ΟΔΗΓΟΣ: 17 θεατρικές παραστάσεις για την περίοδο των γιορτών στην Κύπρο

ΟΔΗΓΟΣ: 17 θεατρικές παραστάσεις για την περίοδο των γιορτών στην Κύπρο

Τι μπορείτε να δείτε αυτές τις μέρες που έχετε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο

Με πρεμιέρες και αρκετές ενδιαφέρουσες παραστάσεις που συνεχίζονται θα μας βρει ο Δεκέμβριος, ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου, που προσφέρεται για νύχτες θεάτρου.

9

Πρεμιέρα 

«Ο Εραστής», Θέατρο Ένα

Το έργο είναι ένα έξυπνο  παιχνίδι έρωτα ενός ζευγαριού του σύγχρονου γάμου. Η Σάρα και ο Ρίτσαρντ είναι ένα αξιοπρεπές, συμβατικό ζευγάρι. Ωστόσο, πίσω από κλειστές πόρτες, το ζευγάρι απολαμβάνει μια εκπληκτική και ενδιαφέρουσα συμφωνία: κάθε μέρα, ενώ ο Ρίτσαρντ είναι στη δουλειά, ο εραστής της Σάρα έρχεται στο σπίτι. Ο Ρίτσαρντ, εν τω μεταξύ, συχνάζει σε μια πόρνη στην πόλη. Ωστόσο, οι δυο τους μιλούν ανοιχτά ο ένας στον άλλο για τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις χωρίς ζήλια, κρίση ή θυμό. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για τις σχέσεις της Σάρα και του Ρίτσαρντ, βλέπουμε πώς ένα σύγχρονο παντρεμένο ζευγάρι έχει βρει έναν αντισυμβατικό τρόπο για να αντιμετωπίσει τον εξωσυζυγικό πειρασμό. Μετάφραση/Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Σωτήρης Μεστάνας. Παίζουν: Ευαγγελία Νικολάου, Σωτήρης Μεστάνας

Πρεμιέρα: Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30. Τακτικές Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30. Εισιτήρια: €15 κανονικό και μειωμένο €10. Kρατήσεις/ Πληροφορίες: 22348203

9

Πιστοποιητικό Γάμου, Hamm Productions

Η Φωτεινή Παναγιώτου έχει μόλις χάσει τον άντρα της. Την βρίσκουμε να τακτοποιεί τα ρούχα του και παράλληλα να προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια. Ένα τηλεφώνημα από την κόρη της, της γνωστοποιεί ότι προκειμένου να πάρει την σύνταξη χηρείας από το κράτος, είναι απαραίτητο να καταθέσει μαζί με το πιστοποιητικό θανάτου και το πιστοποιητικό γάμου. Μέσα από τα αντικείμενα που την περιβάλουν, τις μνήμες της και την απώλεια, ξεδιπλώνει με ευαισθησία και χιούμορ την ιστορία της. Κείμενο: Ελένη Ξένου, Σκηνοθεσία: Μάριος Μεττής, ερμηνεία: Έρικα Μπεγέτη. 

2, 3, 4, 5 Δεκεμβρίου, Θεατράκι ΡΙΚ, Λευκωσία, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 Κυριακή στις 19:30. Εισιτήρια soldouttickets.com.cy και στα Καταστήματα Stephanis. Πληροφορίες, κρατήσεις 99929374. 

