4+1 ιδανικότεροι προορισμοί για το πρώτο ταξίδι κάθε επιφυλακτικής solo traveller

4+1 ιδανικότεροι προορισμοί για το πρώτο ταξίδι κάθε επιφυλακτικής solo traveller

Θέλετε να ταξιδέψετε μόνες σας, αλλά σας φοβίζει η ιδέα; Δείτε μερικές ασφαλείς επιλογές

Το να ταξιδέψει κάποια μόνη της ακούγεται σαν ένα bullet point από bucket list: Αποτελεί μια ιδέα για να αποκτήσουμε εμπειρίες ζωής, να μάθουμε λίγο περισσότερο την εαυτή μας, να βιώσουμε την ανεξαρτησία μας και να βασιστούμε ολοκληρωτικά πάνω μας.

Ωστόσο, ως γυναίκες σκεφτόμαστε ότι να ταξιδέψουμε ολομόναχες, όσο συναρπαστικό κι αν ακούγεται, είναι επικίνδυνο. Μέχρι λοιπόν να γίνει αυτός ο κόσμος πιο προσιτός σε μας και να μπορούμε να περπατάμε “ελεύθερες” και όχι “γενναίες”, ας δούμε μερικές προτάσεις, μέσα από τις οποίες θα μας προσφέρουν ασφάλεια, εκτός από ποιοτικό χρόνο με μας. 

Στη λίστα γίνεται αναφορά σε χώρες της Ευρώπης, αφού μπορούν να προσφέρουν ποικιλία επιλογών στον τρόπο διασκέδασης, βρίσκονται σχετικά κοντά και κυρίως μπορούν να παρέχουν ασφάλεια.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

DUBLIN

Σε ένα εντελώς διαφορετικο κλίμα, η Ιρλανδία είναι μία χώρα γεμάτη όμορφα τοπία και αποτελεί μία απ’ τις πιο ασφαλείς επιλογές για solo ταξίδια. Μεγάλο plus, το γεγονός ότι η κύρια γλώσσα ομιλίας  είναι τα αγγλικά, κάνοντας ευκολότερη τόσο την επικοινωνία, όσο και τη γενικότερη εμπειρία. Είναι εύκολο να μετακινηθεί κανείς με τα πόδια και οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά φιλικοί. Πηγαίνετε σε μια παμπ ή ένα καφέ, ψάξτε τον δρόμο σας σε vintage καταστήματα και κατευθυνθείτε σε μερικές από τις διάσημες λογοτεχνικές τοποθεσίες (Trinity College, Marsh's Library και Dublin Writer's Museum). Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερα από το Emerald Isle, πάρτε το τρένο DART στο γραφικό ψαροχώρι Howth ή οδηγήστε στα βουνά Wicklow. Οι τουριστικές εταιρείες μπορούν να σας μεταφέρουν πιο μακριά, προσφέροντάς σας την ευκαιρία να γυρίσετε κατά μήκος του Wild Atlantic Way και να περιηγηθείτε στις τοποθεσίες γυρισμάτων του Game of Thrones! Επίσης αυτή η εμπειρία θα αποτελέσει και μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες.

Το Δουβλίνο είναι μία απ’ τις πιο τουριστικές Ευρωπαϊκές πόλεις. Παρ’ όλα αυτά, είναι μία αρκετά ακριβή χώρα, επομένως καλό είναι, αν θέλετε να την επισκεφτείτε, να έχετε ένα καλό budget στην άκρη.

Βαρκελώνη, Ισπανία 

BARCA

Βαρκελώνη: Μία πόλη που δε θα βαρεθείτε και δε θα χορτάσετε ποτέ. Το κέντρο βρίσκεται δίπλα από τη θάλασσα, έχοντας μια συναρπαστική αρχιτεκτονική. Τα χρωματιστά κτήρια, τα ποδήλατα και τα πετρόχτιστα σοκάκια, θα σας κάνουν να γυρίζετε με τις ώρες μέσα στην πόλη. Όσο για το φαγητό; Κάθε γωνιά και μια λιχουδιά. Η μουσική και τα πάρτι βρίσκονται παντού, προσφέροντας μ' αυτό τον τρόπο πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας. Η Βαρκελώνη είναι γεμάτη κουλτούρα, θέατρα, πάρκα και... πολλύ κόσμο. Αν δεν αντέχετε την πολυκοσμία για αρκετή ώρα, δεν αποτελεί η ιδανικότερη επιλογή για εσάς. 

Γενικότερα η Ισπανία είναι αρκετά κοντά στη δική μας κουλτούρα, επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστείτε. Ωστόσο, είναι αρκετά ακριβή, τουριστική και σίγουρα, ειδικότερα στη Βαρκελώνη, αρκετά πολυσύχναστη. Επομένως, αν την επισκεφτείτε απλά προσπάθήστε να αποφύγετε κακόφημες γειτονιές, τις οποίες μπορείτε να μάθετε αμέσως, αν ρωτήσετε.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

ICELAND

Η Ισλανδία είναι η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, γι' αυτό και είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε μόνες. Αλλά γιατί να βασιστείτε στην πρωτεύουσα; Είναι ένα άνετο μέρος για να αγκαλιάσετε την κουλτούρα του καφέ και τα καλλιτεχνικά vibes πριν ξεκινήσετε εκδρομές και ημερήσιες εκδρομές για να δείτε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η όμορφη χώρα. Το να ταξιδεύετε στην Ισλανδία σημαίνει να βγείτε έξω (ναι, ακόμα και όταν κάνει παγωμένο κρύο!). Μπορείτε να κάνετε από πεζοπορία στον παγετώνα και κολύμβηση με αναπνευστήρα μεταξύ δύο ηπείρων, μέχρι πεζοπορία στο ηφαίστειο και παρακολούθηση φαλαινών. Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε το περίφημο βόρειο σέλας! 

