Εισιτήριο 2 ευρώ για τη Φοντάνα ντι Τρέβι - Νέα μέτρα για τον έλεγχο του υπερτουρισμού στη Ρώμη

Εισιτήριο 2 ευρώ για τη Φοντάνα ντι Τρέβι - Νέα μέτρα για τον έλεγχο του υπερτουρισμού στη Ρώμη

Οι ιταλικές αρχές εξετάζουν την επιβολή εισιτηρίου για το διάσημο σιντριβάνι της Ρώμης, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης των αυξανόμενων τουριστικών ροών στην Αιώνια Πόλη

Η Ρώμη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα υπερτουρισμού, καθώς καθημερινά χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται το διάσημο μνημείο της Φοντάνα ντι Τρέβι.

Το γνωστό μπαρόκ σιντριβάνι, σύμβολο της πόλης, «πνίγεται» από τον αριθμό των επισκεπτών που συγκεντρώνονται εκεί για να πετάξουν κέρματα, να κάνουν μια ευχή και να βγάλουν φωτογραφίες. Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αδιάκοπη συρροή τουριστών και να προστατευθεί το μνημείο, οι αρχές της Ρώμης εξετάζουν την επιβολή εισιτηρίου ύψους 2 ευρώ για την πρόσβαση στον χώρο.

Ο κορυφαίος αξιωματούχος τουρισμού της πόλης, Alessandro Onorato, σημείωσε ότι το ποσό αυτό είναι παρόμοιο με το κέρμα που οι περισσότεροι επισκέπτες πετούν στο σιντριβάνι. Η πρόταση αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο της Ρώμης, Roberto Gualtieri, να έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του.

Η κίνηση αυτή θυμίζει την πρόσφατη απόφαση της Βενετίας να επιβάλει τέλος 5 ευρώ για την είσοδο στην πόλη, στο πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση του τουρισμού. Η Ρώμη φαίνεται να ακολουθεί παρόμοια στρατηγική, καθώς οι μεγάλες πόλεις παγκοσμίως προσπαθούν να βρουν λύσεις για την εξισορρόπηση μεταξύ της τόνωσης της οικονομίας και της διατήρησης της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Loader