9

Μετά τη βροχή, Θέατρο Διόνυσος 

Το Θέατρο Διόνυσος ταξιδεύει στο Ριάλτο με το έργο «Μετά τη βροχή». Οκτώ ανώνυμοι υπάλληλοι, μιας ανώνυμης χρηματοοικονομικής εταιρείας, σε μια ανώνυμη πόλη, ανεβαίνουν κρυφά στην ταράτσα ενός μοντέρνου ουρανοξύστη 49 ορόφων, όπου εργάζονται, για να καπνίσουν. Το κάπνισμα είναι μέρος των πολλών απαγορεύσεων και πιέσεων που υφίστανται στους χώρους εργασίας στους κάτω ορόφους του κτηρίου.  Οι πιέσεις τους οδηγούν στο κυνήγι της ψευδαίσθησης μιας απρόσμενης ελευθερίας στα ύψη, όπου όταν φτάσουν με πολύ κόπο, το χάος που αντικρίζουν προκαλεί σε όλους, ανομολόγητες διαθέσεις και τάσεις αυτοκτονίας. Μικρές και συγκλονιστικές ιστορίες ξετυλίγονται με απρόσμενη κατάληξη για τους ήρωες  μας. Σκηνοθεσία: Χρήστος Γιάγκου. Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Χρήστος Γιάγκου, Γιώργος Αναγιωτός, Λουκία Πρωτοπαπά, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Αλεξία Αλέξη, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Αλέξανδρος Παυλίδης, Στέλλα Φιλιππίδου. 1 Πέμπτη και 2 Παρασκευή Δεκεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, 20:30. E-ticket: ΕΔΩ

Tαμείο: 77777745.

9

Πρεμιέρα

Μια ζωή Τζένη, Θεατρική ομάδα Breath of art

Το πρωτότυπο κείμενο  της Μαργαρίτας Αλεξανδράκη, Μια Ζωή Τζένη, είναι ένα θεατρικό έργο το οποίο περιγράφει τη σχέση μιας τράνς γυναίκας με τον ηλικιωμένο πατέρα της. Εμπνευσμένο από το Την Τρίτη Στο Σούπερμάρκετ του Εμμανουέλ Νταρλέι. Η Τζένη, μια τράνς γυναίκα, επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα,  τον ηλικιωμένο πατέρα της, μετά τον θάνατο της μητέρας της. Τον  βοηθάει  με τις δουλειές του σπιτιού καθώς και για τα ψώνια που χρειάζεται για την υπόλοιπη εβδομάδα. Μέσα από την εβδομαδιαία τους ρουτίνα ξεδιπλώνεται η μεταξύ τους σχέση  σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.  Η ανάγκη τους για αποδοχή, για αγάπη, οι ανασφάλειές τους, οι φόβοι τους ζωντανεύουν μέσα από το μυαλό της ηρωίδας. Σκηνοθεσία: Σπύρος Χαραλάμπους. Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Γιάννης Χαρμπάτσης. 

Παραστάσεις: Αττικόν Θέατρο, Παφος Παρασκευή 2/12, 20:30, Σάββατο 3/12, 20:30 / Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, Δευτέρα 5/12, 20:30, Τρίτη 6/12, 20:30, Πληροφορίες: 77 77 77 45 / Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, Παρασκευή 9/12, 20:30, Σάββατο 10/12 διπλή παράσταση (19:00, 21:00). Εισιτήρια: SoldOutTickets.

9 

Ντιλάνι, Θέατρο Ροή

Δυο νέες γυναίκες οι Λουίζα και η Μαρία φίλες και γειτόνισσες κάθε Κυριακή απολαμβάνουν την παρέα τους στήν κοινή αυλή των σπιτιών τους κάπου στήν Ιταλία . Έτσι σπάζουν τις ανιαρές μέρες που γεννήθηκαν από την καθημερινότητα τους . Η σύνθεση μεγαλώνει όταν στήν αυλή παρουσιάζεται μιά ξένη γυναίκα η Βέτα η οποία νοικιάζει ένα από τα σπιτάκια της αυλής . Τα στερεότυπα και η κοινωνικη καταπίεση αναποδογυρίζονται και γίνονται ευτράπελα . Τό γέλιο κορυφώνεται μέ την άφιξη του πεθερού της Λουίζας. Με γκροτέσκα διάθεση και χιούμορ η παράσταση δίννει χρώμα και γέλιο. Παίζουν: Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Σκεύη Ανδρέου, Ναυσικά Απόστρατου, Παναγιώτης Χαραλάμπους. Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Σοφοκλέους. 

