Θα μείνεις σπίτι; Δες το “Leave the World Behind” στο Netflix

Θα μείνεις σπίτι; Δες το “Leave the World Behind” στο Netflix

Η ταινία έφτασε στην κορυφή της πλατφόρμας σε παγκόσμια κατάταξη

Το “Leave the World Behind” είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Sam Esmai, δημιουργό της τηλεοπτικής σειράς “Mr. Robot”. H ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Rumaan Alam και έχει πρωταγωνιστές τους Julia Roberts, Mahershela Ali και Ethan Hawke. Παρήχθη από την Higher Ground Productions, την εταιρεία που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama και τη σύζυγό του Michelle.

Αν και αρκετοί θεατές απογοητεύτηκαν από τη διάρκεια της ταινίας (2 ώρες και 20 λεπτά), η αγωνία και η ένταση εξαλείφουν τον παράγοντα της μακράς διάρκειας. 

 Η Julia Roberts και ο Ethan Hawke πρωταγωνιστούν ως Amanda και Clay Sandford. Εκείνη εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας κι εκείνος ως καθηγητής Αγγλικών και Σπουδών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ζουν μια άνετη αλλά όχι υπερβολική ζωή στο σπίτι τους στο Μπρούκλιν.

Μαζί με τα δύο έφηβα παιδιά τους, αποφασίζουν να πάνε για διακοπές σε ένα πολυτελές σπίτι. Κι ενώ φαντάζονταν πως θα ζήσουν ένα ευχάριστο διήμερο, η κατάσταση παίρνει εντελώς διαφορετική τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού εμφανίζονται στην πόρτα τους.

Μέσα από τον τεχνολογικό ακρωτηριασμό βλέπουμε τις αντιδράσεις των ανθρώπων και τη δυναμική των σχέσεων που έχουν ή και που αναπτύσσουν. Η ταινία θίγει κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα μέσα από την ανθρώπινη δράση και διάδραση απέναντι σε επικίνδυνα και ανησυχητικά σενάρια. Μας φέρνει σε επαφή με τη μισαλλοδοξία, τη σκληρότητα, το φόβο, αλλά και την ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη και φροντίδα. 

 

Φωτογραφία

Loader