Μουσικό αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ συγκρότημα “Τρύπες”

Μουσικό αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ συγκρότημα “Τρύπες”

Την παραμονή των Χριστουγέννων, στο Downtown Live

O Γιώργος Γρηγορίου, οι Coverdose και ο Λούης Συρίμης οργανώνουν ένα πάρτυ “δεκατρείς όροφους πάνω απ’ τη γη” και μας προσκαλούν να ακούσουμε κομμάτια που στιγμάτισαν ολόκληρες γενιές.

Η πρόσφατη απώλεια του Τόλιου, του ντράμερ της μπάντας, είναι ακόμα επίπονη, αφού άφησε τη μουσική σκηνή φτωχότερη. Μαζί του ίσως πέθανε και μια κρυφή ελπίδα που είχαμε όλοι όσοι μεγαλώσαμε με τις “Τρύπες”, για ένα τελευταίο λάιβ, μια επανένωση του αθάνατου ελληνικού συγκροτήματος. Για τους παλιούς που τους είδαν και τους νεότερους που δεν πρόλαβαν.  

O Γιώργος Γρηγορίου, οι Coverdose και ο Λούης Συρίμης ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα κι ίσως ένα φόρο τιμής στον εκλιπόντα μουσικό, ελπίζοντας να “είν’ ωραία στον παράδεισο”. 

 Οι “Τρύπες” ήταν ένα συγκρότημα από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε το ταξίδι του γύρω στο 1983. Έγραψαν οκτώ δίσκους και διαλύθηκαν το 2001. Ο Γιάννης Αγγελάκας σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι “η μεγαλύτερη τέχνη είναι να ξέρεις πότε να σταματάς”, ενώ υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ενδεχομένως να διαφωνούσαν. Υπήρξαν τεράστια επιρροή στην ελληνική ροκ σκηνή, αλλά και σε πολλούς λάτρεις της μουσικής. Οι ιδιαίτεροι στίχοι, οι διαφορετικές συνθέσεις, τα μπιτς, η στάση και ο τρόπος ζωής των μουσικών είναι μερικοί λόγοι που χρήζουν την μπάντα μοναδική. 

Ο Γιώργος Γρηγορίου ερμηνεύει κομμάτια του μεγάλου συγκροτήματος περισσότερο από μιάμιση δεκαετία στο νησί και κάθε φορά που το κάνει, ξεσηκώνει τους ακροατές με την ίδια ένταση. Έδωσε την ευκαιρία στους “χαμένους” του χρόνου, να βιώσουν τον τρελό χορό των “Τρύπες” μαζί του και να νιώσουν τα κομμάτια στον ίδιο βαθμό, ζωντανεύοντας μια δεκαετία που θεωρητικά χάθηκε. Την παραμονή των Χριστουγέννων μια παρέα απίστευτων μουσικών θα ξανακάνει το ίδιο. 

Στις 24 Δεκεμβρίου λοιπόν, ο Γιώργος Γρηγορίου, οι Coverdose και ο Λούης Συρίμης δε θέλουν θλιμμένους στη γιορτή τους.

Ραντεβού εκεί. 

 

Οι μουσικοί:

Γιώργος Γρηγορίου - φωνή

Λούης Συρίμης - ηλεκτρική κιθάρα

Δημήτρης Σκορδίλης - ηλεκτρική κιθάρα

Αντώνης Λοϊζίδης - ηλεκτρικό μπάσο

Στέφανος Μελετίου - τύμπανα

 

Downtown Live | Εμμανουήλ Ροΐδη 2, Λευκωσία

Ημερομηνία: 24/12/23

Ώρα: 21:00

Πληροφορίες και κρατήσεις: +357 99810011

trypes

Poster

Loader