3, 4, 6 Δεκεμβρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία στις 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets. 

1

Η Κίτρινη Ταπετσαρία

Ο σύζυγος-γιατρός της την απομονώνει σε ένα εξοχικό σπίτι με σκοπό να της επιβάλλει μια θεραπεία ανάπαυσης για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «μια προσωρινή νευρική κατάθλιψη-μια ελαφρά τάση προς υστερία», μια διάγνωση αρκετά κοινή για τις γυναίκες εκείνης τη περιόδου. Κλείνοντας την στο παιδικό δωμάτιο του σπιτιού της απαγορεύει κάθε δημιουργική εργασία και της επιβάλλει μια αυστηρή διατροφική και φαρμακευτική αγωγή καθώς και τη χρήση ηλεκτροθεραπείας. Της στερεί επίσης την επαφή με όλα τα οικεία της πρόσωπα ακόμα και με το μωρό της. Χωρίς κανένα άλλο ερέθισμα εκτός από την ταπετσαρία στο δωμάτιο, η γυναίκα της ιστορίας επικεντρώνεται στα σχέδια και τα μοτίβα της που σταδιακά μεταμορφώνονται σε μια αυτόνομη οντότητα με την οποία η αφηγήτρια θα αναπτύξει μια σχέση εμμονική. Σταδιακά αναδεικνύονται όλο και περισσότερο οι συνέπειες του εγκλεισμού της γυναίκας αυτής, ενώ η ίδια μοιάζει να διανύει ένα ταξίδι αυτογνωσίας που θα ξεπεράσει- λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών- τα όρια της λογικής. Διασκευή/ Μετάφραση/ Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου. Παίζει: Αντωνία Χαραλάμπους. 

Παραστάσεις: 3, 5, 10, 12, 17, 19 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ, Θέατρο Aιγαία, Αγίων Ομολογητών 81, Λευκωσία 1081. Πληροφορίες: 97899409. Εισιτήρια: SoldOut Tickets.

9

Πρεμιέρα 

«Λογιστικός Έλεγχος (ή Ισλανδία, Ένας Μοντέρνος Μύθος)», Σόλος για τρεις 

Το έργο εξετάζει την παγκόσμια οικονομική κρίση και την σύγχρονη πολιτική, μέσα από την πρόσφατη ιστορία της Ισλανδίας και τις προσπάθειες του ισλανδικού λαού και έθνους να υψώσει την φωνή του και να διαδηλώσει. Το έργο έχει να κάνει με την ανάκτηση των δυνάμεων του ανθρώπου, την ανατροπή ενός κόσμου σχεδιασμένου να μας κρατά υπόδουλους και πώς η συλλογική δύναμη μπορεί να αλλάξει –έστω και με ένα μικρό βήμα κάθε φορά- τον κόσμο μας. Δύο νέοι δημιουργοί, δύο νέοι πολίτες, με μια κάποια αποστασιοποίηση και χωρίς διδακτισμό ή προπαγάνδα, μοιράζονται ελεύθερα τις σκέψεις τους για την οικονομία και την πολιτική. Μέσα στην διαδρομή αυτή, της κατανόησης του κόσμου στον οποίο ζουν, εισέρχεται και η ιστορία της Εύας από την Ισλανδία, μιας συνομήλικης, μίας εν δυνάμει φίλης, γνωστής, και του παππού της. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τερέζα Ευριπίδου, Φώτης Φωτίου. 

Πρεμιέρα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 20.30, Θέατρο Χώρα, Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία. Κρατήσεις: 99544934. Παραστάσεις: Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 19.00 , Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, 20.30, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίο, 20.30, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 20.30, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, 20.30.  

