Πρεμιέρα στη Νεα Υόρκη για το Poor Things

Πρεμιέρα στη Νεα Υόρκη για το Poor Things

Emma Stone - Γιώργος Λάνθιμος στο κόκκινο χαλί

Μετά την πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας στο 80ο φεστιβάλ Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου προβληθηκε για πρώτη φορά σε κινηματογραφική αίθουσα στις 6 Δεκεμβρίου, στις ΗΠΑ.

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας του Έλληνα σκηνοθέτη που απέσπασε το σημαντικότερο βραβείο της διοργάνωσης, το χρυσό Λέοντα, ξεκίνησε το ταξίδι της στους κινηματογραφικούς χώρους από τη Νέα Υόρκη. 

Ο Γίωργος Λάνθιμος, γνωστός για τις ιδιαίτερες ταινίες του και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που δημιουργεί, διασκευάζει μαζί με τον Τόνυ Μακναμάρα ένα μυθιστόρημα του  Άλασντερ Γκρέι, που γράφτηκε το 1993. 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έμα Στόουν, Μαρκ Ράφαλο, Ουίλεμ Νταφόε και Ραμού Γιούσεφ. 

O Λάνθιμος μάς μεταφέρει στη βικτωριανή εποχή, όπου η έγκυος Μπέλα αυτοκτονεί για να γλυτώσει από τη συζυγική κακοποίηση. Θα την επαναφέρει όμως στη ζωή ένας ιδιοφυής επιστήμονας, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ιδανική σύντροφο, γι' αυτό και θα της μεταμοσχεύσει το μυαλό ενός μωρού, που θυμίζει λίγο πολύ… το πείραμα του Φρανκενστάιν. Εμπόδιο στα σχέδιά του θα μπει ένας αντίζηλος επιστήμονας, τη στιγμή κατά την οποία η Μπέλα θέλει να έχει η ίδια τον τελευταίο λόγο.

Η ταινία περιμένουμε στους ελληνικούς και κυπριακούς κινηματογράφους από το νέο χρόνο.

Φωτογραφία

Loader