5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο

5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Εργαστήρια, παρελάσεις, μουσικές, εκθέσεις και ποπ κουλτούρα χρωματίζουν το τέλος της βδομάδας

Αν θα παραμείνετε εντός Λευκωσίας για το υπόλοιπο της εβδομάδας, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολύ όμορφες εκδηλώσεις.
  1. Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα έρχεται στο κέντρο της πρωτεύουσας

paarelasi

Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη παιδική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με χριστουγεννιάτικα outfit, μπάντα κρουστών, ξυλοπόδαρο, μασκότ και Άγιους Βασίληδες, που θα πλημμυρίσουν την πόλη με χαρούμενα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ρυθμούς, δημιουργώντας έτσι μια μια μαγική ατμόσφαιρα που θα χαροποιήσει μικρούς και μεγάλους.

Το ερχόμενο Σάββατο, στις 17:00, παιδιά και γονείς θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μακαρίου με Σπύρου Κυπριανού για την εκκίνηση της παρέλασης. Τα παιδιά θα παραλάβουν χριστουγεννιάτικες κορδέλες κι αν θέλουν μπορούν να είναι ντυμένα με χριστουγεννιάτικες στολές! Την παρέλαση θα ηγείται μπάντα κρουστών με show που θα ψυχαγωγήσει όλους τους παρευρισκόμενους.

Από το μεγάλο αυτό πάρτυ δεν θα λείπει φυσικά ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος θα φωτογραφηθεί με τα παιδάκια και θα προσφέρει συμβολικά δωράκια. 

 

2. Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς

λαικη 3

λαικη _ 3

Φυσικά από τη λίστα μας δε λείπει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς. Κάθε σαββατοκύριακο μας περιμένουν καινούριες εκπλήξεις και events, εντός των τειχών!

Αυτό το σάββατο θα έχουμε τη χαρά να δούμε τον Άγιο Βασίλη στους δρόμους της πόλης με μοτοσυκλέτα από το Μουσείο Ιστορικής Μοτοσυκλέτας Λευκωσίας, ενώ την Κυριακή θα διεξάγονται εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικά παιχνίδια σε διάφορα spots της παλιάς πόλης. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με φαγητό και ποτό όπως κάθε σαββατοκύριακο, αλλά και χειροποίητες κατασκευές. Στο φόντο θα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από χορωδίες, ενω οι μικροί φίλοι του Άγιου Βασίλη, τα ξωτικά θα βγάζουν φωτογραφίες με τα παιδιά. 

Posters

 

3. Geek Mania και Pop Culture

geekmania

Το δεύτερο pop culture exhibition έρχεται στο Σκαλί Αγλαντζιάς αυτό το Σαββατοκυρίακο, με συλλεκτικά κομμάτια, δημιουργίες και crafts εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα..Η κοινότητα του Geek Mania, μια ομάδα φίλων που αγαπούν τα χόμπι τους, μας προσκαλεί σε ακόμα ένα διήμερο event γεμάτο “geekiness”.  Στο χώρο θα υπάρχουν συλλεκτικά κομμάτια που θα θελήσουν να κάνουν δικά τους είτε καινούριοι συλλέκτες, είτε οι βετεράνοι του αθλήματος.

Ένα μεγάλο κομμάτι της εκδήλωσης θα είναι το merchandise με θεματική την ποπ κουλτούρα, αλλά παρόντες θα είναι και ντόπιοι καλλιτέχνες που θα έχουν τα εκθέματά τους διαθέσιμα προς πώληση. Φυσικά δε θα λείπουν οι αγαπημένοι μας cosplayers από την έκθεση. 

Ώρα:10:00-20:00

Είσοδος:  7€ Ημερήσιο, 10€ Πάσο Σαββατοκύριακο 

Παιδιά κάτω των 10 χρονών: δωρεάν 

4. Το Clay Collective μας προσκαλεί σε μια μοναδική έκθεση κεραμικών

clay

 

Ο χώρος κλείνει τον πρώτο του χρόνο και μας καλεί να το γιορτάσουμε παρέα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 

Η έκθεση θα ξεκινήσει από τις 11:00 π.μ. και θα υπάρχει ζεστός καφές και τσάι, ενώ μετά τις 3:00 μ.μ. θα υπάρχει διαθέσιμο κρασί.  Τα εκθέματα θα είναι διαθέσιμα να τα θαυμάσετε μέχρι τις 7:00 μ.μ. καθημερiνά. 

Οι καλλιτέχνες:

Πέτρος Σταύρου | delikipos pottery

Φωτεινή Μάτση | jelly potter

Μάριος Κωνσταντίνου | mceramcy

Ξένια Αντρέου | tchaik.o

 

5. To Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς του φίλους και τις οικογένειές τους να μοιραστούν μια όμορφη εμπειρία με… χριστουγεννιάτικα ζυμώματα!

gennopitta

Αν θες να δώσεις μια δημιουργική εμπειρία στο παιδί σου, το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο έχει την απάντηση.  Ένα εργαστήρι με… χριστουγεννιάτικα ζυμώματα!Θa αναβιώσουμε το ξεχωριστό έθιμο της παραδοσιακής «γεννόπιττας» (γνωστή και ως χριστόψωμο), που οι άνθρωποι της Κύπρου συνήθιζαν να φτιάχνουν τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Τα παραδοσιακά μας αρτοσκευάσματα θα ψηθούν στον φούρνο της γειτονιάς του Μουσείου μας, στο γνωστό Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα στην παλιά Λευκωσία.

Για παιδιά 6-12 χρονών

Συμμετοχή: 20 ευρώ (το κάθε παιδί / το ποσό περιλαμβάνει όλα τα υλικά)

Φωτογραφία

 

Loader