Πριν έρθει ο Γερμανός, HAMM BRODUCTIONS

Η HAMM Broductions παρουσιάζει το νέο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Μάρτα Μπαρσελό. Το έργο γράφτηκε για ένα τουρνουά δραματουργίας, το οποίο απαγόρευε τις σκηνικές οδηγίες. Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος, σε ένα έργο «λευκού καμβά», δημιουργεί ένα μοναδικό σύμπαν για την ηρωίδα του. Πλάι στην Πόπη Αβραάμ, ο Αντρέας Κουτσόφτας, ο οποίος ενσαρκώνει μία πληθώρα ρόλων και μαζί μας παρουσιάζουν τις καθημερινές στιγμές της ηρωίδας. Η Τζούλια, μια γυναίκα γύρω στα 60, χήρα, έχει από καιρό καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με τη μνήμη της. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν τις υποψίες της: πάσχει από Αλτσχάιμερ. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα χάσει εντελώς την προσωπικότητά της και πότε θα πάψει να αναγνωρίζει ακόμη και τους γιους της. Αποφασίζει λοιπόν, να φτιάξει μια λίστα με όλα όσα θέλει πραγματικά να κάνει, όσο είναι ακόμη σε θέση να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις για την ζωή της. Θέλει να απολαύσει κάθε πολύτιμο λεπτό, πριν ο «Γερμανός» κατακτήσει για πάντα το μυαλό της. 9, 10, 11, 16, 17, 18 Δεκεμβρίου, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 Κυριακή στις 19:30, Θεατράκι ΡΙΚ, Λευκωσία. Εισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy και στα Καταστήματα Stephanis. Πληροφορίες / Κρατήσεις: 99929374.

1 

Πρεμιέρα

Ρώτα με όταν ξυπνήσω, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ 

Το έργο του Χαράλαμπου Γιάννου  γράφτηκε μετά από ανάθεση του ΘΟΚ στον καταξιωμένο Κύπριο συγγραφέα κι εξελίχθηκε μέσα από δημιουργική συνεργασία με τη σκηνοθέτρια, τους καλλιτεχνικούς επιμελητές και μια ομάδα εφήβων. Πρόκειται για ένα υλικό που φωτίζει τον εφηβικό ψυχισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια τις αγωνίες, τα αδιέξοδα και τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Φίλοι και γονείς γιορτάζουν τα δέκατα πέμπτα γενέθλια της Ουρανίας. Για την ίδια, όμως, δεν αποτελούν γιορτή. Αντιμέτωπη με ένα δικό της πρόβλημα παραιτείται από την επαφή με τον κόσμο γύρω της κι όλοι αναζητούν να μάθουν τι έχει συμβεί. Στο κέντρο της ιστορίας του έργου βρίσκεται η Ουρανία και κοντά της ένας κύκλος ενηλίκων και εφήβων: δύο γονείς που ανησυχούν για εκείνην, ένας αδιάφορος αδελφός, η φίλη της, Μπι, που πασχίζει να διαλευκάνει το μυστήριο, ένα ωραιοπαθές αγόρι κι ένας «χορός» συνομηλίκων που την παρακολουθεί και σχολιάζει τις πράξεις της. Η φιλία, ο έρωτας, η σεξουαλικότητα, η αναζήτηση του πραγματικού εαυτού, τα μυστικά κι οι αλήθειες είναι κάποιες από τις θεματικές που αντηχούν στον κόσμο του έργου. Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου. Παίζουν: Φάνος Θεοφάνους, Ραφαέλλα Καβάζη, Μάρκος Καλλής, Άνθη Κάσινου, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Από Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λευκωσία, 18:00. Πληροφορίες: Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy

