορίες με πρωταγωνιστές και πάλι την Εμα Στόουν και τον Γουίλεμ Νταφόε θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 77ου Φεστιβάλ Καννών, ενώ αμέσως μετά θα βγει στις ελληνικές αίθουσες.

Το φετινό πρόγραμμα του 77ου Φεστιβάλ Καννών ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες και ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου με συμμετοχές μεγάλων ονομάτων του κινηματογράφου, όπως Κόπολα, Κρόνενμπεργκ, Οντιάρ, Σορεντίνο, Αρνολντ, Σερεμπρένικοφ κ.ά.

Θα είναι η τέταρτη φορά που ο ελληνικής καταγωγής Γιώργος Λάνθιμος συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό, διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα. Μετά τις ταινίες του «Κυνόδοντας», «Αστακός», «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού», τώρα ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης έρχεται στις Κάννες με τη νέα του ταινία «Kinds of Kindness» («Ιστορίες καλοσύνης»).

Η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει τον Μάιο στις Κάνες και είναι προγραμματισμένο να προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες από την εταιρεία Searchlight Pictures στις 21 Ιουνίου και στις 28 Ιουνίου στην Αγγλία. Οσο για τη χώρα μας, η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες αμέσως μετά τις Κάννες, στις 30 Μαΐου, από τη Feelgood. 

Η ταινία ακολουθεί τη δομή ενός τριπτύχου: ένας άνδρας, ο οποίος φαινομενικά δείχνει να μην έχει επιλογές, προσπαθεί να πάρει στα χέρια του τον έλεγχο της ζωής του. Ενας αστυνομικός ανησυχεί για τη γυναίκα του, η οποία ενώ αγνοούνταν στη θάλασσα, επέστρεψε αλλά δείχνει να είναι ένας άλλος άνθρωπος. Και μια γυναίκα είναι αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που θα γίνει σπουδαίος πνευματικός ηγέτης.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Ορλεάνη, σχεδόν για δύο μήνες, από τα τέλη Οκτωβρίου 2022 έως τα μέσα Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου. Ο ίδιος μας είχε μιλήσει ελάχιστα γι’ αυτή τη νέα του ταινία όταν έδωσε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την επίσημη διανομή του «Poor Things» στην Ελλάδα. Τότε μας είχε πει πως ήδη η ταινία έχει ολοκληρωθεί και πως θα είναι σαν τρεις ταινίες σε μία. 

«Είναι μια σύγχρονη ταινία, που διαδραματίζεται στις ΗΠΑ. Είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες, με τέσσερις ή πέντε ηθοποιούς που παίζουν έναν ρόλο σε κάθε ιστορία, άρα κάθε ένας παίζει τρεις διαφορετικούς ρόλους. Ευτυχώς και πάλι είμαι μαζί με την Εμα Στόουν, καθώς είναι υπέροχο να δουλεύεις με κάποιον που εμπιστεύεσαι και σε εμπιστεύεται». 

Λίγο μετά μίλησε και στο Guardian σχετικά με τη συνεργασία αυτή (που είναι η τέταρτη κατά σειρά): «Η Εμα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γίνουν τα πράγματα. Και εκτός από το ότι είναι απίστευτη ηθοποιός, είναι απλώς υπέροχο να μπορείς να επικοινωνείς με κάποιον χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις τίποτα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς πάρα πολλές λέξεις. Απλά να σε καταλαβαίνει», εξήγησε ο ίδιος.

Στο επερχόμενο Φεστιβάλ των Καννών, η νέα ταινία του Λάνθιμου θα συναγωνιστεί το πολυαναμενόμενο «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα (βραβευμένου ήδη δύο φορές με τον Χρυσό Φοίνικα για τις ταινίες «Συνομιλία» και «Αποκάλυψη Τώρα», με τη συγκεκριμένη ταινία να θεωρείται το magnum opus του Αμερικανού σκηνοθέτη) και το «The Shrouds» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που επίσης θα κάνουν την πρεμιέρα τους στην Κρουαζέτ. 

Πηγή φωτογραφιων

Πηγή κειμένου

Loader