Η Ισλανδία είναι ένα από τα καλύτερα σόλο ταξίδια για γυναίκες σε αναζήτηση περιπέτειας. Επιπλέον, το ταξίδι στην Ισλανδία είναι εύκολο, οι περιηγήσεις γίνονται και οι ντόπιοι μιλούν εξαιρετικά αγγλικά! Αυτό, σε συνδυασμό με τα επικά τοπία της χώρας του πάγου και της φωτιάς, είναι που κάνει την Ισλανδία ένα από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε μόνες σας.

Λισαβόνα, Πορτογαλία 

lisbon

Κοντά στο μεσογειακό μας ταμπεραμέντο, φιλική και γεμάτη ζωή, η Πορτογαλία έχει ψηφιστεί ως η ασφαλέστερη χώρα για τις γυναίκες. Η κοσμοπολίτικη πόλη της Λισαβόνας είναι ένα δημοφιλές μέρος για τους επισκέπτες, τόσο πολύ που μια συνεχώς διευρυνόμενη κοινότητα ομογενών και ψηφιακών νομάδων επιλέγει να την αποκαλεί σπίτι.

Όντας στην άκρη της Μεσογείου, με ζεστό κλίμα, κτίρια μ’ έντονα χρώματα, ν’ αντανακλούν το περιβάλλον της, το έντονο μπλε στη θάλασσα κι οι ολόχρυσες αμμουδιές, όπως και καταπράσινα δάση θα σας μαγέψουν. Απολαύσετε την τέχνη του δρόμου και τα κεραμικά πλακάκια που κοσμούν παλιά κτίρια και περιπλανηθείτε στα μοντέρνα καταστήματα και εστιατόρια του LX Factory. Κατευθυνθείτε στην ιστορική γειτονιά του Belém, δοκιμάστε ψητές σαρδέλες σε μια τοπική ταβέρνα και παρακολουθήστε μια παράσταση φάντο στο Bairro Alto. Από τη Λισαβόνα, μπορείτε συνεχίστε την περιήγησή σας στην Πορτογαλία κατά μήκος της ακτογραμμής για να βρείτε γραφικά ψαροχώρια, όμορφες παραλίες και φυσικά πολύ σέρφινγκ.

Η Πορτογαλία είναι μία χώρα που προσφέρει ξεγνοιασιά κι αποτελεί τον τοπ προορισμό για την έναρξη της μεγάλης περιπέτειάς σας. Ίσως, να μην είναι απ’ τις πιο οικονομικές επιλογές αλλά σίγουρα είναι πιο φθηνά από μεγάλες τουριστικές χώρες, όπως η Γαλλία, η Βρετανία ή η Γερμανία.

Φλωρεντία, Ιταλία

florence

Δεν είναι μυστικό ότι οι καλοφαγάδες, οι λάτρεις της τέχνης και οι λάτρεις της ιστορίας ερωτεύονται την Ιταλία τη στιγμή που θα πατήσουν το πόδι τους στη χώρα. Ενώ η χώρα αποπνέει φυσική ομορφιά από τις κορυφές των βουνών της μέχρι τις καλύτερες παραλίες της, πολλοί τουρίστες που αναζητούν ένα διάλειμμα στην πόλη συρρέουν στη Ρώμη ή τη Βενετία για να δοκιμάσουν το «la dolce vita». Ωστόσο, στη Φλωρεντία οιγυναίκες ταξιδιώτες θα βρουν όλα όσα χρειάζονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια και λίγο επιπλέον χώρο αναπνοής από τα πλήθη. Στην πόλη της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της Αναγέννησης, μπορείτε να θαυμάζετε τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου και τα κομμάτια μέσα στην Πινακοθήκη Ουφίτσι τη μια στιγμή και την επόμενη να σκαρφαλώσετε στον τρούλο του Duomo. Ρίξτε μια ματιά στα μαγαζιά που τρέχουν κατά μήκος της Ponte Vecchio και φυσικά, αφεθείτε σε ένα ή δύο gelato και μερικές από τις καλύτερες πίτσες και ζυμαρικά που θα φάτε ποτέ. Η πόλη αποτελεί επίσης μια εξαιρετική βάση για μια ημερήσια εκδρομή στην Πίζα, τη Λούκα ή τη Σιένα, με τακτικά τρένα υψηλής ταχύτητας και εκπληκτική θέα στην ύπαιθρο κατά μήκος της διαδρομής.

Πηγές κειμένου: www.trustedhousesitters.com, www.pillowfights.gr

Loader