9

Πρεμιέρα 

Το Πάρτι με τα Αγόρια, Alpha Square

H Alpha Square ανεβάζει σε πανελλήνια πρώτη ένα έργο που πρωτοπόρησε στην απεικόνιση γκέι ζωών επί σκηνής. Νέα Υόρκη, 1968. Στο διαμέρισμα του, ο Μάικλ κάνει πάρτι γενεθλίων για τον κολλητό του, Χάρολντ, προσκαλώντας την γνωστή τους παρέα. Εμφανίζεται και ο συγκάτοικος τού Μάικλ από το κολλέγιο, Άλαν, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη, ακούγεται αναστατωμένος και θέλει να περάσει να τον δει. Το ποτό ρέει και οι «αλήθειες» αρχίζουν να αναδύονται. Σε αυτό το κοκτέιλ εκρηκτικών περιπτύξεων προστίθεται και ένα πικάντικο παιχνίδι με όλους τους καλεσμένους: ονομάζεται «η μεγάλη μου αγάπη». Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών. Πρεμιέρα: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Παραστάσεις: 9-18/12: Παρασκευή, Σάββατο στις 8.30 μμ και Κυριακή στις 6.30 μμ, 22 - 30/12: Πέμπτη και Παρασκευή στις 8.30 μμ, Λεμεσός: Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, ΕΘΑΛ, 8.30 μμ. Εισιτήρια €15 (και €12 για φοιτητές, συνταξιούχους και ηθοποιούς), tickethour.com.cy / 7777 7040 / ACS Courier. 

9

Πρεμιέρα

Λόγια στο στόμα, Ομάδα Φερέφωνο 

Η ομάδα φερέφωνο παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη, το έργο του βραβευμένου σκωτσέζου συγγραφέα Kieran Hurley, Λόγια στο στόμα (Mouthpiece) σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και σε μετάφραση Μάριου Κωνσταντίνου. Στον ρόλο της Λίμπι, η Μέλανη Στέλιου και στον ρόλο του Ντέκλαν, ο Ανδρέας Δανιήλ. Η Λίμπι είναι σαρανταέξι. Είναι συγγραφέας. Ήταν συγγραφέας. Η Λίμπι στέκεται στην άκρη του λόφου, πίνει και βλέπει τα φώτα της πόλης να ανάβουν σιγά σιγά. Αναρωτιέται. Πόσο γρήγορα πέφτει ένα σώμα; Ο Ντέκλαν είναι δεκαεφτά. Κάθεται στην άκρη του λόφου, κοιτάει την πόλη και ζωγραφίζει. Ο Ντέκλαν έρχεται εδώ για να είναι μόνος του. Ζωγραφίζει, για να μην τον πιάνει αυτό το σφίξιμο στο στήθος. Ο Ντέκλαν βλέπει ένα σώμα στην άκρη του λόφου έτοιμο να πέσει. Έιιιιι! Μια απροσδόκητη συνάντηση. Δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Και στο βάθος η πόλη. Η ίδια πόλη που βάζει λουκέτο σε κέντρα κοινωνικής βοήθειας, αλλά γεμίζει τα θέατρα μιλώντας γι’ αυτά. Ο Ντέκλαν γεννά στη Λίμπι την ανάγκη να γράψει ξανά. Η Λίμπι δίνει στον Ντέκλαν τη δυνατότητα να ελπίζει. Ο Ντέκλαν λέει στη Λίμπι την ιστορία του. Η Λίμπι δίνει φωνή στον Ντέκλαν. Κι αυτό που γίνεται μετά... 

Πρεμιέρα 14 Δεκεμβρίου 2022, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία. Παραστάσεις 15, 16, 17, 18 Δεκεμβρίου 2022, Σατιρικό Θέατρο, Πάνω Σκηνή / Λευκωσία. Εισιτήρια / Πληροφορίες: tickethour.com.cy / 77777040. 

9

Ντεφόλ, Θέατρο Ένα 

Το θέατρο ένα σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου ταξιδεύει για μία και μοναδική παράσταση, στην Πάφο με το συγκλονιστικό έργο «Ντεφόλ – Σμύρνη 1922»,  που βασίζεται στο πεζογράφημα του συγγραφέα Δημήτρη Καραγιάννη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου ένα Αντρέα Χριστοδουλίδη και με την ευγενή χορηγία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ήρωες της τραγικής αυτής ιστορίας, είναι μια νεαρή κοπέλα, η Ιφιγένεια, που ζει το δράμα του ξεριζωμού τις μαύρες μέρες της καταστροφής της Σμύρνης. Μαζί με τον Μενέλαο, ένα φοιτητή της Νομικής προσπαθούν να γλυτώσουν το θάνατο και να φύγουν από την φλεγόμενη πόλη. Διασκευή / Σκηνοθεσία / Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Ιάκωβος Ιακώβου, Ειρήνη Ανδρέου, Ειρήνη Καραγιώργη, Θεόδωρος Χαραλάμπους. 

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, Μαρκίδειο Θέατρο, Πάφος, 20:00. Κρατήσεις / Πληροφορίες: 22348203. 

9

Αμφιβολία, Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ 

Δεκαετία του ’60, σε ένα καθολικό σχολείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η αυστηρή διευθύντριά του, αδελφή Αλοΐσιους, υποψιάζεται ότι ο νεαρός, φιλελεύθερος πατέρας Φλιν διατηρεί ανάρμοστες σχέσεις με έναν από τους μαθητές του σχολείου. Οι υποψίες της για την ενοχή του κλιμακώνονται ραγδαία και μετατρέπονται σε βεβαιότητα. Πεπεισμένη ότι έχει απόλυτο δίκιο, ρίχνεται σε έναν αγώνα με στόχο την αποπομπή του Φλιν από το σχολείο.  Το περίφημο έργο του Τζον Πάτρικ Σάνλει Αμφιβολία, το οποίο γράφτηκε το 2004, βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και Τόνι και έγινε ευρέως γνωστό χάρη στην κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, φωτίζει αυτό που δηλώνει έκδηλα ο τίτλος του: την ανθρώπινη πάλη του νου με τις βεβαιότητές του. Ένα έργο-παραβολή για τα πολλά πρόσωπα της αλήθειας, την γκρίζα ζώνη ανάμεσα στις προθέσεις και τις πράξεις, ανάμεσα στο καλό και στο κακό, εκεί όπου φωλιάζει η αμφιβολία. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Θανάσης Γεωργίου, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Παντελίτσα Λοΐζου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη. 

Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00, Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Λευκωσία / Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30, Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος», Λάρνακα / Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στις 20:30, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy, Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00). Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy, ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ 77777745. 

9

Πρεμιέρα 

Κωδικός "Κομπανία 4Χ4!", Θεατρική Ομάδα Persona

Τι κοινό έχουν τέσσερα πρώην αδέσποτα σκυλιά, ένας εξωτικός παπαγάλος που μιλά κι ένα χαρισματικό πιθηκάκι; Μπορούν τα σκυλιά να μιλήσουν; Τί ξέρει ένα σκυλί και δεν το μολογάει; Πώς είναι τελικά αυτό που λέμε «σκυλίσια ζωή»; Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος που ζούμε, αν είχαμε όλοι μια ουρά να κουνιέται πέρα δώθε, προδίδοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας; Και πόσο μοιάζει τελικά ο κόσμος των σκυλιών με την κοινωνία των ανθρώπων; Μονάχα η Κομπανία μπορεί σας λύσει τις απορίες, αρκεί να ξέρετε τον κωδικό. Μέχρι τότε... Σσστ, μην το πείτε πουθενά! Με όχημα το χιούμορ και με το τραγούδι να δίνει πάσα στη θεατρική δράση σε ρόλους εναλλασσόμενους, έξι βιρτουόζοι ηθοποιοί επί σκηνής και δύο στα παρασκήνια, μαζί με ένα εκλεκτό επιτελείο συντελεστών και συνεργατών, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δανείζουν τα σαρκία και τις φωνές τους σ’ ένα σουρεαλιστικό ταξίδι στην καρδιά της κοινωνίας των σκυλιών, για να μας αποκαλύψουν έναν κόσμο που κανείς δε φανταζότανε πώς μοιάζει, γεμάτο ανατροπές, περιπέτειες, συγκίνηση, τρυφερότητα κι απανωτές εκπλήξεις. Ομάδα Δραματουργίας / Στίχοι Τραγουδιών: Λέα Μαλένη, Χριστίνα Κωνσταντίνου, τελική Δραματουργική Επεξεργασία / Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη. Παίζουν: Βαλεντίνος Κόκκινος, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Μαριλύ Μήλια, Ελένη Σιδερά, Μαρίλια Χαριδήμου, Άγγελος Χατζημιχαήλ. 

Πρεμιέρα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Παραστάσεις 17,18, 20, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου  & 2, 3, 5 Ιανουαρίου, 20:30, Wherehaus 612 (Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα). Κρατήσεις: 70000138, εισιτήρια: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα της ACS COURIER. 

9

Μια μεγάλη απάτη, Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου

Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Μάικλ Κούνεϊ, «Μια Μεγάλη Απάτη», σε μετάφραση Στέλιου Καυκαρίδη και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Μια αυθεντική, ανατρεπτική φάρσα που σατιρίζει ένα παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο: πώς το ένστικτο επιβίωσης ενός ανθρώπου που έχει υποστεί την κοινωνική αδικία, μπορεί να τον οδηγήσει πολλές φορές στο ψέμα, στην εξαπάτηση και στην παρανομία. Παίζουν: Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Χάρης Αριστείδου, Σπύρος Γεωργίου, Έλια Ιωαννίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Ζήνα Καυκαρίδου, Ανδρέας Ρόζου, Μικαέλλα Κάσινου, Γεωργία Νικολάου, Νικόλας Κουρουζίδης. Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:30 μέχρι 18 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com SoldOut Tickets. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22312940-22421609.

9

Δάφνες και Πικροδάφνες, Θέατρο Σκάλα 

Το «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δ. Κεχαϊδη και Ε. Χαβιαρά, είναι ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας το οποίο καταγράφει το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό και τη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, σε ένα τοπίο μικροπολιτικών συμφερόντων. Τέσσερις κομματάρχες, μηχανορραφούν, μπλοφάρουν, συνωμοσιολογούν, διακινδυνεύουν τη φιλία τους και την τιμή τους μπροστά στο βωμό του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος  και της «καρέκλας», κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σκηνοθεσία: Μόνικα Μελέκη. Παίζουν: Ανδρέας Μελέκης, Κρίστοφερ Γκρέκο, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Σταύρος Κωνσταντίνου. 

Τακτικές Παραστάσεις:  Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και Κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ. (μέχρι 18 Δεκεμβρίου ) στο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» / Λευκωσία: Δευτέρα 12 και Τρίτη 13 Δεκεμβρίου – ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24652800 και 99490102.. Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy/ACS Courier και στο ταμείο του Θεάτρου τις μέρες των παραστάσεων. 

9

Οι Σιδεράδες, Θέατρο Αντίλογος 

Μέσα σε ένα σιδεράδικο, ξεδιπλώνεται με κωμικό και συγκινητικό τρόπο, η αλήθεια τριών πατεράδων και μιας μάνας. Ο Σέρβος Άτσα έχει μόλις ανακαλύψει, ότι την περίοδο που τον έστειλαν σαν αιχμάλωτο πολέμου στο σιδεράδικο του Πέτερ στην Γερμανία, η γυναίκα του έμεινε έγκυος από τον Ιβάν, έναν Ρώσο σιδερά. Έχοντας μάθει την αλήθεια για την πατρότητα του γιου του πηγαίνει ξανά στην Γερμανία, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα δικό του παιδί εκεί. Σκηνοθεσία:  Νεοκλής Νεοκλέους. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Παναγιώτης Κυριάκου, Βασίλης Παφίτης, Χριστίνα Χριστόφια. 

Παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 20:00 και Κυριακές στις 19:00 το βράδυ μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου, ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣΚΑΡΙΝΙ, Αθαλάσσης 4, Λατσιά. Προπώληση εισιτηρίων: SoldOut Tickets και καταστήματα Stephanis – Electronics. Πληροφορίες και κρατήσεις: 99251331.

 

Loader